ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Силата на будизма - Как да живеем по-добре в днешния свят

8,75 лв

7,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Далай Лама
Година: 1998
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 224

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 075-22

 

В епоха на разруха ли живеем? Всяка надежда ли е изгубена? Или живеем, без да подозираме, в епоха на добродетели, на взаимопомощ, на по-добро съблюдаване на Светите писания? В благоприятна епоха?

Кое от тези две схващания да изберем? - пита Жан-Клод Карцер.
- Без колебание второто - отговаря Далай Лама.

С тази изненадваща размяна на реплики започват диалозите между Негово Светейшество Тензин Гиатсо, четиринадесетият Далай Лама, и Жан-Клод Кариер в манастирите на Дхарамсала.

Далай Лама разяснява своето схващане за света: по-скоро съзидателно отколкото апокалиптично; изпълнено с дълбочина разбиране за циклите на живота; рядка за една религия способност да не се осланя на свещените текстове и догми, а напротив, да изработва в движение философия, която дава възможност посредством ума да се долови Вселената в постоянно движение.

С вьпросите, които задава на Далай Лама, Жан-Клод Кариер - самият той близък до източчната култура - разкрива пред нас ясно и в тънкости необикновената духовна мощ на будистката философия и на нейния изразител.

 

"Едно нещо не може да бъде поставено под съмнение: способността ни да прозрем в себе си. Тя се нарича праджна. Можем да отричем всичко, освен възможността да бъдем по-добри".

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar