ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Схеми на електроизмервателни уреди

30,00 лв

24,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: И. Тонев, К. Куртев, В. Буцев
Година: 1972
Формат: голям
Корица: твърда
Страници: 248

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 16-28

 

 

В книгата са дадени схемите на най-важните технически данни на произвежданите у нас и на по-често срещащите се вносни електроизмервателни уреди.
Предназначена е за специалистите (инженери и техници), които се занимават с експлоатацията и ремонта на електроизмервателните уреди, но ще бъде полезна и за всички, които в своята работа използуват електроизмервателни уреди.

ПРЕДГОВОР
Електроизмервателните уреди намират голямо приложение за най-различни измервания и затова са много разпространени.
В настоящата книга са разгледани основните параметри и величини, които характеризират свойствата на електроизмервателните уреди, обяснени са принципът на действие и устройството на различните системи уреди и са дадени схемите и техническите данни на редица елек-троизмервателни уреди. Подбрани са уредите, произвеждани у нас, както и някои вносни, които се срещат по-често в практиката и схемите на които представляват известен интерес. Поради ограничения обем на книгата и липсата на схеми и данни някои често срещани вносни електроизмервателни уреди не са посочени.
В някои от схемите означенията не са по съществуващия български държавен стандарт, а са дадени тези, използувани от фирмата-производител. Това е направено, за да не се получат двусмислия при евентуално ползуване на двете схеми.
Авторите изказват благодарност на инж. Цанов и инж. Христова от Института по стандартизация, мерки и измервателни уреди и на инж. Трифонов и инж. Дончев от завод «Електра»—София, за оказаното съдействие при събиране на материали.
Авторите

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar