ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Нашите скрити сили, как да ги използваме

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Прентис Мълфорд
Година: 2017
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 152

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ

Предговор
Някои закони на силата и красотата
Някои практически духовни рецепти
Бог в дърветата
Тайнствеността на съня или нашето двойно съществуване
Духовни токове
Кои са наши сродници?
Вътрешния лекар
Религия на дрехите
Закона на брака
Тирания или как се пробваме един друг
Една молитва
Как преуспява човек в работата си
Изповед
Църквата на мълчаливото желание
Целебната и възраждаща сила на пролетта
Безсмъртието в плътта

 

Предговор към четвъртото издание
Силата е интензивност
Нашите скрити сили са дарове на устойчивата ни духовна любов. Нашите скрити сили са служи-тели на Съкровен Замисъл. Ако сърцето ти е чисто, скритата сила знае как да работи. Ако имаш Съкровена любов, имаш сила, с която да отстраниш времето. Силата може да се отключва с ключ, но този ключ е винаги в ръцете на Бога. Само Истината ни дарява със сила, разум и Мъдрост. Ако открием чистотата си, силата ще ни пази. Великата сила е Древен поток на Бога. Действай с любов, а не със знания. Силата в човека, това е присъствието на Бога. Всяко чисто говорене и всяко разумно мълчание трупат сила. Велик и Невидим Наблюдател след как ползваме всяка своя способност и сила.
Елеазар Хараш


Предговор към третото издание
Нашите сили могат да израснат само чрез чистотата - това е пътят, по който ние осъзнаваме Божествените сили в себе си, в своя живот.
Чистотата е главното Условие за възприемането на Духа и за вселяването на живота.
Само чистият се слива с живота... т.е. с Източника - Прентис е черпил от Източника... към края на живота си той се усамотява и живее на един кораб, където написва прекрасната си творба.
Това е книга, в която има живот. А само в чистотата може да извира живот... чистият черпи своя живот отвътре от духа.
Духът може да се храни само с чистотата, само с чистия елемент, който е първична жизнена субстанция. Помнете: чистотата е Пътят, по който животът се поддържа... Ето защо казвам: когато чистотата се увеличава - увеличава се и животът, защото чистотата е елемент, който привлича Духа.
В живота е вашата сигурност, защото този живот има своя корен в Духа, в началото на всички причини и поради това наречен първопричина.
Когато животът има своя корен в тази първопричина, тогава този живот е реален и той никога не отпада.
Казвам: живот, който излиза от Духа е несъкрушим, това е учението на Бялото Братство.
Истинският живот е само този - зад който стои Духът.
Там, където се явява животът, т.е. Духът - съдбата на човека се променя... или по друг начин казано - когато една човешка съдба се посети от Любовта, нейният живот се изменя.
Казвам: истинският живот има чист образ, това е образът и подобието на Бога... това е образът на Духа, който е скрит дълбоко в нас и е нашата същност.
Истината е най-чистият образ на Бога, тя съдържа в себе си Висшия свят.
Помнете: животът излиза от живот. Духът излиза от дух... и духът е, който е образувал живота от себе си, от своята вътрешна субстанция, така че когато говорим за живот, ние подразбираме духа в човека, защото животът е Неговото Истинско лице.
Всяка наука е един специфичен път към дървото на Живота... от това дърво на живота израстват Божествените сили на човека - тогава чрез Божествените сили този живот дава изобилни и красиви плодове...
Животът е драгоценен само чрез духа и духът иска да даде чрез него своя най-хубав израз.
Волята трябва да се разгърне отвътре, от своята дълбочина, за да могат да дойдат Божествените сили и Божествените плодове. Тогава човек няма да казва, че е виновно лошото време.
Когато едно дърво изсъхва и остарява - плодовете в него не са божествени, защото Божественият живот не изсъхва и не остарява. Дървото дава плод когато соковете му се изкачат горе в клоните и в плодовете... т.е. в чакрите... Разцъфтяването на една чакра е именно този символ... това е разцъфтяването на един плод. А този плод е едно живо качество на Духа.
Когато човек изкачи сексуалната си енергия, в която са соковете на живота горе - горе в главата в Божествения свят - тогава той ще стане Божество, защото тази енергия е първична и божествена и когато тя се качи горе, засиява с новия живот и с новото разбиране, това е Пътят, по който ще дойде Новата култура. Зелените плодове - това са неузрелите дарби, това всъщност е неразбра-ният живот. Истинският живот има в себе си само чисти и святи небесни плодове.
Усилия, много усилия се искат от тебе, ученико, за да се роди духът в теб... тогава злото ще изгори от само себе си, ще изгори означава - ще се трансформира в светлина - тогава чрез тази чистота ученикът ще бъде облечен с бързите вибрации, но това е една тайна, която засега няма да откривам.
Задачата на ученика е да превърне сексуалната енергия в енергия на светлината - за да засияе отново праобразът или богочовекът. Ако сексуалната енергия не се качи горе в Третото око и ако остане долу, тя ще разруши човека - тогава плодовете на човека ще са червиви и смъртни.
Всяко чисто качество в човека има своята окултна мощ, която винаги побеждава злото, защото то изхожда от първичния живот, който пък крие своето начало в Бога - в първоизточника на всички окултни сили.
Чистото качество е божествен плод и божествена власт.
Помнете: едно лошо качество може да има власт и да победи само една злобна душа, която е изостанала в своето развитие, защото дяволът е силен в гнева и в лошите качества, а в спокой-ствието и в добрите качества той е парализиран.
Елеазар Хараш

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar