ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Законите на махалата - Възходи и падения в Бридж Клубът. Алманах, брой 6, 2002 година

10,00 лв

8,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Кирил Садонков и колектив
Година: 2002
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 176

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО А-65

 

ПРОЛОГ

Конвенция "Бръм", сиреч комбиниран избор на декларант или неотложно посещение във...WC
Конвенция "Бръм" е научно-приложно доразвитие на приложението на Първи закон на махалата: "Всеки маншов договор преминава през "три без коз " и повечето остават там!"
Използването и е възможно само ако практикувате с партньора си "Прецизна трефа" като основна система за анонсиране.
Параметри:
А. Партньорът Ви открива анонсирането с: "1 каро".
Б. Разполагате с подходящо разпределение и достатъчна оньорна сила, осигуряващи Ви безпроблемен манш на 3 NT.
Приложение на Конвенция "Бръм": I-ви вариант: Обявявате "3 пики". Конвенцията изисква от Вашия партньор автоматичен анонс : "3NT", с което го издигате в ранг: "декларант". След атаката акуратно подреждате картите на мора и заявявате: - "Партнер, давай сам картите от мора - отивам до тоалетната!" Той, естествено, е запознат с конвенцията и безропотно се съгласява... (бел. ав. I-ви вариант на конвенцията се използва в случай, когато изпитвате неотложна нужда от посещение във WC).
П-ри вариант: Обявявате "3 купи". Вариантът осигурява комбинирано прилагане на възможностите:
а). Вашият партньор да отскочи до тоалетната в случай на неотложна необходимост, породена от естествените му нужди: ако такива са налице - той дава анонс: "3 пики", Вие обявявате "3 NT" и колегиално подканяте партньора си да посети Заведението...
б). Ако не са налице неотложни естествени нужди за Вашия партньор, той внимателно разглежда картите си и преценява кой е подходящ за декларант на "3 NT", посредством анонсите: "3 пики" - ако счита, че Вие сте по-подходящ за декларант (да речем, не го притеснява никаква атака или просто се е примирил с факта, че по-успешно разигравате безкозови договори) или - "3 NT" - ако преценява обратното...
Доброжелателен съвет: Използвайте задължително Конвенция "Бръм", когато сте били на посещение в съмнително заведение за хранене и сте консумирали обилно блюда с неиндитифициран произход, преди да се настаните на масата за бридж.
Бонус: Запознайте с тънкостите на Конвенция "Бръм" и Вашия партньор и тогава успеха на Вашата двойка при игра на "3 NT" значително ще се подобри. Справка: авторът Бръм я прилага неотклонно с предпочитаните си партньори: В. Аронов и К. Мариновски, така че класирането им на първите, три места за полугодието в гр. София, съвсем не е случайно.
Само чрез прилагането и може да ги конкурирате: - "Повервайте ми!"

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar