ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Книга за молитвата - Съставител: Елеазар Хараш

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Учителя Петър Дънов / Беинса Дуно
Година: 2003
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 256

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 122

 

Молитвата... представлява велико почитание и уважение, велика Любов, която трябва да имаме към онази Първична Причина, която ни е дала живот. (книга 49/ стр. 115)

Да се молиш, това значи да обърнеш ума, сърцето, душата и духа си към Онзи Източник на живота, от който си излязъл. Ако човек огрубява, това се дължи на факта, че той рядко си спомня за Първата Причина, т.е. за Първоизточника на живота. (беседа 1/ стр. 4)

Аз считам молитвата дишане на душата. Щом има дишане, ще има и мисъл. Молитвата не седи в дигането на ръцете нагоре, но в дишането на душата. Както движението на кръвта помага за дишане на тялото, така и в дишането на душата става нейното пречистванеи обновяване и човекът влиза в новия Божес-твен живот. (книга 2/ лекция 29: стр. 28)

Под молитва в духовния свят ние разбираме изучаване на Божествения език. Молитвата е първият метод, чрез който ние започваме да изучаваме Божествения език. Щом започнеш да се молиш, ти вече изучаваш буквите, а после и първите слогове на Божествения език. Ако не се молиш, никога няма да изучиш този език. Някой казва: — Защо трябва да се молиш? — Защото само чрез молитвата ще научиш Божествения език... Някой казва: — Ние знаем да се молим. — Добре, кажете тогава какъв е първият слог на думата Любов? — Не зная. — Значи още не си започнал да учиш. (2/ лек. 21: стр. 11)

Що е молитвата? — Общение с Бога, с Първата Причина на нещата. Молитвата едълбок вътрешен процес. При този процес може едва да се чува изговаряне на някакви думи. (3/ стр. 38)

Що е молитвата? Молитвата е предговор, въведение в Любовта. (3/ стр. 69)

В молитвата трябва да вземе участие и сърцето, и умът, и душата, и духът. Като се моли така, човек се тонира. В този смисъл молитвата подразбира тони-ране. За да се моли, човек трябва да има камертон, да нагласи четирите струни на цигулката си и да започне да свири, да взима чисти тонове, чисти акорди. Молитвата подразбира тониране, нагласяване, свързване с Бога. (6/ стр. 203)

Молитвата е разговор, общение с Бога. (9/ стр. 16)

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar