ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Съдбовните остриета Комплект - Книга 1: Дъщерята на меча. Книга 2: Годината на демона

34,00 лв

27,20 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Стив Байн
Година: 2014, 2015
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 520, 596

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА Г-2

 

Стив Байн комбинира най-доброто от полицейските истории, историческото фентъзи и приключенските романи и гарнира полученото с усещане за реализъм и внимателно изпипана атмосфера. Най-добрата творба на западен писател, фокусираща се върху японската действителност, след „Шогун” на Джеймс Клавел.

Дъщерята на меча, - Съдбовните остриета - книга 1

Детектив сержант Марико Оширо води трудна битка срещу сексизма в токийската полиция. Прекарала по-голямата част от живота си в САЩ, нейният начин на мислене се различава от този на повечето японци. Чужденка в собствената си страна, Марико трябва да полага двойни усилия, за да се докаже като добър полицай. Рутинен случай, свързан с кражба, я сблъсква с безмилостен убиец от якудза и три древни магически меча, изковани от митичния майстор Иназума.
За неговите оръжия се носят легенди, че притежават магически свойства.  Който овладее меч на Иназума, може да издълбае своето място в историята, така че името му да се помни с векове. Марико не вярва в легенди, нито в магия. Сега обаче се изправя пред сила, заплашваща да разтърси целия й свят.
Минало и настояще се преплитат, за да нарисуват ярка картина една страна, в която старите идеали се сблъскват с новите ценности под неоновите светлини на свръхмодерните мегаполиси. Страна, която е по-екзотична и невъзможна за възприемане от всяко традиционно фентъзи кралство.

Дъщерята на меча, - Съдбовните остриета - книга 2

Детектив сержант Марико Оширо е получила мечтаното повишение в отдел „Наркотици”. С новата работа идва нов партньор, нов случай и нови опасности. Един от най-влиятелните членове на якудза е обявил награда за главата й заради убийството на Шузо Фучида и ще я свали, само ако Марико му върне безценен артефакт, който е откраднат от личната му колекция - древна маска за кабуки с лице на демон. Маската е изкована стотици години преди раждането на Марико и крие мрачна тайна. Мъже са умирали, за да се сдобият с нея, а всеки, който я е притежавал, е изпитвал неутолим копнеж към мечовете. Сегашният носител на маската планира да извърши нещо ужасно. Нещо, което ще донесе смъртта на стотици невинни. И единственият, който може да го спре е детектив сержант Марико Оширо.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar