ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Ясновидството - Рзвитие, методи, възможности

10,00 лв

5,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Чарлз Ледбитър
Година: 2000
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 224

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Думата ясновидство (Clairvoyance) означава буквално »ясно виждане« и е дума, която, за нещастие, е била твърдe много унижавана от злоупотрeбите с нея. С нея се титуловат всевъзможни хитреци с цел да експлоатират простоверните. Даже в неговото ограничено значение ясновидството обхваща една твърде широка сфера от явления, така различни едно от друго, че не е лесно да се даде определение, което да бъде в същото време и кратко, и точно. Понякога тази сила се нарича »духовно виждане« и никое друго название не може да бъде по-погрешно, защото в огромното множество наблюдавани случаи ние не ще срещнем такава способност, която и в най-малка степен да заслужава честта на такова високо име. За целта на настоящата книга ние може да определим ясновидството като сила, с която човек вижда това, което е скрито за обикновеното физическо виждане. Трябва да се спомене още, че твърдe често (макар и не винаги) тази способност се придружава и от така нареченото »ясно слушане« (Clairaudi-ence), или силата да чуваме това, което е недостижимо за обикновеното физическо ухо. И трябва да отбележа, че занапред ще си служа само с първата дума като такава, която обхваща и двете способности, за да се избегне неудобството от употребяването на две дълги думи, когато една би била достатъчна.
Но преди да започна нека изтъкна ясно две точки. Първо, аз не пиша за тези, които не вярват, че има такова нещо като ясновидство, нито пък се старая да убедя онези, които се съмняват в него. В едно малко съчинение като настоящето аз нямам място за такава дълга работа. Тези хора трябва да проучат множество книги, които съдържат редица случаи или пък да правят сами опити с помощта на хипнотизма. Аз пиша за тези, които знаят, че ясновидството съществува и са достатъчно заинтересувани от предмета, за да се зарадват на появата на една книга, която дава обяснение на неговите методи и възможности. И аз искам да ги уверя, че това, което пиша, е резултат на дълги, внимателни изследвания и опити, и макар че някои от силите които ще опиша ще се сторят нови и чудновати за тях, аз няма да говоря за нито една от тях, за която сам не съм виждал примери.
Второ, макар че ще се старая, доколкото е възможно, да избягвам техническите подробности, все пак, понеже пиша главно за ученици на Теософията, аз ще се ползвам понякога от свободата да употребявам, кратко и без подробни обяснения, обикновените теософски термини, като предполагам, че те са им добре известни.
В случай обаче, че тази малка книга попадне в ръцете на някои, които не са запознати с тези названия, аз ще им пре-поръчам книгите на мисис А. Безант: "Посвещението - Усъвършенстването на човека",  “Древната Мъдрост” или “Човекът и неговите тела”, където те ще намерят обяснение на неизвестните им названия. Истината е, че цялата теософска система е завързана тъй тясно, и нейните отделни части са така взаимно зависещи, че да се даде обяснение на всяко употребявано название би значило да се напише цяло съчинение по теософия като предговор към настоящото кратко очертание на ясновидството.
Преди обаче да се впуснем в подробно обяснение на ясновидството и за да направим това с успех, е необходимо да посветим малко време за някои предварителни съображения, за да станат ясни някои общи факти по отношение на разните области, в които ясновидството може да се упражнява, и условията, при които е възможно това упражняване.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar