ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Америка без маска - Политически пътеводител от Джон Гънтър

10,00 лв

8,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Джон Гънтър
Година: 1948
Формат: малък
Корица: твърда
Страници: 740

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 28-11

 

"Америка без маска" е политически, икономически, географски, демографски и статистически пътеводител. Тази книга е чудесно изследване на "американската мечта" от 1940 година.

Откъси от предговора:

" Декларацията на Независимостта не включва в себе си думата "република', нито пък конституцията съдържа думата "демокрация" или пък думата "нация". Статистически Съединените щати са най-богатата страна на света. Това е също така страна без осигуровка срещу безработица и болест..."

"Този народ черпи своята мощ в голяма степен от пуританските традиции и в Америка има 24,402,124 римокатолици.Но на всеки три женитби през 1946 година се пада и по един развод..."

"Съединените щати правят много грешки, но вярно е също така, че и днес, и утре, и всякога при военна заплаха или при следвоенно успокояване, Съединените щати са способни на най-огромни постижения. Американците имат много национални недостатъци, но имат и много добродетели. Нека не се забравя, че този народ е тромав като бивол, но и подвижен като балерина, пълен със здрави нерви и способности. Страна, способна да произведе 100,000 самолета за няколко денонощия и страна, дала за 50 години личности, чието значение в света е справедливо оценено..."

Книгата съдържа таблица с подробно политическо, статистическо, икономическо и демографско изследване от 1940 година, вкл. и броят на негрите и автомобилите, щатите и тяхната повърхност в кв. мили, тяхното присъединяване към Федеративния съюз, основния им поминък и др.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar