ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Робинзон Крузо - Изд. 1956 год.

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Не е в наличност

Автор: Даниел Дефо
Година: 1956
Формат: среден
Корица: твърда
Страници: 236

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ЗА РОБИНЗОН КРУЗО
Тази книга е написана много отдавна — преди повече от двеста години. Съчинена е от английския писател Дайнел Дефо. През дългия си живот той е написал много книги, но нито една от тях не е имала такъв успех както Робинзон. Книгата станала прочута в целия свят.
Но малко ли са книгите, които при излизането си са имали необикновен успех, а след това са изгубвали кратковременната си слава и са били забравяни от читателите?! А книгата за Робинзон е жива и досега. И внуците я четат със същото вълнение, с каквото са я чели дедите и прадедите им.
Особено привлекателно у Робинзон е това, че той е труженик, човек с неизчерпаема енергия. Друг на негово място би загинал, ако попаднеше сред такива смъртни опасности. Достатъчно е било Робинзон поне за миг да отпусне неуморните си ръце, да се откаже от всекиминутната борба със страшните сили на природата и пустинният острон, където го изхвърлила бурята, би станал негов гроб. Но Робинзон е трудолюбив и настойчив, той не отстъпва пред каквито и да било пречки и и края на краищата постига всичко, което иска.
Тежка е работата, която му се случва да върши. Знаменитата си крепост ли строи и я огражда, или издълбава лодка от грамадно дърво той отдава на работата всичките си сили и се увлича така пламенно от нея, че увлича и нас. За нас е много интересно да научим как е направил от глина първото си гърне, как е измайсторил дървена гаванка, как е ушил платна за лодката си.
За каквато и работа да ни разправя в тая книга, той говори за нея така интересно, та започва да ни се струва, че сами участвуваме в нея.
Харесва ни в Робинзон и това, че още в първите дни след пристигането си на острова той се бори с непокорната природа и я заставя да му се подчинява: той засажда гори, опитомява животни, превръща безплодното празно място в нива с пшеница. В Робинзон ценим неговата вяра в човешкия труд, неговата упоритост в преодоляване на препятствията, храбростта и силната му воля.
Корней Чуковски

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar