ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Съвременен суфизъм

5,00 лв

4,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Робърт Ойнщайн
Година: 1996
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 88

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 112

 

СЪДЪРЖАНИЕ

Висшето познание
Приказка за пясъците
Трудното условие
В Китай
Търсенето на суфитите
Противно на очакванията
Олио, вода и памук
Човекът с необясним живот
Посвещението на Малик Динар
Мъдрост за продан
Бахудин Накшбанд: ученичество и развитие
Литература
Въпросът
Безответен
Как и какво да разбираме
Животът и делата на Учителите
Трите скъпоценни пръстена


Продължават да се ширят в света многобройни остарели системи за човешки напредък, но те вече са лишени от стойността на този въгреше-н аспект, макар че не са без историческа стойност. Разбира се. на пръв поглед те могат да свидетелствуват за това, че се използват за лични и обществени удоволетворения на чувствата, независимо от отношението им към предмета. По един най-благосклонен начин, бихме ги описали като превозни средства изоставени от конструкторите им и попаднали в ръцете на полу-компетентни аматьори, търсещи утеха единствено за собствената си съдба.
Суфизмът, както Дзен Учението, както и Учението за Дао (Тао) - Пътят, не са изоставени от своите конструктори, а напротив търсят израз, съобразно нуждите на времето и хората, които се променят.

Попитали Анис:
- Какво е Суфизмът? Той отговорил:
- Суфизмът е онова, което успява да доведе човек до Висшето Познание.

Да бъдеш суфит , това означава да станеш онова, което би могъл да бъдеш и да престанеш да преследваш това, което се възприема погрешно и е всъщност илюзия.
Това означава да станеш съзнателен за онова, което е възможно за теб и да не смяташ, че осъзнаваш онова, към което си небрежен.
Суфизмът е науката за успокояване на това, което трябва да бъде успокоено и обезпокояване /разтревожване/ на онова, което може да бъде разтревожено; без да се мисли, че сме в състояние да омиротворим /успокоим/ или събудим /разтревожим/ там, където това не е възможно или, че трябва да направим онова, от което всъщност не изпитваме нужда.
Имам Али Шах

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar