ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Тайната на изцелението - Как древното знание променя медицината

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Йоаким Фаулщих
Година: 2016
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 304

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО Г-68-3

 

Всеки човек носи в себе си две личности. Едната говори с гласа на разума, другата - с гласа на чувството. Представителят на разума неуморно твърди, че е готов да вярва само на това, което е видял с очите си. Представителят на чувството пък е склонен на по-голям риск: той вярва на онова, което е в съзвучие със самия него, дори когато всички видимости сякаш говорят тъкмо обратното.
Разумът се мисли за по-добрата страна на човека, защото се грижи да действаме в ежедневието си и да не се разминаваме с целта. Той обаче не може да разчита само на това, което сам е проверил - то е твърде ограничена област и затова се уповава на науката, а именно на сферата, която в момента изглежда неоспорима. Така се надява не само да избегне грешките, но най-вече опасността да се превърне в аутсайдер и евентуално да бъде взет на присмех, задето винаги разчита на вярата на мнозинството.
Противоположният полюс е готов да се надява и да вярва дори когато разумът вече е взел своето решение. Тази част от личността живее в друг свят, където от значение е не сумата от факти, а цялостното виждане.
Двете личности имат своята особена стойност. Би било погрешно да ги настройваме една срещу друга, защото те се допълват, макар и често да се конкурират. Получава се тъй, сякаш човек гледа в две посоки: и двете съществуват, следователно и двете са истински. Само че изразяват истината по различен начин.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar