ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Методи за изцеление - Законите на живота и здравето

15,00 лв

12,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Генадий Малахов
Година: 2010
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 208

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 065-27

 

Според Аюрведа, приемането на течности във вид на чай, настойки от растения, които притежават горещи, възбуждащи качества — джинджифил, червен и черен пипер и подобните им — помага да се разгори телесният „Огън". Приемането на такъв чай е особено подходящо за постоянно мръзнещи хора със забавено храносмилане.
Предвид обезводняването на организма започва силна борба за вода между клетките на тялото и патогенните организми. Клетките на тялото, действайки от позицията на хазяин, отнемат водата от микроорганизмите, обричайки ги на смърт от обезводняване. Този механизъм помага за бързото потушаване на разнообразни инфекции.
Обезводняването на организма бързо сгъстява кръвта. Възниква разлика в осмотичното налягане между кръвта и междутъканна-та течност, в резултат на което се наблюдава енергична дифузия на вода от междуклетъчната течност в кръвта. При своето движение водата увлича и шлаките, като така помага на самото прочистване.
Редовните водни процедури заставят кожните покривки да работят с пълна мощност на „всмукване". Така се постига обратният ефект — вместо обикновен поток течност от дълбочината на организма към порите на кожата водата от 96 милиона пори на кожата се устремява към центъра на тялото. Като резултат от смяната на направлението на потока протича прочистване на кожните покривки, а това води до подобряване на циркулацията на защитната енергия в нея и по-добро поглъщане на свободните електрони.
Тези механизми по най-силен начин тренират акупунктурната система, прочистват каналите й за сметка на явленията свръхпро-водимост и свръхтекучество; промива се цялото тяло от кожните покривки до централната част. В резултат на това единият ефект помага на другия; сумирайки се, те извършват огромна работа по оздравяването на организма. Като се увеличава енергията в организма, по-добре протичат всички окислително-възстановителни реакции, нараства телесната температура, всичко ненужно изгаря, а нужното се използва отново. Ефектът на свръхтекучество бързо и качествено извежда продуктите на окислителния процес. Така един ден сухо гладуване се приравнява на 3-4 дни обикновено. По-ярко е изразен и последващият процес на подмладяване. Но към та-ова гладуване трябва да се подхожда изключително внимателно и а се помни, че в този случай натоварването ляга върху бъбреците тънките черва, а също и върху сърцето. Ако те са слаби или бол-и, трябва предварително да ги укрепим.
Уриновото гладуване е венец на всички гладувания. Ако всички, изброени дотук, водят до прочистване и оздравяване на организма, уриновото гладуване позволява да се възстановят разрушените от болестта органи! По-подробно за урината е разказано в том 3 на „Целебни сили", а сега ще се ограничим само с ефектите, възникващи при прилагане на уриновото гладуване.
Уриновото гладуване се провежда така: човек се въздържа от храна, но изпива отделяната урина напълно или частично. Може да се употребява и вода. Масажа на тялото и клизмите (по 100-200 грама веднъж или няколко пъти дневно) с изпарена до 1/4 от първоначалния обем урина още по-силно повишават ефективността на такова гладуване. Човекът се поставя в своите първородни условия, когато е плувал в урина и я е поглъщал. При това урината чрез своите горчиви вкусови и топли, подсушаващи свойства целенасочено въздейства на всички слузести и твърди образувания, като ги разтваря и прогонва. Обаче трябва да се помни, че в някои случаи патологично изменената тъкан може да изтегля соли от компресите, затова бъдете внимателни с тях. Това засяга основно запушените полиартрити.
Уриновото гладуване поддържа работата на сърцето, разрежда кръвта и значително намалява натоварването върху бъбреците. То може смело да се препоръча на хора със слаби бъбреци и сърце. Благодарение на разслабващите свойства на урината по време на гладуването човек редовно се изхожда по голяма нужда, което отлично промива нашия главен „филтър" — черния дроб, като го възражда.
Ако при такова гладуване се правят микроклизми (100-200 грама) с изпарена до 1/4 от първоначалния обем урина, през дебелото черво става освобождаване на организма от слуз с мукополизаха-ридна и белтъчна природа, която изтича навън във вид на стъкло-образна маса. Тъй като слузта излиза на купчини, тя сваля „налепа", полипите и другите патологични образувания по стените на дебелото черво. Прекрасно се лекуват хроничните колити, тъй като слузта, „утрамбовайки се" в стените на дебелото черво, го лишава от хранителни вещества, затруднява кръвообращението, а ние знаем, че солните разтвори добре разтварят мукополизахарид-ната и белтъчната слуз. Частично изпарената урина е най-добрият разтвор на соли, образуван от самия организъм.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar