ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Любов, секс, осъзнаване от Кришнамурти

10,00 лв

8,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Кришнамурти
Година: 2011
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 112

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 035-38

 

СЪДЪРЖАНИЕ

1. ЛЮБОВТА И СЕКСЪТ ( РAЗГOBOP СЪС СЕКСОЛОГ ) ............................. 6

2. ОСТАВЕТЕ ТЯЛОТО НА МИРА ( РАЗГОВОР С ЛЕКАР ) .......................... 39

3. КАКЪВ ВИД ЧОВЕК ИСКАМЕ ДА ИМА НА ПЛАНЕТАТА? ......................... 53

4. СТРАХЪТ, А НЕ ЛЮБОВТА ЩЕ НИ СПАСИ ( РАЗГОВОР С УЧЕН ) ........... 38


Откъс от книгата

ЛЮБОВТА И СЕКСЪТ ( РАЗГОВОР СЪС СЕКСОЛОГ )

Въпрос: Човешките взаимоотношения са се превърнали във вид търговска размяна - в смисъл: „Аз ти давам нещо, ти ми даваш нещо ". Може ли да поговорим на тази тема?!

Отговор: Да. така е Но не приемаме този факт, защото в противен случаи, ще се разбие митът, че човешките взаимоотношения са нешо прекрасно и изключително. Не сме честни да признаем, че всички връзки се основават на това: "Какво ще получа от тази връзка?'" Става дума за взаимна изгода. Ако няма такава, тогава не е възможно да има никаква връзка. Поддържате връзката поради социални причини или заради децата, имуществото и сигурността. Всичко тоза е част от бизнеса на взаимоотношенията. Но когато не получаваме онова, което наистина желаем, тогава налагаме т.нар. "любов". Така че е незъзможно да има връзка, освен на ниво взаимна изгода.
Културата ни е създала това положение чрез ценностната система. Тази ценностна система изисква връзките ни да се основават на любовта. Но най-важният елемент е сигурността и притежаването. Искате да притежавате другия. Когато, поради някаква причина, хватката ви върху другия отслабне, вашата връзка се разпада. Не можете постоянно да поддържате „любовта".
Връзката между мъжа и жената е основана върху образите, които те си изграждат един за друг. Така че всъщност връзката между два индивида е връзка между два образа. Но вашият образ непрекъснато се променя, както и образът на другия. Невъзможно е да поддържате образа си един и същ. И когато всичко останало се провали, ние вадим последната карта от тестето - „любовта", с всичките прекрасни и романтични измислици свързани с нея.
Любовта изисква двама. Там, където няма рзделенне, независимо дали във вас или извън вас, там няма конфликт. Такава връзка не може да просъществува дълго. Колкото се отнася до мен, връзките се формират и после незабавно се разпадат. Двете неща се случват едновременно, в един и същи кадър, ако мога така да се изразя. Това е всъщност проблема. Можете да ме сметнете за грубиян, но за мен любовта е мръсна дума. Таказа е връзката между мъжа и жената. Каква трябва да бъде една връзка е социален въпрос. В годините на моята младост, за брамините не беше възможно да се оженят, ако девойката не принадлежи към една и съща каста. Положението беше по-лошо и от расизма в другите страни. Съществуваха някакви странни идеи за продължение на семейните традиции. Но какво е традицията? Това е нежеланието да се пременяш с променящите се времена. Променяме се, само когато го налагат обстоятелствата. Но е факт, че промяната не е в интерес на механизма на нашето мислене.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar