ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Законите на махалата - Възходи и падения в Бридж Клубът. Алманах, брой 4, 2001 година

10,00 лв

8,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Кирил Садонков и колектив
Година: 2001
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 128

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО А-65

 

ПРЕДГОВОР

Изданието "Законите на махалата" е периодично. През всяка календарна година се публикуват по два броя - четните номера обхващат периода от 1-ви януари до 30-ти юни вкл., нечетните номера - от 1-ви юли до 31 -ви декември на съответната текуща година.
Настоящият "Алманах" № 4 е пореден брой от поредицата, представяща лица и събития, разиграли се в "Бридж Клуб'ЪТ" и описва състоянието на състезателния бридж в гр. София през първата половина на 2001-вата година.
Съдържанието на "Алманах" № 4 следва тенденциите, заложени в развлекателно-хумористичния бриджов жанр.
Поговорките, напътствията, заключенията и анализите са представени разнопосочно и всеки може да ги следва и тълкува, както намери за добре.
На феновете, на критиците, а и на всички останали, ще кажа: "Това не е книга нито за миналото, нито за бъдещето на състезателния бридж в гр. София. Това е реалният бридж, игран от хора, съставени от плът и кръв. Описаните случки са действителни и са такива, каквито са представени - без грим и без преднамерен подбор. Това е бриджът и това са бриджорите в гр. София през първата половина на 2001-то лето господне.
Бъдете снизходителни към тях.".
От Ръководителя на Колектива, изградил настоящия калейдоскоп на спортния бридж в гр. София през м. януари - м. юни 2001 г.

ПРОЛОГ

Аксиома на Б. Бочев за индентификация на "грухтежа". Аксиомата на Б. Бочев представлява недвусмислено научно откритие с доказан практически ефект в реалния бридж. Поместваме параметрите и характеристиките на Аксиомата (естествено с любезното съгласие на откривателя) с цел да подпомогнем любителите на състезателния бридж при решаване на вътрешната им дилема дали съдбата е благосклонна към тях, респ. - дали ги е изоставила на произвола... в конкретната състезателна вечер. Аксиомата се прилага при наличието на следните параметри и обстоятелства: Играете партификс с висок залог.
Играете с различни партньори, а не с обичайния Ви такъв. Играете в "долината на глинените гърнета" - сиреч: "виетнамка".
(Пояснение за непосветените: "долината на глинените гърнета" е изолирано помещение, в което са валидни законите на хазарта, а "виетнамка" е вид състезание по бридж, където всяка игра се оценява по специална импова таблица и играещите разменят партньорите си в предварително съгласуван порядък. Крайният резултат е винаги индивидуален за всеки един от участниците.).
Още в самото начало на играта, ако ви попадне в ръцете разпределение на картите, от вида:
Пика KQJ10987 | Купа AKQ | Каро AKQ | Спатия -
Откривате без замисляне с: "4 NT" - въпрос за брой аса. Ако временния ви партньор отговори, че притежава в картите си едно асо, обявявате: "7 пики" и внимателно поставяте ухото си върху игралната маса: В случай, че тя закънти от хлопването на червен картон, значи вечерта няма да Ви "грухти", тъй като е очевидно, че играете голям шлем без А пика; и обратно: ако масата не се разклати от поставените картончета за обява на противниците Ви, т. е. те примиренчески са положили своите "пасове" върху сукното, това недвусмислено означава, че съдбата тази вечер ще е на ваша страна, тъй като единственото от двете губещи Ви се аса е коз и то е в партньора Ви.
Доброжелателен съвет: Следвайте неотклонно Аксиомата и ако ухото Ви заглъхне от трясъка, съпроводил поставянето на контрата, то Вие можете да представите предварително подготвена, достатъчно убедителна за пред останалите играчи, неотложна причина и да напуснете играта в ранния стадий... Загубите Ви ще са минимални. И обратно: в случай, че от двете липсващи Ви аса, онова от козовия Ви цвят е в партньора Ви, приложете всякакви "зарибяващи" прийоми играта да продължи възможно най-продължително (най-добре - докато играещите изпопадат от умора под или върху игралната маса). Кярът ще е значителен, а и никой няма да предяви претенции за процент от него, тъй като съвета за стриктното прилагане на Аксиомата е безплатен.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar