ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Голяма детска енциклопедия - комплект - 20 Тома

250,00 лв

200,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Сборна
Година: 2007/2008
Формат: енциклопедичен
Корица: твърда
Страници: 3200

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Комплекта 20 тома, от поредицата "Голяма детска енциклопедия" съдържа:


- Том 1 - Животни / част 1 / - 160 страници

Това е едно пътешествие в приказни свят на животните, което ще ви запознае отблизо с видовете, населяващи нашата планета. Прекрасните илюстрации ще ви помогнат да разберете интересните подробности и факти за животните и науките, които ги изучават. Текстовете са написани на ясен и достъпен за децата език. Изданието е обогатено с тематично подредена колекция от невероятни фотографии от всички кътчета на планетата, за да доловите вълшебството на природата. В том 1 на "Голяма детска енциклопедия" ще намерите всичко за птиците и насекомите.

- Том 2 - Животни / част 2 / - 160 страници

Продължава пътуването в приказния свят на животните: сега е ред да опознаете лемура и слона, кенгуруто и крокодила, лъва и змията. Илюстрираните статии са написани на достъпен език, за да научите всичко за големите обитатели на сушата: влечугите и бозайниците. Изданието е обогатено с колекция от невероятни фотографии, които ви представят различията в поведението на обитателите на света - когато си почиват, когато се крият или когато се милват...

- Том 3 - Земята / част 1 / - 160 страници

Това издание е едно завладяващо пътуване в тайните на нашата планета. Подробните и богато илюстрирани статии представят ЗЕМЯТА както в нейните недра - магма, вулкани и земетресения, така и на повърхността - околна среда, пейзажи, планини. Изданието е обогатено с колекция от невероятни фотографии от всички краища на света: алпийски върхове, пещери, вулкани, пустини и т. н.

- Том 4 - Земята / част 2 / - 160 страници

Продължава пътуването сред чудесата на нашата планета. Ясните и подробно илюстрирани текстове ви позволяват да научите всичко за климата и околната среда, за царството на растенията, за земеделието и прехраната. Представени са в допълнение изключително интересни статии за разпознаване на дърветата на нашата планета. Фотогалерията в края на тома представлява подбор от прекрасни фотографии, отразяващи сезоните, климата растенията...

- Том 5 - Човекът - 160 страници

Това издание е завладяващо пътуване в тайните на човешкото тяло. Как е устроено и как функционира то ? Какви са ресурсите и възможностите на човешкото тяло - тази невероятна "машина" ? Томът е богато илюстриран с интересни снимки и схеми, разкриващи анатомията и разума на човека.

- Том 6 - Морето / част 1 / - 160 страници

Започва пътешествието в света на водното царство. Ясните и подробно илюстрирани статии ви дават възможност да опознаете водната флора и фауна, да научите много за средата в сладки и солени води, за океаните и изворите, за бреговете и водните дълбини. Фотогалерията в края на тома предлага подбор от прекрасни фотографии на брегове, реки и морски обитатели...

- Том 7 - Морето / част 2 / - 160 страници

Продължава пътешествието в света на водното царство. Различните статии ви дават възможност да научите всичко за океанографията, изследванията и ресурсите на морето, за човешките цивилизации, които са се еазвивали покрай морета и океани. Особено интересни са материалите, посветени на различните видове плавателни съдове. Фотогалерията в края на тома предлага прекрасни фотографии на пристанища, брегове, лодки и кораби.

- Том 8 - Вселената - 160 страници

Това издание е невероятно пътешествие сред тайните на Вселената и летенето. Грижливо подбраните и нагледно представени статии ви дават възможност да научите най - интересното и най - любопитното за звездите и планетите, за въздуха и атмосферата, за самолетите и космическите кораби. Фотогалерията в края на тома предлага прекрасни фотографии на небето, астронавтиката, летенето...

- Том 9 - Науки / част 1 / - 160 страници

Започва пътешествието в света на НАУКАТА. Грижливо подбраните и богато илюстрирани статии ви дават възможност да узнаете всичко за малките и големи изобретения, да задълбочите познанията са за науктата и техниката в древността. Фотогалерията в края на тома предлага прекрасни фотографии, свързани с развитието на пронишлеността, транспорта, енергетиката и електротехниката.

- Том 10 - Науки / част 2 / - 160 страници

Продължава пътешествието в света на НАУКАТА. Разнообразните статии ще задълбочат познанията ви по математика и геометрия, за материята и енергията, за различните науки. В края на тома е включена обичайната поредица от изключителни фотографии, които ви представят света под микроскоп, възможностите на механиката, равновесието на силите, геометричните форми в природата и архитектурата.

- Том 11 - Праистория и динозаври - 160 страници

Изданието е невероятно пътешествие назад във времето, за да открием заедно зараждането на живота на нашата планета преди милиарди години, да научим всичко за ерата на динозаврите и за появата на човека. Илюстрираните статии разкриват тайни и любопитни факти от далечните времена. Фотогалерията в края на тома предлага прекрасни компютърни изображения на праисторически животни, както и скални рисунки, достигнали до нас от праисторията.

- Том 12 - История / част 1 / - 160 страници

Този том предлага пътешествие назад във времето, за да откриете империи и народи, исторически личности и идеи. Лесните за ползване и богато илюстрирани статии позволяват да се научи всичко за великите цивилизации и култури в миналото: от Древния Египет до средиземноморските и източните цивилизации. Томът е допълнен с колекция от прекрасни фотографии на археологически находки, шедьоври и исторически паметници.

- Том 13 - История / част 2 / - 160 страници

Продължава пътешествието в историята: от Средновековието да Студената война. Разделът "Да опознаем историята" предлага познания и задълбочена информация за великите завоевания, нашествия, конфликти и съюзи в миналото, като пресъздава фактите и събитията по достъпен начин, но същевременно с точност и в подробности. Този раздел е допълнен с изключително полезни таблици, в които са резюмирани в хронологическа последователност всички по - важни събития. В края на тома, както е обичайно, ще намерите колекция от изключителни фотографии, свързани със следните теми: шлемове и брони, гербове и знамена, спомени от Средновековието, деца от минали времена.

- Том 14 - Изкуство - 160 страници

Започва невероятно пътешествие, в което ще откриета красивото през вековете и в различните стилове. Представени са най - значителните идеи в изобразителното изкуство, под формата на картини, фрески, статуи и занаятчийство. Илюстрираните ясни и подробни статии дават възможност да научите всички тайни и многобройни любопитни факти от света на изкуството: от античността до голямата архитектура, от древните до съвременните стилове в изкуството. Фотогалерията в края на тома предлага подбор от изображения на прекрасни картини, чиито сюжети включват животни и пейзажи, както и на извести музеи по света.

- Том 15 - Религии и митове - 160 страници

В този том се разказва за смисъла на свещеното в различните култури, за човека изправен пред тайнството на живота, пред силата на природата, пред безкрайността. Илюстрираните ясни и подробни статии предлагат познания и задълбочена информация за големите религии по света, за митовете и легендите. Фотогалерията в края на тома предлага колекция от прекрасни фотографии, представящи ритуали, празненства и култови места, или свързани с момента на диалог с отвъдното - молитвата.

- Том 16 - Спорт - 160 страници

В този том ще научите за предизвикателствата пред човешките възможности. Представяме ви спорта като непрекъснат стремеж за постигане на рекорди по правилото: по - силно, по - бързо, по - високо. Лесните за ползване и богато илюстрирани статии позволяват да се научи всичко за спорта: от първите състезания и празненства в древността до възникването на различните дисциплини и съвременните видове спорт. Томът е допълнен с колекция от прекрасни фотографии, за да опознаете красотата на спорта, параолимпийските игри, терените за игра, запалянковците, както и екстремните и алтернативни спортове.

- Том 17 - Култура - 160 страници

Краткият речник в този том ще ви помогне да опознаете личностите в литературата и техните най - важни творби. Следва пътешествие, проследяващо началото и развитието на света на театъра, музиката, литературата и киното. В края на тома, както е обичайно, ще намерите колекция от прекрасни фотографии, свързани със следните теми: древни и съвременни библиотеки, театри по света и серия от майсторски изработени корици на книги.

- Том 18 - Съвременен свят - 160 страници

В този том се разказва за света, в който живеем, за това как се променя и развива. Лесните за ползване и богато илюстрирани статии позволяват да научите всичко за навлизането на технологиите в нашето всекидневие ( от използването на ресурсите до комуникациите, от свободното време до транспорта ), за извънредните ситуации в обществото и съвременните конфликти. Томът е допълнен с колекция от прекрасни фотографии, които представят така наречените не - места, съвременната архитектура и училищата по света.

- Том 19 - Велики личности / част 1 / - 160 страници

Този том е изцяло посветен на великите личности - мислители, учени, художници, писатели, на изключителните хора, които остават завинаги в историята на човечеството. Богато илюстрираните статии, изпълнени с данни и любопитни факти, разказват за техните гениални творби, интуициите, смелостта, амбициите, както и за техните чувства, слабости и страсти. Това е том, който може да се използва за справки или да даде повод за размисъл...

- Том 20 - Велики личности / част 2 /- 160 страници

Продължава пътешествието във времето, за да опознаем великите личности от миналото. В този том се разказва за пълководци, владетели и президенти. Текстът е допълнен с прекрасни илюстрации, посветени на носителите на Нобелова награда за мир, на тези, които са променили съдбата на нашата планета. Фотогалерията е посветена на правото на обществото да отстоява своите искания, на децата и младежите, които са останали в историята.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 3,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar