ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Савил от Дейвид Стори

3,75 лв

3,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Дейвид Стори
Година: 1980
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 504

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Романът „Савил“, на английският писател Дейвид Стори е удостоен с наградата „Букър“ за 1976 г.

Дейвид Стори е един от най-изтъкнатите съвременни английски писатели. Без да го причисляват към някогашните „сърдити млади хора“, той принадлежи към тяхното поколение и влезе в литературата с тяхната неудовлетвореност от английската социална действителност.
Писателят, който наскоро ще навърши 50 години, е автор на седем романа и четири пиеси и те го нареждат сред най-интересните представители на днешната английска литература. Макар че дебютира твърде млад, преди да се ориентира към литературата, Д. Стори, който е син на миньор, е натрупал значителен жизнен опит като професионален футболист, строителен работник и учител.
Още първият му роман, „Спортен живот“, му спечелва голяма известност и признание. През 1960 г. той е удостоен с литературната награда „Макмилън“, а филмът под същото име привлича многомилионна зрителска публика по целия свят.
Съкровено автобиографичен, романът беше автентично свидетелство за жестоките закони на професионалния спорт в буржоазното общество. Същевременно той се възприемаше и като разгърната метафора на живота и неговите вълчи нрави в капиталистическия свят.
Следващият роман на младия писател — „Бягство в Камдън“, беше удостоен с две от най-авторитетните английски литературни награди (между които и с наградата „Съмърсет Моъм“) и окончателно наложи белетриста в съзнанието на читателите. Интересна особеност в белетристичния почерк на Д. Стори е яснотата и изискаността на слога, които влизат в странно противоречие с особената херметичност на повествованието, сближаваща го донейде с похватите на френския „антироман“ от 60-те години.
Следващите романи на Стори са „Пасмор“, „Временен живот“, „Едуард“, „Савил“ и „Радклиф“.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar