ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Да спасим и възродим България. Да обновим България, поемайки лична отговорност за съдбата си

8,00 лв

4,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Кубрат Томов
Година: 2002
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 280

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ
(Кратко)
Увод
Глава 1. Да спасим и възродим България
Глава 2. Цивилизацията днес и утре
Глава 3. България днес
Глава 4. България пред бъдещето
Глава 5. Новата конституция
Глава 6. какво да се прави
Глава 7. Значими български иновации

УВОД
УТРЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО - ШАНСЪТ Е ДНЕС И ВЕДНАГА!
В началото на 21 век - на Третото хилядолетие сл.Хр. - земната цивилизация се намира в тотална криза. Това означава, че във всички области на обществения и личния живот навсякъде по света се  създадоха системи от свързани и узрели за разрешаване противоречия от екстремен тип. Причината за тази криза е една - погрешната йерархия на ценностите на цивилизацията ни в продължение на  десетки хиляди години. Висшите ценности на земното човечество са материалното, парите, печалбата и нисшите удоволствия, а истинските и непреходните ценности - духовните, моралните, социалните,  хуманните - остават далече на заден план, играейки ролята на гарнитура, отдушник, капан и пр., отклоняващи вниманието от истинските проблеми.
Властта на материалното и парите се проявява като потребигелство, лукс и бездуховност. Тя се реализира чрез насилие, манипулиране, лицемерие, двойни стандарти и зомбиране. Това доведе до  несправедлив световен и държавите ред, огромна и растяща пропаст бедни-богати, рухване на средната класа, до глад (годишно умират 50 млн.д., вкл. 15 млн. деца), до ненужност на 80% от населението за  печалбите на богатите, до рухване на природната среда и пр.
Вече е очевидно, че тази безумно егоистична цивилизация принадлежи на миналото, а в недрата й се ражда Новата култура. Цената на прехода, обаче, се очертава много висока - стотици милиони жертви,  ужасни страдания, огромни разрушения. Така ли трябва да дойде Новата култура, основана на Сътрудничеството и Взаимопомощта?
Всички тези изводи са направени в публикациите на световния интелектуален елит и в тези на автора. Според тях отговорни за безопасния преход са духов-но-моралния елит и жените. Тяхната активност  расте ускорено.
Отговор на всички тези нужди е и намиращата се под печат нова Конституция. Тя е без прецедент в историята и днес, тя предлага и практическа програма за такъв безопасен преход. С това България може  да даде пример на света за философско осмисляне на човешката история и за безопасен преход към Епохата на Водолея - Епохата на Любовта.
Процесите на диктаторската глобализация се ускоряват, социалните напрежения наближават критичната граница - няма време за бавене! Разбиращите и смелите трябва ДНЕС И ВЕДНАГА да се  самоорганизират, за да наложат необходимите промени в обществения живот. Те трябва да поемат с ясно съзнание личната си отговорност - това е главният проблем днес.
Никой на Земята и от Космоса няма да свърши нашата работа вместо нас!

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar