ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

След 42 години - опит за портрет. Проект на БЗНС за Конституция

3,13 лв

2,50 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Никола Петков
Година: 1990
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 72

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Кат. номер: ВО 102-63

 

... Моята съвест е била винаги чиста. Такава е била винаги, защото и в моето семейство винаги са били с чиста съвест. Хора с нечиста съвест в моето семейство няма и няма да има.

... Аз обаче съм длъжен да кажа тук, че и днес Българският земеделски съюз, на който имам честта да съм секретар, стои на същите позиции. Тия позиции са такива, каквито са били и на 9 септември. Тия позиции са: сътрудничество с Работническата партия при равни права и равни задължения и право на свободен организационен живот на Българския земеделски народен съюз.

... В 1938 година от същото това Народно събрание мене ме изхвърлиха по същите причини - за борба за правата и свободите на българския народ и за борба срещу личния режим заедно с 10 от вашите другари. И тогава, и сега аз заявявам, че се считам щастлив, че имам честта и щастието да последвам съдбата на своя баща и на своя брат - да дам свободата, а ако е необходимо и живота си, за свободата на българския народ.

Да живее Българският земеделски народен съюз!

Да живее свободата!


НИКОЛА ПЕТКОВ
/Из последната му реч във Великото народно събрание при отнемането на депутатския му имунитет. 5 юни 1947 г., четвъртък/

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar