ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Масонска церемония в древния Египет - Предговор Елеазар Хараш, издател Елеазар Хараш

4,00 лв

2,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Превод: Ч.У.Ледбитер
Година: 1993
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 24

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ПРЕГОВОР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на Дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е предаване на един божествен  първичен лъч... И според Учителя, който получи това посвещение влиза в безкрайното вдъхмовение.

Понеже тайните на Египет са свързани най-вече с Хермес, ще кажа някой неща за него, до колкото позволява този кратък предговор...

Хермес е представител на небесното посвещение – той е бил посветен още в храма на Атлантида и после става водач на преселниците от Атлантида и след това се преселва в Египет.

В главната си книга „Тайната наука” той разкрива доктрините на огненото начало.

Хермес е имал среща с Озирис – Божественият разум, който му се открива и чрез Озирис, той изнася много съкровени истини за света.

Хермес казва: когато победиш себе си, ще получиш отговор на всеки въпрос...

Виждането става, когато словото е вътре в теб, но словото е тайна в тайната.

За Хермес „Озирис” е символ на Абсолютната активност. И озирис никога няма да бъде изцяло разбран, защото Той не произлиза от никого. Хермес казва: че Посвещението, това е късият път в еволюцията... Това е за избрабните. За това как Озирис спасява, Хермес казва: Той провлича душата с лъчите си и я освобождава от смъртта.

Красота и мъдрост, това е Хермес... онова, което в тебе вижда и чува е словото, за чистото слова той казва: че това е метод за увеличаване на жизнената енергия... За хората Хермес казва, че: Бог управлява хората чрез самите тях... А за нечистите той казва: е те са пленени от материята.

За свещенното име Озирис, казва: че то е ключ...

За красотата Хермес казва: че там, където Божествените закони имат власт се явява красотата.

А за волята: че нашата воля е изворът на нашата сила. За магическите сили той казва, че само когато познаеш истината, ще развиеш магическите сили в себе си...

Ще завърша със златните думи на Хермес: Въоръжи се със светлината на „Тайната”.

 

Варна, юни 1993 г.., Елеазар Хараш

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar