ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

История на древните траки - От Новокаменния период до цар Борис

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Н. Йонков - Владикин
Година: 2010
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 134

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

История на древните траки - От новокаменния период до цар Борис. (Начало 8000 год. преди Христа) Том 1:  Наченки и растеж на арийската цивилизация.

Намерена ли c истината след тия толкова преломи? Нс! Защото растящото количество на доказателствата постоянно повдига съмнения. Сравнителното сзнковсдснис ни убеждава ио един положителен начин, че езиците от Пятирсчисто на Индия дори до бреговете на Атлантическия океан са деца на един ираезик-майка и следователно народите, които ги говорят, са били някога един народ. Същото нещо ние доказваме нс по пътищата на езиковеденисто, а по ония на историята, която така ни разкрива люлката на бялото племе и месторождението на езика му. Прочее, езиковедението, изпреварило историята и застанало пред един непроницаем мрак, този път следва да й отстъпи първенството и да следва стъпките й, по който начин ще може да стъпи здраво на краката си и ще застане под едно безоблачно небе.

Ако ние идваме до един нов прелом, мислим, последен, то това се дължи на две главни обстоятелства, които по-преди не са съществували. Седемгодишните разкопки на Троя, водени от Шлимана, ни дадоха възможност да открием началото на цивилизацията и нейния постепенен растеж във височина и във вълнообразно разширение. Но ученият свят се питаше какъв език са говорили тия първи цивилизатори, които толкова късно и така великолепно е прославил певецът на Троя? Тоя народ ни е оставил своята азбука и своите надписи, които учените суетно се трудиха да дешифрират. Тая чест се падна нам. И сега, когато знаем езика натроянците, началото на цивилизацията им и нейния растеж, ние свободно можем да говорим за месторождението на бялата раса и началото на езиците й.
Нека се спрем на най-интсресния па*метник, който повечето е занимавал някога учените, защото в един от трите му надписи ясно сс чете името Мида и поради това той се именува „паметник на цар Мида".

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar