ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Ар Хаварая - Правила на живата духовност

8,00 лв

4,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Елеазар Хараш
Година: 2007
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 216

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ

Законите на Търсача от Аринон
Трите правила на Патриарха Чан
Из “Разбирателство с дълбокото” от Учителя Мавахари
Из “Вътрешната градина” от Чон Лиу
Из “Книга на Мистериите” от Втория Старец
Из “Съвети от моето сърце” от Алинор
Правила от Първия Старец
Закони на неуязвимостта от Харавал
Откъси от “Моята пустота” от Чан Лун
Из “Възходящият път” от Мерлин
Из “Градината на моя покой” от Чуан Дзъ
Из Словото на Ахарот
Из “Мъдрост и безмълвие” от Азира
Из “Заключената Тишина” от Втория Старец
Из “Цветя от Безмълвието”
Из “Истинни неща” от Учителя Мелхория
Из “Цветя от Светлина” от Авдахар
Из “Истинни неща”
Из “Книга за Откровенията” от Азира
Из “Ръкописите на сирийския монах”
Из “Цветя от моето сърце” от Руми
Из “Пътуване към собствената си безпределност” от Азира
Из “Цветя от Безмълвието” от Учителя Мавахари
Из “Мистичната Безпределност” от Втория Старец
Из “Тихият Говор на Вечността” от Десетия Старец
Из “Просвещаващият мрак” от Шестия Старец Морхор
Из “Покоят на Древността”
Из “Приятел с малките неща” от Малкия Вятър
Из “Мистичната вътрешност” от Дионисий
От индианеца Синята пеперуда
Из “Толтекският път” от Дон Хаваро
Из “Живот в Истината” от Азира Хаватор
Из “Поучения” от индианския вожд Крила от вятър
Из “Древни послания” от Азохор
Откъси от “Безвремието” от Втория Старец
Из “Скритият Храм” от Хародор

 

Откъси от книгата ...

Бъди цвете.
Бъди цвете, което привлича слънцето. Бъди цвете, което привлича вятъра. Бъди цвете, което привлича дъжда. Слънцето осветява, вятърът раздвижва, дъждът освежава, но никой не разбира намеренията на цветето. Бъди цвете с незнайно намерение. Незнайното е съкровено.

Бъди дълбок.
Дълбокото не борави със света. Дълбокото не борави с отвъдното. Дълбокото не борави с нещата. Дълбокото не е привързано. Дълбокото е отвъд всичко. То е нашата неизменна природа.

Бъди необвързан.
Не се обвързвай със света. Не се обвързвай с мислите си. Не се обвързвай и със своето дихание. Така ще познаеш себе си. Познаването на себе си е познаване на същественото. Що е Бог? Бог е същественото. Който е узнал същественото, нищо друго не му трябва.

Бъди потопен.
Бъди потопен в себе си, а не в света. Бъди потопен в същността си, а не в събитията, които се случват. Бъди потопен в собствената си тайна и ще узнаеш, че ти и Бог сте единна тайна.

Открий себе си.
Ти можеш да откриеш себе си само в своята нероденост. Ти можеш да откриеш себе си само в своята древност. Ти можеш да откриеш себе си само в своята непостижимост. Ти си просто тайна непостижима. Който е открил това, е открил себе си.

Бъди свещен полъх.
Движи се като свещен полъх. Мисли и чувствай свещено. Действувай свещено. Така ще узнаеш Свещения Извор на живота. Свещеният човек е приятел с тревичката и с небесата.

Следвай собствения си път.
Твоят път е невидим и близък до тебе самия. Чуй гласа на своя път, той е скрит в сърцето ти. Твоят път е като тайнствен вятър. Той ще те отведе до Великата Тайна.

Живей в безмълвие.
Безмълвието е дълбоко, безмълвието е непреходно. Безмълвието не е мълчаливо, то е първичен говор. Безмълвието определя пълнотата на общуването. Безмълвието е най-древния език.

Опознай Мрака.
Когато Мракът дойде, не го превръщай в страдание. Когато Мракът дойде, не го превръщай в бедствие. Мракът е мистичен, той мълви потайности. Който разбере тези потайности, той става лъчезарен, той става слънце. Слънцето изхожда от обятията на мрака.

Върви бързо като костенурката.
Познавах костенурка, която живя до седемстотин години. Как така тя извървя своя път до седемстотин години? Кой й показваше този път? Дао я научи. Дао научи костенурката на постоянство и затова тя върви бързо. Човекът се движи много бавно, защото не е постоянен. Докато моята костенурка се завърна в Дао. Не е ли тя по-бърза от човека?

Бъди възходящ в смъртта.
Възходящият дух преминава през смъртта и ограбва. Възходящият дух преминава през смъртта незабелязано, защото смъртта няма очи за първичното, за истинното. Тя може да улавя само греховното, падналото. Тя не познава възходящото в човека, защото тя самата няма възход в себе си.

Бъди Търсач на своя път.
Това означава: бъди Търсач на собствената си дълбочина. Колкото повече навлизаш навътре, толкова повече изчезва светът, толкова повече изчезва времето, толкова повече изчезва зависимостта, толкова повече изчезва раждането и смъртта. И тогава ще видиш  собствената си светлина. Това всъщност е твоят път, това всъщност е твоето безсмъртие, това всъщност е твоята вечност.

Живей в Любовта.
Да живееш в Любовта, означава да живееш в мястото, където няма време. Това е мястото, където няма събития, няма явления, няма дори ситуация. Това е мястото, в което има само едно вечно състояние. Това е състоянието на Бога в нас.

Постоянствувай в Бога.
Щом постоянствуваш, това означава, че Бог е проникнал в теб и работи. Постоянството е знак на съединение. Този, който постоянно работи в капката и пробива камъка, това е Бог. Този, който постоянно работи в теб и ще пробие булото на мрака, е твоят невидим приятел, чрез  когото се завръщаш в Прародината.

Живей в истинолюбието.
Това означава толкова да си погълнат в ежедневието си от Бога, че да не остава място за нищо друго. Който е изпълнен така, той съхранява Бог в себе си и живее в първичното знание.

Търси най-дълбокото.
Някой ще каже, че това е духовността. Друг ще каже, че това е божествеността. Но човекът е същество по-дълбоко и от духовността, и от божествеността. Човекът преминава през духовността и божествеността, за да се завърне в своето абсолютно начало.

Намери очите си.
Да намериш очите си, означава да постигнеш онова тънко наблюдение, чрез което самата реалност гледа. Такива очи са живи, безстрастни, освободени и сияещи.

Потърси Източника в себе си.
Да потърсиш Източника в себе си и да го откриеш, това се дължи на изработената способност, която се нарича проникновение. Който може да прониква навътре, той има Любов от Източника и сам по себе си е Източник. Който има тази способност, той има произход и произходът му е отвъд света.

Попитай дълбините си.
Да попиташ дълбините си, това е умение да се завръщаш в своето минало. Кое е това минало? Това е Бог, твоят древен център. Това е твоето Божествено минало. Ако умееш да питаш дълбините си, тогава Бог ще изпълни със светлина твоя вечен път.

Потърси храната в себе си.
В живота на духовния човек има само една храна – това е неизразимата храна. Изрича се още като Любовта. Любовта е неизразимата храна. Който има тази храна, е вечно нахранен, вечно преизпълнен.

Открий своето тайно място.
Да откриеш своето тайно място, означава да заемеш онази позиция, онази гледна точка, чрез която ти можеш да виждаш нещата, но тебе никой не те вижда. Това тайно място е наречено Духът.

Създай си неуязвимост.
Да си създадеш неуязвимост, това означава да заживееш в мистичното сърце на Нищото, в мистичната пълнота, в мястото на безмълвието. В това място смъртта е разрушена. В това място страхът се превръща в собствения си ужас. В това място злото се превръща в безпомощност, а силата в отчаяние.

Постигни своето намерение.
Това означава: постигни своята свобода. От намерението изгрява свободата. Който е познал своето намерение, той е постигнал изначално отношение към същността на нещата.

Гледай с Духа си.
Да гледаш с Духа си, означава да виждаш навсякъде цветя. Например пустинята е цвете. Смъртта е цвете. Звездите, водата, хората – всичко това са цветя. Всичко сътворено е цветя, а всичко несътворено е извор.

Познай своя Произход.
Да познаеш своя произход, означава, първо, да минеш правилно през света. Второ, да се завърнеш в своето свято битие. И трето, да преодолееш правилното и святото и да се завърнеш в Произхода. Другото име на произхода е Изначалния девствен Дух.

Направи Истината свой приятел.
Истината е вечен приятел. Ако съумееш да се вплетеш в нея, ако съумееш да влезеш в нейния поток, в резултат на това ти ще придобиеш качеството неизменност.

Постигни тънкото разбирателство.
Да постигнеш тънкото разбирателство, това означава да имаш потайно духовно общение с всички неща. Който има това общение, той прониква в дълбините на нещата и остава неуязвим. Който има това общение, има дори разбирателство с тайната на хаоса.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar