ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Човекът господар на себе си - Учителя Петър Дънов

12,00 лв

6,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Учителя Петър Дънов
Година: 2006
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 248

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО Б-66

 

СЪДЪРЖАНИЕ

1. Човекът - господар на себе си
2. От човека зависи
3. Човекът - творец на своята съдба
4. Възможностите на човека
5. Връзка с Бога
6. Познай себе си
7. Самообладание и самовладане
8. Характерът в човека
9. Волята в човека
10. Мислите и чувствата в човека
11. Силата в човека
12. Дайте път на Божественото в себе си
13. Самовъзпитанието
14. Изучавайте себе си
15. Изправяне на себе си
16. Работете върху себе си
17. Методи за работа върху себе си
18. Закон за превръщане на енергиите
19. Придобиване на свобода
20. Правила
21. Задачи
22. Лекувайте се сами
23. Справяне с неразположенията, мъчнотиите и страданията
24. Бъдете будни
25. Не се поддавайте на чужди влияния
26. Необходимост от промяна
27. Вътрешният мир
28. Кротостта и смирението
29. Търпението
30. Въздържанието
31. Поучителни случки
32. Важно за разумния човек

 

Откъси от книгата:

Само умният човек може да бъде търпелив. Той е над обикновените условия в живота. (4/ стр. 104)

Преди всичко човек трябва да развива в себе си търпението. Материалите, които са необходими за развиване на търпението, съществуват в природата, но човек трябва да знае де да ги намери и как да ги използува. Това, което съвременните хора наричат търпение, не е истинско търпение, то е повече неволя. Който иска да му предам уроци по търпение, той трябва скъпо да плати за тях. (7/ стр. 38)

В природата съществува един велик закон на равновесие. Човек не може да придобие и най-малкото благо, ако не даде за него нещо, съответно на неговата стойност. Ако не пожертвувате, ако не дадете от себе си нещо, еквивалентно на търпението, на знанието, природата никога няма да ви накичи с тия венци. (7/ стр. 39)

При съграждане на характера е необходимо търпение. То е основата на нещата. (8/ стр. 84)

Търпението е една черта в характера, с която човек не се ражда, но която придобива с усилия. Всички страдания в света имат за цел само да сформират у нас търпението, да се научим да търпим, да бъдем хладнокръвни, да гледаме с вяра на бъдещето и каквито несгоди и разочарования да имаме, никога да не се обезсърчаваме. (8/ стр. 84)

Да бъдеш търпелив не значи да бъдеш вол, търпението е разумен акт; за да можем да претърпим външните несгоди на живота, трябва да имаме вътрешно равновесие на душата, сърцето и ума. (8/ стр. 90)

Дойдете, седнете на трапезата и жена ви, която толкова ви обича, трепери цял ден да ви угоди, отправи те й един лош поглед, че не е сготвила навреме. Какво показва това? Нямате търпение. Търпял си 4-5 часа, че потърпиш още малко, защо ще бързаш? Какво има? Ще ти стане ли нещо? В природата няма бързане, няма и закъсняване, всяко нещо е на времето си. (15/ стр. 143)

Има една велика тайна в живота. Добрите хора трябва да се учат на търпение. Но по някой път вие смесвате търпението с неволята. Неволята всинца я носите, познавате това изкуство, научили сте го. Няма човек, който да не знае неволята. Обаче малко хора съм срещнал да познават търпението. За да научите търпението, за да го придобиете, изисква се не един живот, но 10, 15 живота. Търпението е разумна сила. Търпеливият човек… всичко може да издържа. (15/ стр. 152)

За да се реализира каквато и да е Любов, човек трябва да бъде дълготърпелив. Любовта трябва да изтърпи всички мъчнотии, които се зараждат вътре в нашето съзнание. (15/ стр. 400)

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar