ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

КИ медитация, дишане, хигиена от Коичи Тохей

10,00 лв

8,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Коичи Тохей
Година: 2008
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 208

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 74-37

 

Зареждане с Ки
Човекът съществува благодарение получаването на Ки от Вселената. Докато той съдържа Ки, което може да обменя с Ки на Вселената, той живее и съществува. Когато се запаси добре с Ки и то изпълни всяка част от тялото му, той е здрав и работоспособен. Здравият човек, получавайки непрестанно Ки, не може да се разболее или да му стане зле. Обаче, ако той е изложен на външни наранявания, като удар по тялото или вътрешни разстройства, като безпокойство или депресия, и той им позволи да му повлияят, неговото Ки ще бъде прекъснато. Намаляването на жизнената сила може да доведе до някакъв вид болест или психосома-тични проблеми, като главоболие или стомашни болки. Когато състоянието се влоши или се стигне до хронично заболяване, може да е трудно за индивида сам да го превъзмогне. В този случай жизнената сила може отново да бъде активирана чрез зареждане тялото с Ки.
Това е процесът на Киацухо, в който индивидуалната жизнена сила се активира отново и се възстановява до нормалното й състояние. Болест или състояние на неразположение, продължаващо 10 или дори 20 години, може да бъде премахнато.

Ки хигиена
Всъщност не самото зареждане с Ки, възстановява здравето, а събудената жизнена сила в индивида. Киацухо е каталитичен процес, който възстановява индивидуалния поток Ки.

Различия с Шиацу
(т.е. терапия чрез натиск с пръстите)
Сега Шиацу е известна терапия по целия свят. Шиацу съдържа това, което аз наричам "силно мачкане на сърцевината или вътрешността", чрез масажиране на засегнатата част с пръсти. Когато Шиацу се прави на гърба, понякога се използват лактите, защото пръстите лесно се изморяват. Дори по-лошо - някои практикуващи стъпват върху гърба на пациента и натискат с пети. Винаги има опасност от нараняване на клетъчните тъкани или капилярните съдове, когато това се прави. Тогава се изисква много повече усилия, за възстановяване на увредените тъкани.
Много често лекуваното рамо може да се почувствува добре вечерта, но на следващата сутрин то е много схванато. Или пък лечението на навехна-та китка може да доведе до болка в мускулите при лакътя. Случва се също, човек да е със схванато рамо, което масажирано всеки ден, го кара да мисли, че състоянието на рамото му е станало хронично и не подлежащо на по-нататъшно лечение.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 4,00 лева
Еконт Адрес - 6,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar