ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Радиестезия - Енциклопедия. Алтернативна медицина за всеки - книга 2, Мария Мандаджиева

55,00 лв

44,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Мария Мандаджиева
Година: 1997
Формат: енциклопедичен
Корица: мека
Страници: 312

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ
(Кратко)

I. Раздел. Теоретични основи на науката Радиестезия

II. Раздел. Приложение на Радиестезичните методи в медицината

III. Раздел. Приложение на Радиостезията в други области на живота

IV. Раздел. Геопатология

 

Радиестезичните явления са известни от дълбока древност, от самото раждане на живите същества, но никой не може да каже къде, кога и как е била проведена първата „радиестезична" операция. Историята е съхранила множество потвърждения на факта, че радиестезичният метод не е достояние на няколко древни цивилизации, а принадлежи на цялото човечество. Ето някои от тях, които в бъдеще ще хвърлят светлина върху тъмни моменти рт живота на цивилизациите.
Първият сеизмоскоп (Чжан Хен, 132 г. от н. е.). Метален съд с диаметър 90 cm и 8 отвора, украсени с драконови глави, които държат в устата си метални топчета. Под всеки отвор са поставени бронзови жабчета с отворени уста. В съда се намира махало, което при силно земетресение се заклаща и избутва топчето в посока на труса и то пада в устата на жабчето със силен звук. Така се оповестява земетресение и се определя неговата посока. Драконовите и жабешките фигури са символизирали тайнствени сили, предизвикващи земетресение. (37)
Едно от най-старите сведения, което ни е известно, е за китайския император Ио (2205-2197 г. пр.н.е.), прочут със своята наука за откриване на подземни минерални залежи. Има дори сведения, че някога в Китай не започвали строителство на къща, ако бъдещите й строители не се уверят предварително, че отдолу няма подпочвена вода, земетръсна зона или някаква друга аномалия.
В много рисунки от Средновековието има изобразени хора с багети и до тях скрити съкровища, руда, вода и др.
Древните шумери ни подсказват чрез своите митове и рисунки, че са смятали подобни умения за божи дар. Самите вавилонци посочват, че са получили тези знания от шумеритс. В Халдея, Вавилон и Шумер няколко хиляди години преди новата ера са се ширели култове към „магическите пръчки" - багетите, получени в дар от небесните пришълци-богове.
Според преданието (староеврейската книга „Изход"), Мойсей (1600-1500 г. пр.н.е.) е ударил с пръчка скала в пустинята и от нея потекла вода - така спасява евреите.
Науката за биополето ще даде възможност за правилен модел на радиестсзията, а тя ще възроди древното знание за световното единство, поддържано частично през вековете от езотеричните школи, а може би ще възобнови на принципа на синтеза първичната хармония между човека, природата и Космоса. Това време, уви, нс е близко, въпреки че е необходима само една крачка сякаш, но защо тя попада във вакуум?!
Светът се намира в края на един дълъг период от своето съществувание, а науката като цяло с в криза, защото тя не е проникната от дълбоката същност на човека - че той не е само биологична веществена структура, а сложна функционална веществено-енергийна биосистема със своите сетива, сили, енергии, биополе, аура, чакри и т.н., и като такъв той с част от космическата хармония, но много от обективните закони, на които той се подчинява, не са познати на науката. Тя до голяма степен изчерпи своя евристичен потенциал и все още налага своите закони, догматика и неприложимост. Цели науки изостават в развитието си, като електрохимията - с господстващите представи от времето на Галвани (преди 140 г.); биофизиката, в която не се говори за сложните биотокове в човека, за саморегулиращите се системи и биоплазма, за влиянието на земния магнетизъм, за геопатогенните зони, влияещи негативно върху здравето ни, за многото ракови заболявания, за появата на нови симптоми и болести, за които медицината е безсилна. Нашата европейска медицина (от 200 г.) се основава на коренно противоположни принципи на тези в източната медицина, където се лекува не симптомът, а болният като цяло, в неразривна връзка със заобикалящия го свят, където нещата са много по-сложни, по-парадоксални, по-фантастични, по-взаимосвързани, по-взаимнопроникващи се и взаимнообуславящи се, отколкото се смяташе досега. Затова в целия свят има връщане към знанията на древните култури и цивилизации и се търси синтез със съвременните духовни, материални, научни достижения. В световен мащаб започна процес на връщане към старите методи на лечение - билколечение, хранолечение, природолечение, акупресура, акупунктура, биоенерготерапия, радиестезия, преоценени от съвременна истински научна гледна точка.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar