ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Когато имунната система заболее

10,00 лв

5,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Васил Канисков
Година: 2007
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 144

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Заболяванията идват, когато се наруши вярата, когато се загуби чувството за справедливост, когато имунната система отслабне, когато човекът се предаде и тръгне през просото загубил вяра в правия път. Тогава отвътре навън започват сривовете, предизвикани от дисбаланса във вътрешната кутия на имунната система - вярата в себе си, вярата във великата сила - вярата в Бога.

Една книга съчетаваща в себе си официалната и духовната медицина.

 

ТУМОРНИ И РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА
ДИХАТЕЛНИТЕ И ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ОРГАНИ.
ЛЕЧЕНИЕ

ДУХОВНА МЕДИЦИНА (Българска народна медицина, Съвременна медицина, Енергийни състояния)

Туморни заболявания. Лечение.

Общи упътвания

Под тумор се разбира появата на новообразувана тъкан на повърхността или във вътрешността на тялото, която е склонна да нараства постепенно, без да изпълнява някаква служ-5а в него. Причините за появата им не са напълно изяснени. Съществуват няколко теории за развитието на туморите. Значение за това имат механичното дразнене и дразненето с различни химически вещества, стари възпалителни изменения, оставили ръбци. За причина се предполагат и различни неизвестни вирусни инфекции и др. Постоянното нервно напрежение и неприятните изживявания също могат да допринесат за заболяване.
Съществуват доброкачествени и злокачествени тумори. Доброкачествените причиняват общо или местно неразположение, но не се разпространяват и след лечение оздравяват напълно, без да излагат болния на опасност. Злокачествените се развиват за кратко време, разпространяват се в околните тъкани и прескачат в много други вътрешни органи (метаста-зи). Те смущават дейността на засегнатия орган и причиняват значителен упадък на силите на тялото и различни усложнения.
Туморите се развиват по всички части на тялото - засягат кожата, лигавите ципи на устните, устата и езика, външните полови органи. Срещат се и във вътрешните органи - мозък, бели дробове, стомах, черва, черен дроб, в мускули, хрущяли, нерви, лимфни възли, кости и пр.
В зависимост от местонахождението си те носят различни имена. Така липома значи тумор от тлъстина; фиброма - от фиброзна тъкан; хондрома - ог хрущялна тъкан; остеома - от костна тъкан; миома - от мускулна тъкан; глиома- от нервна тъкан; лимфаденома - тумор в лимфните жлези, и т.н. Към злокачествените тумори спадат гиома - от кръвоносните съдове т.нар. саркоми и карциноми. Разликата между тях е в тъканото им устройство. Саркомът изхожда от съединителна тъкан, а карциномът - от епителна. Обикновено саркомът се появява до 40-годишна възраст, а карциномът след тази възраст.
Общи признаци при заболяване от рак. Началото на заболяването е почти незабележимо както за болния, така и за лекаря. Обикновено то започва без болка и особени смущения, в което именно се крие най-голямата опасност - болестта, станала вече явна, мъчно се поддава на лечение. Затова подлежат на лекарска проверка следните случаи:

1. Всяка безпричинна слабост, отпадане и бързо губене на телесно тегло.

2. Всяка раничка в устата, на езика или устната, която не оздравява въпреки обикновеното лечение.

3. Всяка буца или раничка по лицето и тялото, която не зараства за 15-30 дни или повече и въпреки обикновеното лечение се увеличава.

4. Необяснимо разстройство в храносмилателната система, придружено с губене на тегло, бледност, повръщане, диария и пр.

5. Всяко губене на кръв от задния проход, придружено със запек, лентовидни изпражнения, болки при ходене по нужда и ранички на задния проход, или пък губене на кръв от пикочния канал.

6. Всяко туморовидно образувание на гърдите у жените и течение от зърното, без да има бременност или кърмене.

7. Всяко отделяне на сукървица или кръв у жената извън периода на менструацията или след пределната възраст, когато маточните кръвотечения би трябвало да престанат.

8. Всяко миризливо течение, което не се премахва въпреки обикновените хигиенични или лечебни мерки.

9. Всяка продължително повишена температура без установени причини.

Далече преди реализацията на физическо поле, във физическото тяло на човека на раковото заболяване или туморно образувание, съществуват сигнални признаци за тяхната поява. Тези признаци не са в сферата на мистичните или надсе-тивни усещания, те са съвсем реални:

1. Прекъсване на връзките с заобикалящите ни форми от растителното, минерално и животинско царство.

2. Подчиняване на другите по-ниски форми на живот на нашите егоистични желания. Опити за подчиняване и на по-висшите форми на живот на нашите егоистични стремежи.

3. Безпричинно и безпардонно рушене на заобикалящата форми от заобикалящата ни действителност.

4. Постоянно плуване в морето от прикрита и неприкрита злоба и злъч към близки и далечни човешки същества.

5. Най-вече прекъсване на връзките с Божественото начало в човека - неговия Дух.

6. Сритване на плахата човешка душа в ъгъла на килията - в затвора изграден от егото, личната алчност, сребролюбие, похот, животинска страст, желание за мъст, ненавист и т.н.

7. Мисловно, душевно и физическо отделяне и индивидуализиране на човешкото същество от Великият Вселенски Организъм. Игнориране на понятието Живот за Цялото.

По-късно раковите клетки усилено се разрастват и нарушават функцията на засегнатия орган, увреждат и целия организъм. Накрая чрез кръвта или лимфата те достигат до други органи и поразяват и тях. Обикновено се засяга значително и общото състояние на организма. Болният отпада, отслабва. Настъпва един момент в това тежко болестно състояние, когато болния остава насаме със себе си и със своето заболяване. Това е важен, повратен момент в живота на болника. Той е сам пред лицето на смъртта - изправен, пред него е смъртта близка или далечна няма значение, единствено могъщата Природа е над тях двамата.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar