ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Хунтакадаверес от Хуан Карлос Онети

13,00 лв

6,50 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Хуан Карлос Онети
Година: 2010
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 334

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА Й-10

 

Публикуван през 1964 г."Хунтакадеверес" е несъмнено един от най-емблематичните романи на Хуан Карлос Онети. Принадлежи към цикъла творби, обединени около митичния град Санта Мария, метафора на вселената.
Хунтакадеверес е прякорът на Ларсен - сутеньор, който живее, като експлоатира възрастни проститутки. Човек с неосъществени възможности, чиито желания за изява го лашкат непрекъснато от френетичен ентусиазъм до себеотрицаваща апатия. Той пристига в Санта Мария, за да организира публичен дом. Съпротивата на местните хора и борбата между жестоко противопоставените сили на фона на лицемерие и привидност съставляват основата на наситения и драматичен разказ.
Заглавието на романа "Хунтакадаверес" е прозвище на главния герой, това е сложна дума, съставена от глагола "хунтар" - събирам, и "кадаверес" - трупове; т.е. събирач на трупове.
Този роман на уругвайския писател е отличен с една от най-авторитетните литературни награди на Испано-Америка - "Ромуло Галиегос", поделена с Марио Варгас Льоса за "Зелената къща". За цялостното му творчество в 1980 година на Онети е присъдена най-значителната и престижна награда за испаноезична литература - "Сервантес".

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar