ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Агарта - Царството на Посветените

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: А. Сент - Ив. Д'Алвейдър
Година: 1999
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 204

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ
Предговор към третото издание
Предговор към второто издание
А. Сент-Ив ДАлвейдър (Кратък животопис и произведения)
Съществуват ли в света Посветени?
Предисловие от автора
На Върховния Понтиф, в Тиара
Глава I
Глава II
Глава III
Заключение
Послеслов

 

А. Сент-Ив Д'Алвейдър
(Кратък животопис и произведения)

Mежду видните френски окултисти на 19-ти век и началото на 20-ти век, Сент-Ив д’Алвейдър заема особено място по оригиналността и ценността на своите идеи и тяхната важност при строителството на новата култура. Неговите идеи посочват нови пътища, нови хоризонти и възможности.
Роден е на 28 март 1842 година в един часа сутринта в Париж. Като младеж следвал в лицея на Метре. Следването в този лицей е важен период в живота му и е имало грамадно влияние върху посоката на цялата му по-нататъшна дейност. Това следване е важно главно поради влиянието, което е упражнил върху него учителят Мец, който може да се нарече негов истински духовен баща. Със своите разговори, идеи, подтици, насърчения и посочване пътя към идейното, чистото, Мец разпалил и съживил красивите заложби на Сент-Ив. Този пример ни показва от какво голямо значение е, когато подрастващият човек има щастието да вижда около себе си идейни, чисти, благородни души, които със своята любов и идейност да подхранят възвишеното, божественото у младежа, за да може той да стане един от работниците на новото. След завършването на лицея, Сент-Ив постъпва в морско медицинско училище, но поради заболяване го напуща и се заселва на остров Джърси, място на политическите емигранти през време на Втората империя.
Мец му препоръчва да чете Фабр д’Оливие, един от дълбоките френски окултисти, който е особено известен с книгата си “Възстановеният еврейски език”, в която той разглежда първите десет глави на Битието. Сент-Ив с жар и вътрешно прозрение чете Фабр д’Оливие и у него вече е запален онзи стремеж към дълбоката мъдрост на великата Божествена Наука. След френско-пруската война в 1870-1871 година той се прибира в Париж и постъпва на служба в едно министерство, но по това време преживява ред нещастия: майка му, брат му, духовният му ръководител Мец се преселват отвъд. Това са може би най-мрачните моменти от живота му. Голяма скръб го обзема. Той е в пълна самота. Но в тези страдания у него се ражда разбиране за страданията на човечеството, любов към всички страдащи. През шестте години, прекарани в Министерството той е трябвало да преглежда английските, провинциалните и парижките вестници. И тогава мисълта му е могла да вникне в пустотата вън и вътре на епохата и в неспособността й да се справи с мъчнотиите на времето. Самотата в която прекарвал се нарушава от посещение на два-три салона, в които кипял интензивен идеен живот, интерес към научни и нравствени въпроси. След брака си с графиня Келлер той напуща службата си и се предава изключително на окултни изследвания и литературна дейност.
Тогава вече започват да следват едно след друго неговите важни съчинения. В 1882 г. излизат “Мисията на господарите” и “Сегашната мисия на работниците”. В 1884 г. излиза “Мисията на евреите”. В нея той разглежда хода на човешката история от окултно гледище, а в първите две нахвърля контурите на онези принципи, които после образуват неговата теория на Синархията. В 1887 г. излиза “Мисията на Франция или истинската Франция”, в която пък засяга въпроса за Синархията. В 1890 г. публикува “Жана д’Арк”.
Но истинският му успех идва от съвсем друго място. Книгата му “Мисията на евреите” проникнала до най-скритите убежища в Индия и там била оценена както трябва. Тогава един Гуру-Пандит го посещава в Париж в 1894 година и прекарва много месеци при него, допълва доста обширните му знания, като го посветява в дълбоките истини на великата Божествена Наука. Тази нова светлина не изменя неговия светоглед, но го разширява в голяма степен. Той вече притежавал Езотеричната Наука - единият и висшият извор на всички други науки. Той сам посещава Агарта, която описва в книгата “Мисията на Индия”. Това е мястото, където живеят по-напредналите братя на човечеството и вземат живо участие в напредъка му. Животът на великите гении, на великите души, които са цветът на човечеството, представлява служене на своите братя. От тях идат великите импулси за повдигането на човечеството. От техния мощен център са излезли благотворни струи, които са дали тласък на културата. В “Мисията на Индия” Сент-Ив говори за Агарта, която е неизвестна на официалната наука, някъде в непозната част на земята, дето живеят напреднали души.
Сент-Ив пише и други произведения след това. През 1909 г. се преселва отвъд. В 1910 г. учениците му издават “Мисията на Индия”. След това по ръкописите му, макар и в незавършен вид, те издават капиталното му съчинение “Археометър”. Той разглежда вътрешната връзка между тон, форма, число, цвят и идея, и въз основа на това слага основите на окултната архитектура. Може да се построи здание, което да представлява кристализирана музика, кристализирана идея и чрез своите вибрации да дава благоприятни условия за нашата дейност и повдигане.


СЪЩЕСТВУВАТ ЛИ В СВЕТА ПОСВЕТЕНИ?

Човекът, вървящ по пътя на посвещението, понякога в минути на съзнаване на дълбоката си духовна самотност сред обземащите го съмнения, с тревога си задава въпроса: Съществуват ли, въобще, в света посветени; реалност ли е това, или само мечта?! Настоящата книга отговаря на този въпрос и носи в своя отговор голямо утешение, защото както казва тя, съществуват не само Посветени, но цял техен Център, пазещ в недрата на своите посвещения летописите на човечеството за цялото време на неговата еволюция на тази земя в течение на 556 века и представляващ социално устроено царство, управлявано от вождовете на великата духовна сила.
В книгата на Рамачарака “Основите на миросъзрението на индийските йоги” е писано: “Да бъде мир с читателя! Ако някога той почувства потребност от нашите симпатии и духовна помощ, нека само ни призове в мълчание и ний ще му отговорим”. Така може да говори само истинското посвещение! Така може да говори АГАРТА. А за този, който желае лично да се убеди в това, нека се обърне в минути на тъга и духовна самотност с молба за помощ към Върховния Понтиф на Парадеза, и в отговор на тази молба неговата душа ще бъде изцяло проникната от потоци ярка и жива любов, надежда и утешение.
Ние знаем, че това е реалност, но за да усетим, да почувстваме тоя отговор на молбата за помощ, необходимо е да обладаваме развито астрално тяло. За да възприемаме, трябва да имаме развити духовни органи. Какво трябва да се прави, за да се постигне това? - Трябва да се молим на Бога Отца или на Божествената Майка, трябва да желаем Истината и да се стремим към Красотата, Доброто и Справедливостта; трябва, според силите си, да изпълняваме тук на земята дълга си, трябва настойчиво и неотклонно да разкриваме Божественото си “Аз”, както това е посочено във всички книги, излагащи учението на Посветените. И тогава не изведнъж, а постепенно, все по-ярко и по-ярко, молещият се ще почувства, че го чуват и ще му отговорят; а когато най-сетне събудените очи на Духа видят на югоизток Пирамидата на интелектуалния свят на Рама, тогава ще стане ясна цялата огромна ценност на тази книга.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar