ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Как да бъдем здрави

14,00 лв

11,20 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Не е в наличност

Автор: Учителя Петър Дънов / Беинса Дуно
Година: 2005
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 365

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 136-43

 

Ако искаме да се научим да бъдем здрави и да не боледуваме, трябва да направим това, което бихме направили, когато искаме да овладеем всяко друго изкуство: музика, живопис, хореография, изкуството да лекуваме или да изработваме мебели.
Какво е необходимо при овладяване на всяко изкуство?
Преди всичко — да се изучи теорията.
След това — да се овладее практиката.
Като изучаваме изкуството за здравето, на първо място трябва да се запознаем с фактите, отнасящи се до човешкото тяло и душа, тъй като в живия организъм те са неделими. Не може да се лекува тялото, без да се обръща внимание на душевното състояние.
Трябва ясно да се знае какво представляват здравето и болестта, кос е враг на тялото ни и как може да повлияе върху душевното състояние.
Но дори и да овладеем всички тези знания, все още няма да бъдем здрави. Изкуството да бъдеш здрав се постига само след активна и продължителна практика, когато резултатите от нашия опит и теоретичната ни подготовка се слеят и автоматизират, когато започнат да пробуждат интуицията ни.
За да стане това, трябва за известно време да се съсредоточим върху здравето си, като приемем, че на света няма нищо по-важно от овладяването на това изкуство. Може би, именно тук се крие отговорът на въпроса: защо хората толкова рядко изучават това изкуство — противно на здравия разум, въпреки неразположенията, болестите, неуспехите в тази най-важна за тях област, въпреки неутолимата жажда да изглеждат и да се чувстват здрави, да бъдат недосегаеми за болестта?
Мнозина мислят, че най-важни са успехът, общественият престиж, популярността, парите, властта. Почти цялата им жизнена енергия се изразходва за постигането на тези цели и почти нищо не остава за овладяването на изкуството да се живее. Ако искаме да живеем истински, да бъдем здрави, щастливи, да се реализираме, трябва да станем разумни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar