ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Необичана от Адолф Рудницки

6,00 лв

4,80 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Адолф Рудницки
Година: 1983
Формат: среден
Корица: твърда
Страници: 232

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Кат. номер: ВО 66-36

 

Съставител: Методи Методиев

Превод: Катя Митова

Предговор: Елка Константинова

 

Включва пет разказa:

Необичана

Прах

Бялата

Пръчица, или всекиму най-малко желаното

Сузана и старците

 

ЗА АВТОРА

Книгите на Адолф Рудницки се четат с увлечение и естетическа наслада. Увлечението идва от загадъчните съдби на героите, от драматичното напрежение в техните преживявания, от тревогата, която будят необяснимите им постъпки. В потока на повествованието всичко тайнствено и странно постепенно се изяснява, получава съвременно философско тълкуване. А естетическата наслада е предизвикана от майсторството на художника, който проникновено изобразява духовните устреми на епохата, заинтригуващо проследява душевните противоречия у личността.
Независимо дали е от тридесетте години или от нашето време, това е винаги личност сложно устроена, с богат психически живот и с болезнена чувствителност. Навлизайки в неповторимия й свят, писателят разкрива правдиво нейната безпомощност (Ноеми от новелата „Необичана") или трагичната и раздвоеност (Флора от новелата „Бялата"), или недоволството и бунта й срещу самата себе си (Кира от „Прах"). Драмата на съвременния интелигент, на твореца и човека на изкуството и сложните му взаимоотношения с обществото също са показани откъм изненадващата и загадъчната им интимност („Пръчица или Всекиму най-малко желаното"), както и коренната промяна, която настъпва с човека под магическото въздействие на любовта (разказа „Сузана и старците").
Адолф Рудницки е един от най-добрите полски белетристи и есеисти от предвоенното поколение, което до днес активно участвува в културния живот на страната. Дебютирал едва на двадесетгодишна възраст (роден е на 19 февруари 1912 г.) с романа „Плъхове", 1932 г., той веднага си спечелва слава и популярност на оригинален повествовател, който умее да пресъздава ярко колоритно обществената атмосфера и човешка неповторимост.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar