ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Лейтенант Бертрам

15,00 лв

12,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Бодо Узе
Година: 1950
Формат: среден
Корица: твърда
Страници: 616

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 47-49

 

Началото на глава I, стр. 7:

„Блазе на човека, когото радва и укрепва едно цветущо отечество. Струва ми се, че ме хвърлят в блато, че затварят върху мене капака на ковчега, когато някой ми напомня за моето отечество, а когато ме наричат грък, имам чувството, че ми пристягат гърлото с гердана на някое куче."
Фридрих Хьордерлнн Хиперион

I
Гората спеше всред обедната жега. Лейтенант Бертрам вървеше от стрелбището към морския бряг. Стъпките му подплашиха една елхова сойка, която отлея, грачейки. После отново настъпи тишина и Бертрам, раяждан обикновено от честолюбие и завист, почувствува дълбоко задоволство от себе си и обстоятелствата.
Какво друго би трябвало да стане той, ако не именно войник? Действително, той не би могъл да направи по-добър избор!  В това време само войнишката професия обещаваше величие и успех. А той ожидаше за това още от детинство. Не си ли бе създавал той — седнал  на пода в стаята на майка си — паметници, паметници, които  ще му  бъдат издигнати някога  за смели и изключителни дела ?
Засега разбира се нямаше никакъв случай да се отличи; човек трябваше да се задоволи с по-евтиното подходяще обществено признаване на униформата. Но войната щеше да дойде като „амин" след „Отче наш" ! Тогава, близо до смъртта — щеше да започне животът...

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar