ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Ащавакра гита - Древноиндийски текст

7,00 лв

5,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Сборник
Година: 2008
Формат: малък
Корица: мека
Страници: 112

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 62

 

Ащавакра Гита, позната още като Маха Гита ( Великата песен ), а също и като Ащавакра Самхита. Тя не е толкова известна като Бхагават гита ( Божествената песен ) и причината за това вероятно се крие в нейният могъщ заряд, който безкомпромисно взривява безкрайните заблуди на човешкото съзнание и го превръща в осъзнато, будно и просветлено пространство.
Счита се, че е написана от мъдреца Ашавакра, макар да няма никакви исторически сведения за това. Според една легенда той получил името си от осемте физически деформации на своето тяло. Ащавакра означава "осем кривнини" ( аща - осем, вакра - кривнина ). Докато бил в майчината си утроба той скастрил баща си, че цитира неправилно свещените писания, Веди, Пурани и други. Кахор обаче се вбесил на сина си и го проклел да се роди с осем деформации.Така се и случило. След години браминът Кахор бил победен в един царски двор и бил осъден да прекара остатъка на живота си в един воден свят на бог Варуна. Тогава Ащавакра бил на 12 години. След като разбрал за баща си той отишъл в царския двор, предизвикал на дебат опонента на баща си и го победил. Така спасил Кахор от бог Варуна. Тогава браминът накарал сина си да се потопи във водите на река Саманлно и бил излекуван, но името му останало.
Песента на Ащавакра е чиста Адвайта Веданта ( Джнана йога ). Книгата е известна и почитана от Рамакришна и Вивекананда. Свами Вивекананда, често е цитирал Ащавакра гита. Почитана е и от Раман Махариши. Ошо е говорил 180 часа върху Ащавакра гита. Посланието на Ащавакра гита идва от вековете и остава за вековете...

Упанишадите са едни от най-древните свещени текстове на планетата. Смята се, че са се появили в началото на първото хилядолетие пр. Хр. и са били записани на езика на древните арийци - санскрит. Те представляват квинтесенцията на мъдростта, въплътена във Ведите. Според индийската традиция, основните са 108 (Муктика упанишад) и представляват посланието на Божествената интелигентност.


СЪДЪРЖАНИЕ

Истинското Аз
Осъзнатостта
Мъдростта
Истинският търсач
Разтварянето знанието
Неограниченият океан
Умът
Безпристрастието
Желанието
Спокойствието
Изпълването
Щастието
Безумецът
Ясното небе на осъзнатостта
Всичко забрави
Отвъд всичко
Просветленият
Моето собствено великолепие
Аз съм Шива

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar