ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Истината - плод на Мъдростта и Любовта от Омраам Микаел Айванов / Omraam

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Омраам Микаел Айванов / Omraam
Година: 2016
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 224

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Всички обикновено се произнасяме с лекота: „Това е вярно", „Това е истина" - или „Това не е вярно" „Това не е истина". Ала, в зависимост от случая, думата вярно има различно значение. Например хората казват „Това не е вярно" в смисъл, че е погрешно, че има някаква грешка, но също и в смисъл, че това е лъжа. Който прави грешка, обикновено е невеж по отношение на Истината, не е наясно с Нея - докато онзи, който изрича лъжа, напротив: наясно е, но иска да прикрие Истината, защото има някакъв „не твърде благочестив" интерес, който защитава.
Може да се каже, че Истината, която е обратното на грешката, принадлежи към сферата на науката, а онази Истина, която е обратното на лъжата - към сферата на Морала. Ала хората казват също и че търсят Истината, имайки предвид, че се питат какъв е смисълът на човешката съдба в общ план, както и на собственото си съществуване в индивидуален план. Тази Истина принадлежи към сферата на философията и на религията - и именно по този въпрос Учението на Великите Посветени може да ни даде Светлина и да ни упъти в правилната посока.
Думата Истина всява страх у много хора: те си представят Истината като някаква страховита сила, която ще им пречи да дишат, да се хранят, да утоляват жаждата си, да обичат. Колкото и да им обяснявате, че напротив: ще дишат, ще се хранят, ще обичат и дори - още по-добре, отколкото преди, нищо не може да се направи: те просто бягат от Истината. А колко други говорят за Истината като за нещо невъзможно, недостижимо, невъобразимо, което трябва да ходят да търсят отвъд звездите! Човек почва да се чуди дали действително е толкова трудно да се намери Истината... А не е ли по-скоро вярно това, че хората не знаят какво да търсят и как да го търсят, или пък че искат да си намерят оправдание за всичките си слабости? За онзи, който търси искрено, Истината не е толкова трудна за намиране. Как бихме могли да си въобразяваме, че Създателят, Космичният Разум (можете да Го наричате, както желаете), е поставил човека в положение никога да не може да намери своя Път? Че не е лесно човек да получи Откровение за Абсолютната Истина - това е ясно. Но че няма как да познае онази Истина, която е достатъчна, за да управлява правилно своя живот - не, това е невъзможно!
Колко хора са идвали при мен, казвайки, че търсят Истината! Години наред търпеливо съм изслушвал какви ли не истории за това търсене. Дори в погледа ми се появяваше възторг и удивление - защото, да търсиш Истината, е нещо велико, нали? И после, след няколко години, накрая идваха сърдити, готови за кавга. Всички тези хора, толкова горди, че търсят Истината и не я намират - решил съм да им дам един съвет...

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar