ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

ИНФОРМАЦИЯ

 

Можете да направите поръчка на книги, през сайта, на нашият имейл: info@knigi-bg.com или формата за контакт: "Връзка с нас".

Поръчки за книги се приемат 24 часа в денонощието.

В сайта няма телефон за контакт, поръчки и въпроси свързани с книгите или друго, можете да направите само, чрез посочените начини за контакт.

За да поръчате книги от сайта не е нужна регистрация, можете да направите поръчка със служебен профил, но в този случай, няма да получите автоматичен имейл-потвърждение за поръчката си. Такъв имейл-потвърждение за поръчката си, ще получите само, ако си направите регистрация в сайта.

Всички цени на книги са в български лева с включен ДДС и не включват доставката.

Чрез "търсачката" на сайта, можете да търсите книги посредством ключова дума, автор, съдържание или заглавие.

Книгите в раздел ПРОМОЦИЯ Kниги с Намаление до -50% Отстъпка, са нови (нечетени). Промоцията важи до изчерпване на количествата определени за промотиране, индивидуално за всяка една книга.

 

За да поръчате, следвайте следните стъпки:

1. Изберете желаната от вас книга

2. Натиснете бутона "Поръчай"

3. Изчакайте 10 сек.

4. Влезте в "ПОРЪЧКА" или в "Моята поръчка"

5. Следвайте стъпките за оформяне на поръчката


Приблизителни размери на книгите в сайта по формати в сантиметра:

Енциклопедичен формат - 22/28
Голям формат - 14/21.5
Среден формат - 14/20
Малък формат - 12/16


Сайтът (Книжарница Логос), не носи отговорност, за изпълнението на куриерските услуги, като например, времето за транспортиране на пратките, посочено от тях, повреди причинени при транспортиране на книгите и всичко свързано с транспортирането на книги от куриерите. За чужбина е възможна застраховка на пратките, по желание на клиента, която се заплаща предварително преди изпращане, по удобен за клиента начин. Ако желаете пратката ви за чужбина, да бъде застрахована, моля свържете се с нас.

За повече информация относно книгите, моля използвайте формата за контакт:  "Връзка с нас"


Ако клиент е направил само запитване за определени книги, без да ги е поръчал, сайта не се ангажира да запази книгите от запитването. Те остават свободни за продажба и няма гаранция, че ще бъдат в наличност при поръчката им. Както и в случаите на поръчка, в които няма връзка с клиент, повече от пет рабони дни.

Периодично се добавят нови книги, които можете да намерите във всеки раздел, обозначени с индекс нови

Цените на антикварни
(четени) книги, се определя от много фактори, единия от които е, състоянието на всяка една книга. Именно поради тази причина, можете да срещнете книги, които са с еднакви заглавия, но са с различни цени. Препоръчваме ви, преди да поръчате от нас или от друг търговец книги, направете запитване за състоянието на книгите, което е решаващото за цената им.

Кориците на антикварните книги, показани в сайта са примерни. Не предлагаме опция, за допълнително снимане на едни и същи книги, с различна степен на амортизация на корицата. Както и допълнително снимане на вътрешни страници или други части от книгите.

Цените на книгите не подлежат на коментар, не предвиждаме допълнителна отстъпка за книги, освен посочената конкретно за всяка книга, между 20-55%. Допълнителна отстъпка за количество не предлагаме, независимо от броя книги или крайната цена на поръчката.
Размяна на книги не е възможна.

При поръчка направена по имейл, се съгласявате автоматично с условията в  "Информация", "Доставка и разплащане" и "Политика относно защита на данните", затова ви съветваме предварително да ги прочетете.

В случай, че желаете фактура, моля напишете данните за фактурата към поръчката, на имейла или формата за контакт. Фактурите се издават след взимане на пратката от клиента и се изпращат на посоченият в поръчката имейл или на имейла, чрез който е изискана фактурата. Към фактурата изпратена от нас на имейла, клиента трябва да приложи служебния бон за наложения платеж издаден му от Еконт Експрес при плащане на наложения платеж. Клиента може да поиска фактура, до максимум пет календарни дни, след взимане на пратката си.

Методът на плащане на Вашата пратка е парично-пощенски превод, който е регламентиран в Наредба № Н-18 от 13 декември 2006г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, чл. 3, ал. 1. При този метод, куриерска фирма Еконт Експрес, издава служебен бон за плащането в брой, който трябва да запазите и приложите към фактурата.

Отговори на писма от имейла - от 1-5 работни дни, в зависимост от сложността на изпълнение на поръчката, отговор за наличност на дадена книга, натовареността на Книжарница Логос или друго.

При поръчване на книги за подарък с получател трети лица, се свързваме с получателя, за да потвърди получаването на книги, упоменавайки кой е поръчал книгите за подарък. Без да получим потвърждение за получаване на книги от трето лице, което се явява получател, че книги не се изпращат.

За въпроси свързани с книги, използвайте нашият e-mail: info@knigi-bg.com или формата за контакт: "Връзка с нас"

Личните данни, използвани при поръчка на книги, няма да бъдат предоставени под никаква форма на трети лица, освен в предвидените от закона случаи.

Информацията, материалите и снимките на книги в сайта, могат да бъдат публикувани свободно, само ако бъде посочен с препратка/link(връзка) източника, а именно http://www.knigi-bg.com/


Сайта http://www.knigi-bg.com/ си запазва правото, да променя условията в раздел "Информация".

 

ДОСТАВКА И РАЗПЛАЩАНЕ

 

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50.00 лева


Поръчките се потвърждават от 1 до 5 работни дни (при наличност в склада на доставчика).

Книгите се изпращат с опция "Преглед - виж, преди да платиш наложения платеж и приемеш пратката", т.е. първо виждате книгите, които сте поръчали, преглеждате състоянието им, проверявате за липсващи страници и др., и чак след това, ако решите ги заплащате. В случай, че вашето желание е, да не се възползвате от тази опция, вие купувате книгите изцяло на ваша отговорност с оглед, тяхното състояние, липсващи страници, скъсани, захабени, подчертавани или др. В този случай, когато взимате книгите на ваша отговорност, те не могат да бъдат връщани или заменяни и сумата за тях, не може да ви бъде възстановена, с оглед защита на авторските права - копиране, пълна или частична подмяна на книгите или част от тях, или др.

В случай, че поискате да платите книгите предварително, преди тяхното получаване и използване на опция: "ПРЕГЛЕД - виж, преди да платиш наложения платеж и приемеш пратката", в този случай, купувате книгите изцяло на ваша отговорност с оглед, тяхното състояние, липсващи страници, скъсани, захабени, подчертавани или др. В този случай, когато взимате книгите на ваша отговорност, те не могат да бъдат връщани или заменяни и сумата за тях, не може да ви бъде възстановена, с оглед защита на авторските права - копиране, пълна или частична подмяна на книгите или част от тях, или др.

Ако желаете да изпратим книгите от вашата поръчка до Еконтомат, тъй като при този род доставка, не може да се използва опция: "ПРЕГЛЕД - виж, преди да платиш наложения платеж и приемеш пратката", в този случай, купувате книгите изцяло на ваша отговорност с оглед, тяхното състояние, липсващи страници, скъсани, захабени, подчертавани или др. В този случай, когато взимате книгите на ваша отговорност, те не могат да бъдат връщани или заменяни и сумата за тях, не може да ви бъде възстановена, с оглед защита на авторските права - копиране, пълна или частична подмяна на книгите или част от тях, или др.

Една част от книгите картотекирани в сайта, са на склад при доставчици в цялата страна, затова е и необходимо времето за доставка от 1 до 5 работни дни.

След като се изпратят, книгите пристигат за 1 работен ден (ако се изпратят в понеделник, пристигат във вторник), при наличие на офис на Еконт Експрес и за 2 работни дни, ако такъв не е наличен в съответния град.

 

При изпращане с "ЕКОНТ ЕКСПРЕС" вариантите са два:

Първия е книгите да пристигнат директно до Адреса, който сте посочили - доставка 7.00 лева.

Втория е да пристигнат до най-близкия до вас Офис на "Еконт Експрес" -   доставка 5.00 лева.

При поръчка на стойност над 50.00 лв. доставката на книги е безплатна, за територията на България, с куриерската услуга ЕКОНТ ОФИС.

При избрана услуга ЕКОНТ АДРЕС - 7 лв., книгите се получават на следващия, ден от 09 - 18 ч., след като ви потвърдим наличността на всички книги от поръчката.

За точен час, при получаване на книгите до адрес, чрез "Еконт Експрес",  се заплаща допълнителна такса, както следва:
При посочен фиксиран час на доставка, услуга Точен час - 5,40 лв.
При посочен интервал на доставка, от-до, услуга Точен час - 2,59 лв.
Без съгласие за платена такса от страна на клиента, точния час може да бъде записан, само като препоръчителен, без гаранция, че куриерската фирма ще го изпълни. Ако изрично, не е посочено, че книгите трябва да се получат в точно определен час и клиентът е съгласен да заплати съответната допълнителна такса за това, ще приемем, че посоченият от клиента час, има препоръчителен характер.

Поръчката на книги, плюс стойността на доставката, за България, се заплаща чрез "Наложен платеж" (при получаване на книгите).

Книжарница "Логос" предлага на своите клиенти, при получаването на книгите - опция "Избор". Това означава, че поръчаните от клиентите книги идват описани електронно, като срещу всяка книга е съответно и нейната цена. В случай, че клиента иска да върне една или повече книги при прегледа им, преди да бъдат платени, то те се приспадат от общата сума на книгите и се заплащат на куриера, само книгите, които са взети, като връщането на останалите е за сметка на клиента. Опция "Избор" се използва, само, след като клиента изрично посочи това, при направата на поръчката или след това на имейл. При опция "Избор" и безплатна доставка, в този случай, сумата по доставката се начислява, като артикул към останалите артикули и той отпада само при взети от клиента книги на стойност над 50 лева включително. Връщането на невзетите книги е за сметка на клиента.

В случай, че клиента желае конкретна опаковка на книгите, моля да ни уведомите, като услугата се заплаща допълнително:
Цени на картонени кутии:
Картонена кутия     40 х 35 х 35 cм     5,00 лв. за бр.
Картонена кутия     30 х 20 х 30 cм     4,50 лв. за бр.
Картонена кутия     30 х 25 х 15 cм     2,00 лв. за бр.
Картонена кутия     25 х 17 х 10 cм     1,50 лв. за бр.
Цена за опаковане с аерофолио / бабъл фолио:
Аерофолио     1 кв.м     2,00 лв. за кв.м
Ако клиента не е посочил конкретна опаковка, книгите ще бъдат опаковани в стандартна опаковка, полиетиленов плик на Еконт Експрес (безплатен), според големината на пратката; в някои изключения при по-големи пратки, в безплатна опаковка по наш избор.

За определени книги и суми, Интернет книжарница Логос си запазва правото да изиска предварително плащане, по удобен за клиента начин.

При невзета пратка от страна на клиента, същия дължи таксата по куриерската услуга. При следваща поръчка, ако клиента дължи такса за невзета пратка, поръчката не може да бъде изпълнена, преди клиента да заплати дължимата сума от куриерската услуга по невзетата от него пратка.

За поръчка на книги извън страната,  стойността на книгите, плюс доставката, се заплащат предварително чрез Банкова сметка,  PayPal , Western Union , MoneyGram, изцяло за сметка на клиента. Изпращаме книги за цял свят.

Преведени суми, не се възстановяват при отказа на клиента от поръчката, те остават за следваща поръчка.

 

Интернет книжарница Логос http://www.knigi-bg.com/ си запазва правото, да променя условията в раздел "Доставка и разплащане".

 

ПОЛИТИКА ОТНОСНО ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

Вашата лична сфера е важна за нас. Трябва да се чувствате сигурни при нас. Затова ние и обработващият данни от наше име се грижим за спазването на разпоредбите във връзка със  защита на данните и най-вече на европейския Общ регламент относно защита на данните (ОРЗД), който влиза в сила от 25 май 2018 г. и на съответното приложимо българско  законодателство. С настоящата декларация желаем да Ви информираме, за какви цели се събират и използват Вашите данни и как можете да упражните правата си.

Нашите компютърни системи са защитени срещу достъп, промяна или разпространение на Вашите данни от неоторизирани трети лица, както и срещу загуба и унищожаване, посредством  технически и организационни мерки.

Име и данни за контакт с администратора.

Администратор на данните за целите на управлението на клиентски данни на Книжарница Логос е „Логос Мир” ЕООД , кв. Чайка 6, гр. Варна, имейл: info@knigi-bg.com

Име и данни за контакт с длъжностното лице по защита на данните.

Ако в качеството си на клиент или служител, имате въпроси във връзка с използването на Вашите данни, да изясните въпросите си или да отправите искане:

За общи въпроси и справки, свързани със защита на данните, моля, обръщайте се към лицето по защита на данните на Книжарница Логос, като посочите точно въпроса/искането си и  адреса си за контакт, на имейл адрес: info@knigi-bg.com

Темата и съдържанието на обсъжданията относно личните данни са предмет на строга конфиденциалност.

Цел и правно основание на обработката на данни.

Бъдете сигурни: Съхраняваме Вашите данни само за целите на обработката на Вашите запитвания и заявки, изпълнението на договори (вкл. обработка на плащания и евентуално кредитна  проверка), както и за собствени рекламни цели. Обработката се осъществява въз основа на Общия регламент на ЕС относно защита на данните.

В случай, че имате въпрос, желаете оферта или искате да сключите договор с нас (за покупко-продажба, онлайн поръчки, онлайн клиентски акаунт), в нашия онлайн магазин, ние обработваме  Вашите лични данни. В зависимост от вида на договора тези лични данни могат да бъдат:

Име, фамилия
Адрес
Имейл адрес (виж по-долу „Проследяване на пратки“)
Дата и място на раждане
Номер на телефон/факс
Стока/услуга
Евентуално данни за картата за покупки от персонала
IP адрес
Банкови данни на клиенти

Тези данни биват съхранявани и обработвани от нас в центъра за управление на клиентски данни Книжарница Логос във връзка с изпълнението и обработката на договора, както и за  собствени рекламни цели. За сключването на договор са необходими поне Вашите име, фамилия и адрес, за да можете да бъдете идентифицирани. При покупки чрез онлайн магазина е  необходимо да посочите допълнително Вашия имейл адрес, а за потвърждаване на поръчката Ви и нейната доставка – и Вашия адрес за доставка. При представяне на карта за покупки от  персонала се записват допълнително номерът на картата и името, посочено на нея. Без тези данни не е възможно да бъдат изпълнени съответните договори.

IP адресът се използва само в случай, че това е необходимо за защита на законните интереси на администратора или на трето лице, при условие, че интересите или основни права и свободи  на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, нямат преимущество (напр. предявяване на правни искове или разследване на престъпления).

Достъп до данните в центъра за управление на клиентски данни на Книжарница Логос имат служителите на електронния магазин Книжарница Логос. Управлението на клиентските данни от  страна на Книжарница Логос се основава на защитата на законните интереси на дружеството "Логос Мир" ЕООД и улеснява спазването на правилата за защита на данните за точност и  преносимост на данните. При това отчитаме в достатъчна степен Вашите интереси и основни свободи.

Обработка на плащанията в онлайн магазина на Книжарница Логос.

Данни за Вашата банкова сметка и Вашите плащания (данни от кредитна карта, банков превод) не се събират, обработват или съхраняват в електронните системи на Книжарница Логос.  Обработката на плащания се осъществява само и единствено в електронните системи и под техническата и юридическа отговорност на нашите доставчици на платежни услуги.

Проследяване на пратки.

Съгласие за предоставяне на имейл адреса на доставчиците на пощенски услуги за целите на проследяването на пратки.

С потвърждаване на декларацията за защита на данните в онлайн магазина се съгласявате Вашият имейл адрес да бъде предоставен на доставчиците на пощенски услуги за целите на  проследяването на пратки. Те използват тези данни, за да Ви предложат възможност да проследявате изпълнението на Вашата поръчка и да се информирате за текущото местонахождение  на поръчаната от Вас стока, както и за времето за доставка.

„Бисквитки“

За да улесним използването на нашия уебсайт използваме „бисквитки". „Бисквитките" са малки текстови файлове, които могат да бъдат  записвани от Вашия браузър на твърдия диск на  Вашия компютър и са полезни за използването на нашия уеб сайт. Използваме „бисквитки", за да разберем по-добре как се използва уебсайтът ни и да подобрим навигацията. Освен това  "бисквитките" ни позволяват да разберем, дали вече сте посещавали нашия уеб сайт или сте нов посетител. „Бисквитките“, които използваме, не съхраняват Ваши лични данни. Ако не желаете  да получавате „бисквитки“, моля, задайте съответните настройки на интернет браузъра си.

Google Analytics

Този сайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализи, предоставяна от Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Google Analytics използва т.  нар. „бисквитки” – текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват да се направи анализ на използването на уеб сайта от Вас. Ако информацията за използването на  уеб сайта, генерирана от „бисквитките“, се предава към сървър на Google, настройките гарантират, че IP адресът ще бъде анонимизиран преди геолокализацията и ще бъде заместен с  генеричен IP адрес преди съхраняването на сървъра. По поръчка на оператора на този сайт Google ще използва тази информация за анализ на използването на уеб сайта от потребителите,  за съставянето на отчети за дейността на сайта и за предоставянето на други услуги на оператора на уеб сайта, свързани с употребата му и използването на интернет. IP адресът, изпратен  от Вашия браузър в рамките на Google Analytics, няма да бъде свързван с други данни на Google. Можете да забраните съхраняването на „бисквитки“ посредством съответните настройки на  Вашия браузър. Все пак имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да използвате пълноценно всички функции на този уеб сайт. Освен това можете да предотвратите  записването от Google на данните, генерирани от „бисквитката“ и свързани с използването на уебсайта от Вас (включително Вашия IP адрес), както и обработката на тези данни от Google,  като изтеглите и инсталирате приставката за браузър Google Analytics Opt-Out Extension.

Реклама/Информационен бюлетин (Newsletter)

Обработка на данни с рекламна цел.

Използваме Вашите данни само за собствени рекламни цели.

Бихме искали да Ви информираме за нови продукти, за нашите услуги, както и за интересни събития. Затова използваме данните Ви, освен за Вашите покупки, и за да Ви препоръчаме  определени продукти, услуги или събития, които може да Ви заинтересуват. Анализът на историята на покупките и изпращането на съответни рекламни съобщения на съществуващи клиенти  по пощата или по имейл се извършва при спазване на Вашите законни интереси само във връзка с продукти и услуги на Книжарница Логос.  Информационният бюлетин Ви се изпраща само въз  основа на отделно дадено съгласие.

Бележка:

Получатели на личните данни.

В рамките на законовите правомощия Вашите лични данни биват разкривани пред следните фирми в рамките на ЕС:

доставчици на пощенски, спедиторски, експедиционни услуги,  услуги по унищожаване на досиета/носители на данни;
доставчици на IT услуги в рамките на поддръжката на софтуера и оборудването;
доставчици на услуги за проверка на кредитоспособността, инкасо услуги и диалогов маркетинг;
Google Inc. ;

Срок за съхранение на данните.

Съхраняваме данните Ви за такъв срок, какъвто е необходим за съответната цел:

Данни за оферти: 1 година (обратна връзка от клиента)
Регистрация в сайта: до изричния отказ
Поръчки без регистрация: 6 години

Доколкото за определени данни, които се обработват за целите на управлението на договорите за покупко-продажба, е предвиден срок за съхранение по данъчното законодателство (данни  от счетоводни документи), срокът за съхранение е 6, респ. 10 години. По време на този срок обработката на данните е ограничена. Срокът за съхранение тече от края на календарната  година, в която е била предоставена офертата, респ. е бил изпълнен договорът.

Права на субектите на данни.

Вашите права като субект на данни са гарантирани в пълна степен от Книжарница Логос.

Възражение срещу реклама:

Имате право да възразите срещу използването на Вашите данни за рекламни цели, без да заплащате други разходи, освен разходите за изпращане на възражението по базовите тарифи. За  тази цел можете да използвате посочените данни за контакт.

Оттегляне на даденото съгласие:

Можете да оттеглите съгласието си за обработката на личните Ви данни по всяко време с действие за в бъдеще. Моля, имайте предвид, че  може да се наложи да предоставите отново  данните си преди да направите нова покупка. Това важи и в случай, че възразите срещу по-нататъшното използване на данните от клиентския Ви акаунт в електронния магазин на Книжарница  Логос.

Право на възражение.

Имате право по всяко време и поради причини, които произтичат от конкретната Ви ситуация, да възразите срещу обработването на личните Ви данни, което се осъществява при следните  условия:

Чл. 6 (1) д)            обработването е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на  администратора, или

Чл. 6 (1) е)            обработването е необходимо за целите на легитимните интереси на администратора или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите  или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, по-специално когато субектът на данните е дете.

В случай, че отправите възражение, ние ще прекратим обработката на личните Ви данни, освен ако докажем, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат  предимство пред Вашите интереси, права и свободи, или че обработването служи за  установяването, упражняването или защитата на правни претенции. Това се отнася и за профилирането,  осъществявано въз основа на тези разпоредби.

Други права

Разполагате със следните права по отношение на администратора във връзка със съхраняването на личните Ви данни:

Право на потвърждение: Вие имате право да получите от нас потвърждение дали личните данни, които се отнасят до Вас, се обработват.
Право на информация и достъп: Вие имате право, да получите от нас информация за съхраняваните Ваши лични данни, по всяко време и копие от тази информация. По-специално имате  право на информация относно следното:

цел на обработване на данните;
категории на обработваните лични данни;
на кого са били разкрити личните данни или ще бъдат разкрити, по-специално получатели в трети държави или международни организации;
срокът за съхранение на личните данни или, ако не е възможно такъв да бъде определен-  критериите за определянето му;
право на поправка или заличаване на лични данни или ограничаване на обработката на лични данни, отнасящи се до субекта на данните, или да се противопоставите на такава обработка;
право да се подаде жалба в надзорен орган;
когато личните данни не се събират от субекта на данните, всяка налична информация относно техния източник;
наличие на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране, както и значението и предвидените последици от такава обработка за субекта на данните.
информация за това дали личните данни се предават на трета държава или на международна организация

Право на промяна

Вие имате право да получите от администратора без неоснователно забавяне поправката на неточни лични данни, като следва да го уведомите за промяната своевременно.

Право на изтриване (право да бъдеш забравен)

Вие имате право да изтрием личните Ви  данни, които се отнасят до Вас, без ненужно забавяне и ние се ангажираме да изтрием личните Ви данни без ненужно забавяне, когато е налице едно  от следните основания:

Личните данни вече не са необходими във връзка с целите, за които са били събрани или обработени.
При  оттегляне от Ваша страна на съгласието, на което се основава обработката съгласно член 6, параграф 1, буква а) от ОРЗД или член 9, параграф 2, буква а) от ОРЗД и когато няма  друго правно основание за обработката.
Право на ограничаване на обработката

Всеки субект на данни има право да изиска от администратора ограничаване на обработката, когато се прилага едно от следните условия:

точността на личните данни се оспорва от субекта на данните, за срок, който дава възможност на администратора да провери точността на личните данни.
обработката е незаконна, а лицето, за което се отнасят данните, не желае личните данни да бъдат изтрити, а вместо това иска ограничаване на тяхното използване.
администраторът вече не се нуждае от личните данни за целите на обработката, но те се изискват от субекта на данните за установяване, упражняване или защита на правни искове.
субектът на данни е възразил срещу обработването съгласно член 21, параграф 1 от ОРЗД, докато се провери дали законните основания на администратора надвишават тези на субекта  на данните.
Ако едно от горепосочените условия е изпълнено и субектът на данните поиска ограничение при обработката на лични данни, съхранявани от "Логос Мир" ЕООД , той или тя може по всяко  време да се свърже с администратора.
Право на преносимост на данни

Вие имате право да получите личните си данни, които са били предоставени на администратора, в структуриран, често използван и машинно четим формат. Имате право да предадете тези  данни на друг администратор без пречка от настоящия администратор, на когото са предоставени личните данни, при условие че обработката се основава на съгласието по член 6, параграф  1, буква а) от ОРЗД или член 9, параграф 2, буква а) от ОРЗД или на договор съгласно член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД и обработката се извършва по автоматизиран начин, доколкото  обработването не е необходимо за изпълнение на задача, изпълнявана в обществен интерес или при упражняване на публична власт на администратора. Също така при упражняването на  своето право на преносимост на данни съгласно член 20, параграф 1 от ОРЗД имате право да предоставите лични данни директно от един администратор на друг, когато това е технически  осъществимо и когато това не засяга правата и свободите на други лица.

Право на възражение

Имате право на възражение по всяко време на основание, свързано с обработването на Вашите лични данни, при условията на буква д) или е) на член 6, параграф 1 от ОРЗД. Това важи и за  профилирането въз основа на тези разпоредби.

Ако „Логос Мир” ЕООД , обработва лични данни за целите на директния маркетинг, имате право да направите възражение по всяко време на обработката на лични данни, които се отнасят до  Вас. Това се отнася до профилиране, доколкото то е свързано с такъв директен маркетинг. Ако лицето, за което се отнасят данните, възразява срещу „Логос Мир” ЕООД ,  за обработката за  директен маркетинг „Логос Мир” ЕООД , няма да обработва личните данни за тези цели.

Автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране

Всеки субект на данни има право, предоставено от европейския законодател, да не подлежи на решение, основаващо се единствено на автоматизирана обработка, включително  профилиране, което произвежда правни последици, които го засягат или по подобен начин значително го засягат, тъй като решението (1) не е необходимо за сключване или изпълнение на  договор между субекта на данните и администратора на данни или (2) не е разрешено от правото на Съюза или на държавата-членка, на което се подчинява администраторът и който също  така предвижда подходящи мерки за защита на правата и свободите на субекта на данни и законните интереси или (3) не се основава на изричното съгласие на субекта на данните.

Ако решението (1) е необходимо за сключване или изпълнение на договор между субекта на данни и администратора на данни или (2) се основава на изричното съгласие на субекта на  данните, „Логос Мир” ЕООД , следва да приложи подходящи мерки за защита на правата и свободите на субекта на данните и законните интереси или поне правото да получи човешка намеса  от страна на администратора, да изрази своята гледна точка и да оспори решението.

Право на оттегляне на съгласие за обработка на данните

Вие имате право да оттеглите своето съгласие за обработването на личните Ви данни по всяко време, като се свържете на посочените тук данни за контакт с длъжностното лице по защита  на данните или координатора.

Право на жалба: Ако считате, че при обработката на личните Ви данни сме нарушили приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до  Комисията за защита на личните данни на следния адрес: София, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 2, Електронна поща: kzld@cpdp.bg, Интернет страница: www.cpdp.bg.

Ваше задължение е да предоставите точни и коректни данни с оглед изпълнение на нашия ангажимент към Вас, както и да ни уведомите своевременно в случай на промяна в личните Ви  данни. Задължение на Потребителя е също така да опазва конфиденциалността на предоставените му от Сайта потребителско име и парола. Всяка направена чрез Сайта поръчка ще бъде  считана от страна на Книжарница Логос за редовна и обвързваща Потребителя по смисъла на чл. 20а от Закона за задълженията и договорите, ако при направата ѝ са използвани  потребителско име и парола, които системата е приела за валидни, независимо от това дали същите са използвани от лице, различно от титуляра, или от неовластено лице. Ние не носим  отговорност в случай, че предоставените от Вас данни са грешни, неточни или не са актуализирани чрез сигнализиране от Ваша страна.

Контакти: Как мога да упражня моите права, посочени по-горе?

За да упражните Вашите права, можете да използвате Формуляра за контакт или да се обърнете към лице по защита на данните (виж по-горе) или към администратора на личните данни (виж  по-горе).

Ние ще обработим Вашите искания незабавно и безплатно, в съответствие със законовите изисквания и ще Ви информираме за мерките, които сме предприели.

Актуализация и изменения

При промяна на правната рамка и реалните обстоятелства се налага адаптиране на Политиката за защита на данните. За да сте в течение на всички промени и актуализации, моля проверете  Политиката относно защита на данните преди да се възползвате от нашата оферта.


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Запознайте се с условията по-долу, преди да пазарувате чрез този уеб сайт. Използването му от Ваша страна за пазаруване показва, че приемате и сте съгласни с тези условия.
Настоящите условия уреждат взаимоотношенията между “Логос Мир” ЕООД, гр. Варна, жк. Чайка 6, ЕИК 207170039, (наричан по-долу ДОСТАВЧИК) от една страна и клиентите, наричани  по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ, на електронния магазин „www.knigi-bg.com”, наричан по-долу САЙТ, както и отношенията със същите, когато използват информационните, търговски стоки и услуги  предлагани от „Логос Мир” ЕООД (наричани за краткост Стоки/Услуги).
Тези условия обвързват всички потребители. Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА
Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
1. Наименование на Доставчика: “Логос Мир” ЕООД
2. Седалище и адрес на управление: гр. Варна,  жк. Чайка 6
3. Адрес за упражняване на дейността: гр. Варна,  жк. Чайка 6
4. Данни за кореспонденция: гр. Варна,  жк. Чайка 6, e-mail: info@knigi-bg.com
5. Вписване в публични регистри: ЕИК 207170039
6. Надзорни органи: (1) Комисия за защита на личните данни Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15, тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40 e-mail: kzld@government.bg,  kzld@cpdp.bg Уеб сайт: www.cpdp.bg (2) Комисия за защита на потребителите Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6, тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия:  0700 111 22 Уеб сайт: www.kzp.bg
1. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА САЙТА www.knigi-bg.com
Чрез Сайта Потребителите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от Доставчика стоки, включително следното:
- да извършат регистрация и създаване на профил за преглеждане на Сайта и използване на допълнителните услуги за предоставяне на информация;
- да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с Доставчика чрез интерфейса на горепосочената интернет страница;
- да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от Доставчика;
- да извършват всякакви плащания във връзка със сключените договори с Доставчика, съгласно поддържаните от Сайта начини за разплащане;
- да получават информация за нови стоки предлагани от Доставчика;
- да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка;
- да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона предимно чрез интерфейса на интернет страницата;
Потребителят и Доставчикът се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по  електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и Закона за електронната търговия.
Предполага се, че електронните изявления, извършени от Потребителите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени при извършване на регистрация, ако  Потребителят е въвел съответното име и парола за достъп.
2. УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА
Потребителят разбира и приема обстоятелството, че информационните услуги и Сайта се предоставят "във вида, в който са" и това, че Сайтът не поема никаква отговорност за  навременността, изтриването и невъзможността да бъде доставена информация относно завършени поръчки на Потребителя,  информация за не налични продукти, както и за нанесени щети,  пропуснати ползи и други вреди, настъпили след, в резултат на или поради използване (или пък невъзможност за използване поради технически проблеми, профилактика, решения на  администратора и др.) на Сайта. В случай, че в следствие на използването на този Сайт или материали от него доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт или поправка  на оборудване или информация, Потребителят поема цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.
За да използва Сайта, Потребителят трябва да получи достъп до Световната мрежа пряко или чрез други устройства, които имат достъп до Web-базирано съдържание. Освен това,  Потребителят трябва да си осигури цялото необходимо за достъп до Световната мрежа оборудване, включително компютър, модем или друго средство за достъп до Интернет мрежата.  ДОСТАВЧИКЪТ само предоставя информацията на Сайта и не отговаря за каквито и да е смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на Сайта, вследствие експлоатирането  на компютърното оборудване от потребителя.
3. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПРИ РЕГИСТРИРАНЕ
Предвид използването на Сайта www.knigi-bg.com и при извършване на регистрацията Потребителят се съгласява и задължава да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за  себе си (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни). Ползвателят се задължава своевременно да актуализира данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна.
В случай, че за регистрация на Ползвателя се използва профил в уеб социални мрежи или други мрежи, страна по договора е лицето, което е титуляр на използвания за регистрацията профил  в съответната социална или друга мрежа. В този случай Доставчикът има право на достъп до данните, необходими за идентифициране на Ползвателя в съответната социална или друга  мрежа.
С извършване на регистрацията Потребителят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва. Независимо от това  преди всяко потвърждение на поръчка актуалната към този момент тяхна редакция се предоставя на Потребителя и потвърждение не може да бъде извършено преди изрична декларация за  тяхното приемане.
В случай, че Потребителят е забравил или изгубил своите име и парола, Доставчикът има право да приложи обявената процедура при изгубени или забравени имена и пароли,
В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, Сайтът има право да закрие и/или изтрие информацията за направената регистрация и да му  откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.
4. АВТОРСКИ ПРАВА И ОГРАНИЧЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ТЯХ
Авторското право и сродните му права се предлагат в оригиналният си вид, опаковка и носител без никакво въздействие от страна на Доставчика и според лицензите и правата за  разпространение дадени от производителите и/или дистрибуторите им за България. Доставчикът не носи отговорност за авторски права, свързани със или произтичащи от стоки или услуги,  доставени от него, освен когато тези стоки са произведени от Доставчика, респективно когато услугите са предоставени само от него.
Доставчикът дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие че не се нарушават авторските  права на Доставчика или на трети лица свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат  копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е  забранена.
Предоставените препратки на Сайта www.knigi-bg.com към сайтове, собственост на трети лица, са публикувани единствено и само за удобство на потребителите. При употреба на такава  препратка потребителите не използват услуга, предоставена от Сайта и след използването на препратката настоящите Общи условия губят сила. Доставчикът не контролира тези сайтове и  не поема никаква отговорност за никой от тях и/или тяхното съдържание. Доставчикът по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на потребителите, нито информацията  публикувана в тях. Посещението и всички рискове, свързани с него, на такъв сайт е изцяло отговорност на потребителя.
При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права Сайтът не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично  упоменатите права и/или лицензии от производителя/дистрибутора на стоката.
5. ПРЕДСТАВЯНИ СТОКИ И УСЛУГИ НА САЙТА
Информацията за стоките в сайта е разпределена по видове групи и подгрупи.
В страницата на всяка стока представена в Сайта са посочени цената, основни характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран  избор при покупката на продукта. Сайтът не носи отговорност за неточности в описанието на стоката, които не касаят основните й характеристики и не претендира за изчерпателност на  предоставената информация.
Информацията, предоставяна на Потребителя е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика преди сключването на договора за покупко-продажба.
Доставчикът си запазва правото да публикува имена, модели и друга информация за стоки и други езици, освен български, когато:
а) Съществува опасност с преводът и да се изгуби ценна информация относно характеристиките на стоката;
б) Няма общоприета еднозначна терминология на Български език;
в) Правилно представяне на информация за продукта.
Всички посочени на сайта цени са в български лева с включен ДДС. В случай, че стоката има няколко модификации, на страницата и са посочени цените за всяка от модификациите.
Доставчикът има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Част от информацията публикувана в Сайта е възможно да се отнася  до продукти и услуги, които не се предлагат и не са достъпни в момента.
Стойността на пощенските/транспортните разходи, свързани с доставката на стоката не е включена в цената на стоките.
6. ЗАКУПУВАНЕ НА СТОКА И/ИЛИ УСЛУГА, ПРЕДСТАВЕНА В www.knigi-bg.com
Потребителят има право да поръчва стоки и услуги, представяни от Сайта. При направа на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за  доставка според предложените на Сайта варианти.
По всяко време преди завършването на Поръчката потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.
При направа на поръчка на Сайта потребителят влиза в договорни отношения с Доставчика, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия, поръчката се смята за  направена след потвърждаване на направената поръчка;
Доставчикът има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената,  която е била посочена на сайта по време на правене на поръчката, независимо от евентуално направени след това промени.
При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена или при изчерпана наличност от поръчаните стоки,  Доставчикът има правото, чрез уведомление до Потребителя да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите,  заплатени и/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива. В този случай, Доставчикът може да достави на потребителя стоки или услуги със същото качество и  цена, но само и единствено след уведомление, изпратено до потребителя, посочващо по ясен и разбираем начин промяната, и съгласие от страна на Потребителя.
7. ПЛАЩАНЕ
Потребителят може да заплати цената на поръчана стока като използва по свой избор един от начините преложени в графа Доставка и разплащане.
Независимо от избрания начин за плащане всички плащания се извършват в български лева. С приемането на настоящите общи условия Потребителят дава своето изрично и безусловно  съгласие, с изключение при плащане с „наложен платеж“, във всички останали случаи, да заплаща на Доставчика, авансово, в пълен размер, продажната цена на всяка поръчана от Сайта  стока.
При плащане чрез "наложен платеж" при доставката купувачът получава от куриера фактура/касова бележка, в която е посочена дължимата продажна цена на стоката и стойността за  доставка на поръчката. Потребителят предава на куриера цялата дължима сума, включваща цената на стоката и цената за доставката, посочена във фактурата/касовата бележка.  Плащането се отбелязва в документа за приемо-предаване, който служи за разписка и удостоверява предаването на стоката от куриера на Потребителя. С подписването на документ за  приемо–предаване Потребителят овластява куриера да предаде от негово име и за негова сметка на Доставчика сумата, посочена във фактурата/касовата бележка.
При плащане в брой на поръчаните стоки и услуги Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на Доставчика или на неговият представител, извършващ доставката   пълната стойност на доставяната поръчка.
При плащане по други начини изброени в Доставка и разплащане, Потребителят депозира сума равна на стойността на направената поръчка на Доставчика, посочена в изпратената фактура  и, едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки и услуги.
8. ДОСТАВКА
Доставката на поръчаните стоки се извършва по избраният от Потребителя начин, посочен в Доставка и разплащане и според посочените срокове, с куриер, със собствен транспорт.  Доставките на стока с наложен платеж се извършват в рамките на от един до четири работни дни след потвърждаване на поръчката. При авансово плащане доставките се извършват в  рамките на три работни дни след заверка на сумата.
Стоките се доставят до 4 (четири) работни дни, като посоченият срок се прилага доколкото не противоречи на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. При всички случаи  Доставчикът си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 (седем) дни, без да информира предварително Потребителя, и да удължава сроковете над 7 (седем) дни с  предварителното одобрение от страна на Потребителя.
Стоките се доставят на получателите стандартно - на ръка срещу подпис, като пратките се доставят до входа на сградата. При извършването на доставката се подписва документ за  приемо–предаване, като Потребителят собственоръчно изписва и собственото и фамилното си име, с което удостоверява точното изпълнение на поръчката.
При получаването на стоката купувачът е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да  е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като Потребителят  губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското  законодателство документи.
При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на Доставчика и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.), лицето извършващо доставката оставя  известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При  невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение, не по вина на Доставчика и/или куриера, Доставчикът задържа поръчаната стока и изпраща уведомление до Потребителя. С  уведомлението на Потребителя се дава срок от две седмици, в който той трябва да получи поръчаната стока на адреса на Доставчика, както и предупреждение за разваляне на договора при  неизпълнение на това задължение на Потребителя. След изтичане на този срок и ако Потребителят не е приел стоката, договорът се разваля автоматично без необходимост от допълнителни  волеизявления. В този случай Потребителят дължи на Доставчика неустойка в размер на 10 (десет) процента от крайната брутна цена на стоката съгласно поръчката, както и обезщетение в  размер на направените от Доставчика разходи по доставката. Доставчикът си запазва правото да търси обезщетения за по-големи вреди в резултат на развалянето, ако са налични такива.
Доставчикът не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен,  неточен или фиктивен адрес и/или телефон.
Доставчикът си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката без да предупреждава предварително Потребителя стига това да не променя начина на доставка.  Потребителят и Доставчикът се съгласяват, че в отношенията между тях удостоверените с подписа на доставчика обстоятелства относно доставката на стоката ще се смятат за верни до  доказване на противното.
Доставчикът не носи отговорност при:
- изчерпване на количества от дадени артикули,
- забавяне на доставката до Доставчика от вносителите или производителите на съответните стоки.
- забавяне на доставката от превозвача и/или куриера- форсмажор
9. ПРЕКРАТЯВАНЕ
Настоящите общи условия и договора на Потребителя с Доставчика се прекратяват в следните случаи:  при прекратяване и обявяване в ликвидация или обявяване в несъстоятелност на една  от страните по договора; по взаимно съгласие на страните в писмен вид; едностранно, с предизвестие от всяка от страните в случай на неизпълнение на задълженията на другата страна; при  обективна невъзможност на някоя от страните по договора да изпълнява задълженията си; при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;  в случай на заличаване на  регистрацията на Потребителя в сайта. (в този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение); в случай на упражняване на  право на отказ съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите.
10. ДРУГИ
Сайтът има право да променя технологията, интерфейса и дизайна на предоставяните стоки и услуги без предварително известяване.
Сайтът си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги, с промоции или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.
Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време чрез публикуването им на видно място в Сайта. Доставчикът и Потребителят се съгласяват, че всяко допълване и  изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Потребителя, ако последният не заяви в 14-дневен срок от публикуването им, че ги отхвърля. Доставчикът предоставя и  допълнителна възможност на Потребителя да отхвърли промените в условията, като изисква изрично потвърждение за съгласието и приемането им преди всяка поръчка, указвайки и датата на  публикуване на валидната към този момент редакция. Във всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на Доставчика преди извършването на поръчки.
При използване услугите на Сайта, потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и  международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.
Доставчикът не носи отговорност за възможни технически грешки или неточности в описанието и цените на стоките в сайта!
Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор.
За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.
Настоящите условия за ползване влизат в сила от 22.05.2018 г.

ПОЛИТИКА ОТНОСНО ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

Вашата лична сфера е важна за нас. Трябва да се чувствате сигурни при нас. Затова ние и обработващият данни от наше име се грижим за спазването на разпоредбите във връзка със

защита на данните и най-вече на европейския Общ регламент относно защита на данните (ОРЗД), който влиза в сила от 25 май 2018 г. и на съответното приложимо българско

законодателство. С настоящата декларация желаем да Ви информираме, за какви цели се събират и използват Вашите данни и как можете да упражните правата си.

Нашите компютърни системи са защитени срещу достъп, промяна или разпространение на Вашите данни от неоторизирани трети лица, както и срещу загуба и унищожаване, посредством

технически и организационни мерки.

Име и данни за контакт с администратора.

Администратор на данните за целите на управлението на клиентски данни на Книжарница Логос е „Логос Слово” ООД , кв. Чайка 6, гр. Варна, имейл: info@knigi-bg.com

Име и данни за контакт с длъжностното лице по защита на данните.

Ако в качеството си на клиент или служител, имате въпроси във връзка с използването на Вашите данни, да изясните въпросите си или да отправите искане:

За общи въпроси и справки, свързани със защита на данните, моля, обръщайте се към лицето по защита на данните на Книжарница Логос, като посочите точно въпроса/искането си и

адреса си за контакт, на имейл адрес: info@knigi-bg.com

Темата и съдържанието на обсъжданията относно личните данни са предмет на строга конфиденциалност.

Цел и правно основание на обработката на данни.

Бъдете сигурни: Съхраняваме Вашите данни само за целите на обработката на Вашите запитвания и заявки, изпълнението на договори (вкл. обработка на плащания и евентуално кредитна

проверка), както и за собствени рекламни цели. Обработката се осъществява въз основа на Общия регламент на ЕС относно защита на данните.

В случай, че имате въпрос, желаете оферта или искате да сключите договор с нас (за покупко-продажба, онлайн поръчки, онлайн клиентски акаунт), в нашия онлайн магазин, ние обработваме

Вашите лични данни. В зависимост от вида на договора тези лични данни могат да бъдат:

Име, фамилия
Адрес
Имейл адрес (виж по-долу „Проследяване на пратки“)
Дата и място на раждане
Номер на телефон/факс
Стока/услуга
Евентуално данни за картата за покупки от персонала
IP адрес
Банкови данни на клиенти

Тези данни биват съхранявани и обработвани от нас в центъра за управление на клиентски данни Книжарница Логос във връзка с изпълнението и обработката на договора, както и за

собствени рекламни цели. За сключването на договор са необходими поне Вашите име, фамилия и адрес, за да можете да бъдете идентифицирани. При покупки чрез онлайн магазина е

необходимо да посочите допълнително Вашия имейл адрес, а за потвърждаване на поръчката Ви и нейната доставка – и Вашия адрес за доставка. При представяне на карта за покупки от

персонала се записват допълнително номерът на картата и името, посочено на нея. Без тези данни не е възможно да бъдат изпълнени съответните договори.

IP адресът се използва само в случай, че това е необходимо за защита на законните интереси на администратора или на трето лице, при условие, че интересите или основни права и свободи

на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, нямат преимущество (напр. предявяване на правни искове или разследване на престъпления).

Достъп до данните в центъра за управление на клиентски данни на Книжарница Логос имат служителите на електронния магазин Книжарница Логос. Управлението на клиентските данни от

страна на Книжарница Логос се основава на защитата на законните интереси на дружеството Логос Слово ООД и улеснява спазването на правилата за защита на данните за точност и

преносимост на данните. При това отчитаме в достатъчна степен Вашите интереси и основни свободи.

Обработка на плащанията в онлайн магазина на Книжарница Логос.

Данни за Вашата банкова сметка и Вашите плащания (данни от кредитна карта, банков превод) не се събират, обработват или съхраняват в електронните системи на Книжарница Логос.

Обработката на плащания се осъществява само и единствено в електронните системи и под техническата и юридическа отговорност на нашите доставчици на платежни услуги.

Проследяване на пратки.

Съгласие за предоставяне на имейл адреса на доставчиците на пощенски услуги за целите на проследяването на пратки.

С потвърждаване на декларацията за защита на данните в онлайн магазина се съгласявате Вашият имейл адрес да бъде предоставен на доставчиците на пощенски услуги за целите на

проследяването на пратки. Те използват тези данни, за да Ви предложат възможност да проследявате изпълнението на Вашата поръчка и да се информирате за текущото местонахождение

на поръчаната от Вас стока, както и за времето за доставка.

„Бисквитки“

За да улесним използването на нашия уебсайт използваме „бисквитки". „Бисквитките" са малки текстови файлове, които могат да бъдат  записвани от Вашия браузър на твърдия диск на

Вашия компютър и са полезни за използването на нашия уеб сайт. Използваме „бисквитки", за да разберем по-добре как се използва уебсайтът ни и да подобрим навигацията. Освен това

"бисквитките" ни позволяват да разберем, дали вече сте посещавали нашия уеб сайт или сте нов посетител. „Бисквитките“, които използваме, не съхраняват Ваши лични данни. Ако не желаете

да получавате „бисквитки“, моля, задайте съответните настройки на интернет браузъра си.

Google Analytics

Този сайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализи, предоставяна от Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Google Analytics използва т.

нар. „бисквитки” – текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват да се направи анализ на използването на уеб сайта от Вас. Ако информацията за използването на

уеб сайта, генерирана от „бисквитките“, се предава към сървър на Google, настройките гарантират, че IP адресът ще бъде анонимизиран преди геолокализацията и ще бъде заместен с

генеричен IP адрес преди съхраняването на сървъра. По поръчка на оператора на този сайт Google ще използва тази информация за анализ на използването на уеб сайта от потребителите,

за съставянето на отчети за дейността на сайта и за предоставянето на други услуги на оператора на уеб сайта, свързани с употребата му и използването на интернет. IP адресът, изпратен

от Вашия браузър в рамките на Google Analytics, няма да бъде свързван с други данни на Google. Можете да забраните съхраняването на „бисквитки“ посредством съответните настройки на

Вашия браузър. Все пак имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да използвате пълноценно всички функции на този уеб сайт. Освен това можете да предотвратите

записването от Google на данните, генерирани от „бисквитката“ и свързани с използването на уебсайта от Вас (включително Вашия IP адрес), както и обработката на тези данни от Google,

като изтеглите и инсталирате приставката за браузър Google Analytics Opt-Out Extension.

Реклама/Информационен бюлетин (Newsletter)

Обработка на данни с рекламна цел.

Използваме Вашите данни само за собствени рекламни цели.

Бихме искали да Ви информираме за нови продукти, за нашите услуги, както и за интересни събития. Затова използваме данните Ви, освен за Вашите покупки, и за да Ви препоръчаме

определени продукти, услуги или събития, които може да Ви заинтересуват. Анализът на историята на покупките и изпращането на съответни рекламни съобщения на съществуващи клиенти

по пощата или по имейл се извършва при спазване на Вашите законни интереси само във връзка с продукти и услуги на Книжарница Логос.  Информационният бюлетин Ви се изпраща само въз

основа на отделно дадено съгласие.

Бележка:

Получатели на личните данни.

В рамките на законовите правомощия Вашите лични данни биват разкривани пред следните фирми в рамките на ЕС:

доставчици на пощенски, спедиторски, експедиционни услуги,  услуги по унищожаване на досиета/носители на данни;
доставчици на IT услуги в рамките на поддръжката на софтуера и оборудването;
доставчици на услуги за проверка на кредитоспособността, инкасо услуги и диалогов маркетинг;
Google Inc. ;

Срок за съхранение на данните.

Съхраняваме данните Ви за такъв срок, какъвто е необходим за съответната цел:

Данни за оферти: 1 година (обратна връзка от клиента)
Регистрация в сайта: до изричния отказ
Поръчки без регистрация: 6 години

Доколкото за определени данни, които се обработват за целите на управлението на договорите за покупко-продажба, е предвиден срок за съхранение по данъчното законодателство (данни

от счетоводни документи), срокът за съхранение е 6, респ. 10 години. По време на този срок обработката на данните е ограничена. Срокът за съхранение тече от края на календарната

година, в която е била предоставена офертата, респ. е бил изпълнен договорът.

Права на субектите на данни.

Вашите права като субект на данни са гарантирани в пълна степен от Книжарница Логос.

Възражение срещу реклама:

Имате право да възразите срещу използването на Вашите данни за рекламни цели, без да заплащате други разходи, освен разходите за изпращане на възражението по базовите тарифи. За

тази цел можете да използвате посочените данни за контакт.

Оттегляне на даденото съгласие:

Можете да оттеглите съгласието си за обработката на личните Ви данни по всяко време с действие за в бъдеще. Моля, имайте предвид, че  може да се наложи да предоставите отново

данните си преди да направите нова покупка. Това важи и в случай, че възразите срещу по-нататъшното използване на данните от клиентския Ви акаунт в електронния магазин на Книжарница

Логос.

Право на възражение.

Имате право по всяко време и поради причини, които произтичат от конкретната Ви ситуация, да възразите срещу обработването на личните Ви данни, което се осъществява при следните

условия:

Чл. 6 (1) д)            обработването е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на

администратора, или

Чл. 6 (1) е)            обработването е необходимо за целите на легитимните интереси на администратора или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите

или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, по-специално когато субектът на данните е дете.

В случай, че отправите възражение, ние ще прекратим обработката на личните Ви данни, освен ако докажем, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат

предимство пред Вашите интереси, права и свободи, или че обработването служи за  установяването, упражняването или защитата на правни претенции. Това се отнася и за профилирането,

осъществявано въз основа на тези разпоредби.

Други права

Разполагате със следните права по отношение на администратора във връзка със съхраняването на личните Ви данни:

Право на потвърждение: Вие имате право да получите от нас потвърждение дали личните данни, които се отнасят до Вас, се обработват.
Право на информация и достъп: Вие имате право, да получите от нас информация за съхраняваните Ваши лични данни, по всяко време и копие от тази информация. По-специално имате

право на информация относно следното:

цел на обработване на данните;
категории на обработваните лични данни;
на кого са били разкрити личните данни или ще бъдат разкрити, по-специално получатели в трети държави или международни организации;
срокът за съхранение на личните данни или, ако не е възможно такъв да бъде определен-  критериите за определянето му;
право на поправка или заличаване на лични данни или ограничаване на обработката на лични данни, отнасящи се до субекта на данните, или да се противопоставите на такава обработка;
право да се подаде жалба в надзорен орган;
когато личните данни не се събират от субекта на данните, всяка налична информация относно техния източник;
наличие на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране, както и значението и предвидените последици от такава обработка за субекта на данните.
информация за това дали личните данни се предават на трета държава или на международна организация

Право на промяна

Вие имате право да получите от администратора без неоснователно забавяне поправката на неточни лични данни, като следва да го уведомите за промяната своевременно.

Право на изтриване (право да бъдеш забравен)

Вие имате право да изтрием личните Ви  данни, които се отнасят до Вас, без ненужно забавяне и ние се ангажираме да изтрием личните Ви данни без ненужно забавяне, когато е налице едно

от следните основания:

Личните данни вече не са необходими във връзка с целите, за които са били събрани или обработени.
При  оттегляне от Ваша страна на съгласието, на което се основава обработката съгласно член 6, параграф 1, буква а) от ОРЗД или член 9, параграф 2, буква а) от ОРЗД и когато няма

друго правно основание за обработката.
Право на ограничаване на обработката

Всеки субект на данни има право да изиска от администратора ограничаване на обработката, когато се прилага едно от следните условия:

точността на личните данни се оспорва от субекта на данните, за срок, който дава възможност на администратора да провери точността на личните данни.
обработката е незаконна, а лицето, за което се отнасят данните, не желае личните данни да бъдат изтрити, а вместо това иска ограничаване на тяхното използване.
администраторът вече не се нуждае от личните данни за целите на обработката, но те се изискват от субекта на данните за установяване, упражняване или защита на правни искове.
субектът на данни е възразил срещу обработването съгласно член 21, параграф 1 от ОРЗД, докато се провери дали законните основания на администратора надвишават тези на субекта

на данните.
Ако едно от горепосочените условия е изпълнено и субектът на данните поиска ограничение при обработката на лични данни, съхранявани от "Логос Слово" ООД , той или тя може по всяко

време да се свърже с администратора.
Право на преносимост на данни

Вие имате право да получите личните си данни, които са били предоставени на администратора, в структуриран, често използван и машинно четим формат. Имате право да предадете тези

данни на друг администратор без пречка от настоящия администратор, на когото са предоставени личните данни, при условие че обработката се основава на съгласието по член 6, параграф

1, буква а) от ОРЗД или член 9, параграф 2, буква а) от ОРЗД или на договор съгласно член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД и обработката се извършва по автоматизиран начин, доколкото

обработването не е необходимо за изпълнение на задача, изпълнявана в обществен интерес или при упражняване на публична власт на администратора. Също така при упражняването на

своето право на преносимост на данни съгласно член 20, параграф 1 от ОРЗД имате право да предоставите лични данни директно от един администратор на друг, когато това е технически

осъществимо и когато това не засяга правата и свободите на други лица.

Право на възражение

Имате право на възражение по всяко време на основание, свързано с обработването на Вашите лични данни, при условията на буква д) или е) на член 6, параграф 1 от ОРЗД. Това важи и за

профилирането въз основа на тези разпоредби.

Ако „Логос Слово” ООД , обработва лични данни за целите на директния маркетинг, имате право да направите възражение по всяко време на обработката на лични данни, които се отнасят до

Вас. Това се отнася до профилиране, доколкото то е свързано с такъв директен маркетинг. Ако лицето, за което се отнасят данните, възразява срещу „Логос Слово” ООД ,  за обработката за

директен маркетинг „Логос Слово” ООД , няма да обработва личните данни за тези цели.

Автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране

Всеки субект на данни има право, предоставено от европейския законодател, да не подлежи на решение, основаващо се единствено на автоматизирана обработка, включително

профилиране, което произвежда правни последици, които го засягат или по подобен начин значително го засягат, тъй като решението (1) не е необходимо за сключване или изпълнение на

договор между субекта на данните и администратора на данни или (2) не е разрешено от правото на Съюза или на държавата-членка, на което се подчинява администраторът и който също

така предвижда подходящи мерки за защита на правата и свободите на субекта на данни и законните интереси или (3) не се основава на изричното съгласие на субекта на данните.

Ако решението (1) е необходимо за сключване или изпълнение на договор между субекта на данни и администратора на данни или (2) се основава на изричното съгласие на субекта на

данните, „Логос Слово” ООД , следва да приложи подходящи мерки за защита на правата и свободите на субекта на данните и законните интереси или поне правото да получи човешка намеса

от страна на администратора, да изрази своята гледна точка и да оспори решението.

Право на оттегляне на съгласие за обработка на данните

Вие имате право да оттеглите своето съгласие за обработването на личните Ви данни по всяко време, като се свържете на посочените тук данни за контакт с длъжностното лице по защита

на данните или координатора.

Право на жалба: Ако считате, че при обработката на личните Ви данни сме нарушили приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до

Комисията за защита на личните данни на следния адрес: София, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 2, Електронна поща: kzld@cpdp.bg, Интернет страница: www.cpdp.bg.

Ваше задължение е да предоставите точни и коректни данни с оглед изпълнение на нашия ангажимент към Вас, както и да ни уведомите своевременно в случай на промяна в личните Ви

данни. Задължение на Потребителя е също така да опазва конфиденциалността на предоставените му от Сайта потребителско име и парола. Всяка направена чрез Сайта поръчка ще бъде

считана от страна на Книжарница Логос за редовна и обвързваща Потребителя по смисъла на чл. 20а от Закона за задълженията и договорите, ако при направата ѝ са използвани

потребителско име и парола, които системата е приела за валидни, независимо от това дали същите са използвани от лице, различно от титуляра, или от неовластено лице. Ние не носим

отговорност в случай, че предоставените от Вас данни са грешни, неточни или не са актуализирани чрез сигнализиране от Ваша страна.

Контакти: Как мога да упражня моите права, посочени по-горе?

За да упражните Вашите права, можете да използвате Формуляра за контакт или да се обърнете към лице по защита на данните (виж по-горе) или към администратора на личните данни (виж

по-горе).

Ние ще обработим Вашите искания незабавно и безплатно, в съответствие със законовите изисквания и ще Ви информираме за мерките, които сме предприели.

Актуализация и изменения

При промяна на правната рамка и реалните обстоятелства се налага адаптиране на Политиката за защита на данните. За да сте в течение на всички промени и актуализации, моля проверете

Политиката относно защита на данните преди да се възползвате от нашата оферта.


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Запознайте се с условията по-долу, преди да пазарувате чрез този уеб сайт. Използването му от Ваша страна за пазаруване показва, че приемате и сте съгласни с тези условия.
Настоящите условия уреждат взаимоотношенията между “Логос Слово” ООД, гр. Варна, жк. Чайка 6, ЕИК 206769630, (наричан по-долу ДОСТАВЧИК) от една страна и клиентите, наричани

по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ, на електронния магазин „www.knigi-bg.com”, наричан по-долу САЙТ, както и отношенията със същите, когато използват информационните, търговски стоки и услуги

предлагани от „Логос Слово” ООД (наричани за краткост Стоки/Услуги).
Тези условия обвързват всички потребители. Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА
Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
1. Наименование на Доставчика: “Логос Слово” ООД
2. Седалище и адрес на управление: гр. Варна,  жк. Чайка 6
3. Адрес за упражняване на дейността: гр. Варна,  жк. Чайка 6
4. Данни за кореспонденция: гр. Варна,  жк. Чайка 6, e-mail: info@knigi-bg.com
5. Вписване в публични регистри: ЕИК 206769630,
6. Надзорни органи: (1) Комисия за защита на личните данни Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15, тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40 e-mail: kzld@government.bg,

kzld@cpdp.bg Уеб сайт: www.cpdp.bg (2) Комисия за защита на потребителите Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6, тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия:

0700 111 22 Уеб сайт: www.kzp.bg
1. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА САЙТА www.knigi-bg.com
Чрез Сайта Потребителите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от Доставчика стоки, включително следното:
- да извършат регистрация и създаване на профил за преглеждане на Сайта и използване на допълнителните услуги за предоставяне на информация;
- да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с Доставчика чрез интерфейса на горепосочената интернет страница;
- да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от Доставчика;
- да извършват всякакви плащания във връзка със сключените договори с Доставчика, съгласно поддържаните от Сайта начини за разплащане;
- да получават информация за нови стоки предлагани от Доставчика;
- да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка;
- да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона предимно чрез интерфейса на интернет страницата;
Потребителят и Доставчикът се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по

електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и Закона за електронната търговия.
Предполага се, че електронните изявления, извършени от Потребителите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени при извършване на регистрация, ако

Потребителят е въвел съответното име и парола за достъп.
2. УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА
Потребителят разбира и приема обстоятелството, че информационните услуги и Сайта се предоставят "във вида, в който са" и това, че Сайтът не поема никаква отговорност за

навременността, изтриването и невъзможността да бъде доставена информация относно завършени поръчки на Потребителя,  информация за не налични продукти, както и за нанесени щети,

пропуснати ползи и други вреди, настъпили след, в резултат на или поради използване (или пък невъзможност за използване поради технически проблеми, профилактика, решения на

администратора и др.) на Сайта. В случай, че в следствие на използването на този Сайт или материали от него доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт или поправка

на оборудване или информация, Потребителят поема цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.
За да използва Сайта, Потребителят трябва да получи достъп до Световната мрежа пряко или чрез други устройства, които имат достъп до Web-базирано съдържание. Освен това,

Потребителят трябва да си осигури цялото необходимо за достъп до Световната мрежа оборудване, включително компютър, модем или друго средство за достъп до Интернет мрежата.

ДОСТАВЧИКЪТ само предоставя информацията на Сайта и не отговаря за каквито и да е смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на Сайта, вследствие експлоатирането

на компютърното оборудване от потребителя.
3. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПРИ РЕГИСТРИРАНЕ
Предвид използването на Сайта www.knigi-bg.com и при извършване на регистрацията Потребителят се съгласява и задължава да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за

себе си (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни). Ползвателят се задължава своевременно да актуализира данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна.
В случай, че за регистрация на Ползвателя се използва профил в уеб социални мрежи или други мрежи, страна по договора е лицето, което е титуляр на използвания за регистрацията профил

в съответната социална или друга мрежа. В този случай Доставчикът има право на достъп до данните, необходими за идентифициране на Ползвателя в съответната социална или друга

мрежа.
С извършване на регистрацията Потребителят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва. Независимо от това

преди всяко потвърждение на поръчка актуалната към този момент тяхна редакция се предоставя на Потребителя и потвърждение не може да бъде извършено преди изрична декларация за

тяхното приемане.
В случай, че Потребителят е забравил или изгубил своите име и парола, Доставчикът има право да приложи обявената процедура при изгубени или забравени имена и пароли,
В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, Сайтът има право да закрие и/или изтрие информацията за направената регистрация и да му

откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.
4. АВТОРСКИ ПРАВА И ОГРАНИЧЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ТЯХ
Авторското право и сродните му права се предлагат в оригиналният си вид, опаковка и носител без никакво въздействие от страна на Доставчика и според лицензите и правата за

разпространение дадени от производителите и/или дистрибуторите им за България. Доставчикът не носи отговорност за авторски права, свързани със или произтичащи от стоки или услуги,

доставени от него, освен когато тези стоки са произведени от Доставчика, респективно когато услугите са предоставени само от него.
Доставчикът дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие че не се нарушават авторските

права на Доставчика или на трети лица свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат

копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е

забранена.
Предоставените препратки на Сайта www.knigi-bg.com към сайтове, собственост на трети лица, са публикувани единствено и само за удобство на потребителите. При употреба на такава

препратка потребителите не използват услуга, предоставена от Сайта и след използването на препратката настоящите Общи условия губят сила. Доставчикът не контролира тези сайтове и

не поема никаква отговорност за никой от тях и/или тяхното съдържание. Доставчикът по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на потребителите, нито информацията

публикувана в тях. Посещението и всички рискове, свързани с него, на такъв сайт е изцяло отговорност на потребителя.
При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права Сайтът не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично

упоменатите права и/или лицензии от производителя/дистрибутора на стоката.
5. ПРЕДСТАВЯНИ СТОКИ И УСЛУГИ НА САЙТА
Информацията за стоките в сайта е разпределена по видове групи и подгрупи.
В страницата на всяка стока представена в Сайта са посочени цената, основни характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран

избор при покупката на продукта. Сайтът не носи отговорност за неточности в описанието на стоката, които не касаят основните й характеристики и не претендира за изчерпателност на

предоставената информация.
Информацията, предоставяна на Потребителя е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика преди сключването на договора за покупко-продажба.
Доставчикът си запазва правото да публикува имена, модели и друга информация за стоки и други езици, освен български, когато:
а) Съществува опасност с преводът и да се изгуби ценна информация относно характеристиките на стоката;
б) Няма общоприета еднозначна терминология на Български език;
в) Правилно представяне на информация за продукта.
Всички посочени на сайта цени са в български лева с включен ДДС. В случай, че стоката има няколко модификации, на страницата и са посочени цените за всяка от модификациите.
Доставчикът има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Част от информацията публикувана в Сайта е възможно да се отнася

до продукти и услуги, които не се предлагат и не са достъпни в момента.
Стойността на пощенските/транспортните разходи, свързани с доставката на стоката не е включена в цената на стоките.
6. ЗАКУПУВАНЕ НА СТОКА И/ИЛИ УСЛУГА, ПРЕДСТАВЕНА В www.knigi-bg.com
Потребителят има право да поръчва стоки и услуги, представяни от Сайта. При направа на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за

доставка според предложените на Сайта варианти.
По всяко време преди завършването на Поръчката потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.
При направа на поръчка на Сайта потребителят влиза в договорни отношения с Доставчика, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия, поръчката се смята за

направена след потвърждаване на направената поръчка;
Доставчикът има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената,

която е била посочена на сайта по време на правене на поръчката, независимо от евентуално направени след това промени.
При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена или при изчерпана наличност от поръчаните стоки,

Доставчикът има правото, чрез уведомление до Потребителя да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите,

заплатени и/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива. В този случай, Доставчикът може да достави на потребителя стоки или услуги със същото качество и

цена, но само и единствено след уведомление, изпратено до потребителя, посочващо по ясен и разбираем начин промяната, и съгласие от страна на Потребителя.
7. ПЛАЩАНЕ
Потребителят може да заплати цената на поръчана стока като използва по свой избор един от начините преложени в графа Доставка и разплащане.
Независимо от избрания начин за плащане всички плащания се извършват в български лева. С приемането на настоящите общи условия Потребителят дава своето изрично и безусловно

съгласие, с изключение при плащане с „наложен платеж“, във всички останали случаи, да заплаща на Доставчика, авансово, в пълен размер, продажната цена на всяка поръчана от Сайта

стока.
При плащане чрез "наложен платеж" при доставката купувачът получава от куриера фактура/касова бележка, в която е посочена дължимата продажна цена на стоката и стойността за

доставка на поръчката. Потребителят предава на куриера цялата дължима сума, включваща цената на стоката и цената за доставката, посочена във фактурата/касовата бележка.

Плащането се отбелязва в документа за приемо-предаване, който служи за разписка и удостоверява предаването на стоката от куриера на Потребителя. С подписването на документ за

приемо–предаване Потребителят овластява куриера да предаде от негово име и за негова сметка на Доставчика сумата, посочена във фактурата/касовата бележка.
При плащане в брой на поръчаните стоки и услуги Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на Доставчика или на неговият представител, извършващ доставката 

пълната стойност на доставяната поръчка.
При плащане по други начини изброени в Доставка и разплащане, Потребителят депозира сума равна на стойността на направената поръчка на Доставчика, посочена в изпратената фактура

и, едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки и услуги. 
8. ДОСТАВКА
Доставката на поръчаните стоки се извършва по избраният от Потребителя начин, посочен в Доставка и разплащане и според посочените срокове, с куриер, със собствен транспорт.

Доставките на стока с наложен платеж се извършват в рамките на от един до четири работни дни след потвърждаване на поръчката. При авансово плащане доставките се извършват в

рамките на три работни дни след заверка на сумата.
Стоките се доставят до 4 (четири) работни дни, като посоченият срок се прилага доколкото не противоречи на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. При всички случаи

Доставчикът си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 (седем) дни, без да информира предварително Потребителя, и да удължава сроковете над 7 (седем) дни с

предварителното одобрение от страна на Потребителя.
Стоките се доставят на получателите стандартно - на ръка срещу подпис, като пратките се доставят до входа на сградата. При извършването на доставката се подписва документ за

приемо–предаване, като Потребителят собственоръчно изписва и собственото и фамилното си име, с което удостоверява точното изпълнение на поръчката.
При получаването на стоката купувачът е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да

е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като Потребителят

губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското

законодателство документи.
При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на Доставчика и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.), лицето извършващо доставката оставя

известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При

невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение, не по вина на Доставчика и/или куриера, Доставчикът задържа поръчаната стока и изпраща уведомление до Потребителя. С

уведомлението на Потребителя се дава срок от две седмици, в който той трябва да получи поръчаната стока на адреса на Доставчика, както и предупреждение за разваляне на договора при

неизпълнение на това задължение на Потребителя. След изтичане на този срок и ако Потребителят не е приел стоката, договорът се разваля автоматично без необходимост от допълнителни

волеизявления. В този случай Потребителят дължи на Доставчика неустойка в размер на 10 (десет) процента от крайната брутна цена на стоката съгласно поръчката, както и обезщетение в

размер на направените от Доставчика разходи по доставката. Доставчикът си запазва правото да търси обезщетения за по-големи вреди в резултат на развалянето, ако са налични такива.
Доставчикът не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен,

неточен или фиктивен адрес и/или телефон.
Доставчикът си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката без да предупреждава предварително Потребителя стига това да не променя начина на доставка.

Потребителят и Доставчикът се съгласяват, че в отношенията между тях удостоверените с подписа на доставчика обстоятелства относно доставката на стоката ще се смятат за верни до

доказване на противното.
Доставчикът не носи отговорност при:
- изчерпване на количества от дадени артикули,
- забавяне на доставката до Доставчика от вносителите или производителите на съответните стоки.
- забавяне на доставката от превозвача и/или куриера- форсмажор
9. ПРЕКРАТЯВАНЕ
Настоящите общи условия и договора на Потребителя с Доставчика се прекратяват в следните случаи:  при прекратяване и обявяване в ликвидация или обявяване в несъстоятелност на една

от страните по договора; по взаимно съгласие на страните в писмен вид; едностранно, с предизвестие от всяка от страните в случай на неизпълнение на задълженията на другата страна; при

обективна невъзможност на някоя от страните по договора да изпълнява задълженията си; при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;  в случай на заличаване на

регистрацията на Потребителя в сайта. (в този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение); в случай на упражняване на

право на отказ съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите.
10. ДРУГИ
Сайтът има право да променя технологията, интерфейса и дизайна на предоставяните стоки и услуги без предварително известяване.
Сайтът си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги, с промоции или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.
Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време чрез публикуването им на видно място в Сайта. Доставчикът и Потребителят се съгласяват, че всяко допълване и

изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Потребителя, ако последният не заяви в 14-дневен срок от публикуването им, че ги отхвърля. Доставчикът предоставя и

допълнителна възможност на Потребителя да отхвърли промените в условията, като изисква изрично потвърждение за съгласието и приемането им преди всяка поръчка, указвайки и датата на

публикуване на валидната към този момент редакция. Във всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на Доставчика преди извършването на поръчки.
При използване услугите на Сайта, потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и

международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.
Доставчикът не носи отговорност за възможни технически грешки или неточности в описанието и цените на стоките в сайта!
Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор.
За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.
Настоящите условия за ползване влизат в сила от 22.05.2018 г.

НачалоНачало

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar