ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Книга за Неразбраните неща - Учителя Петър Дънов

14,00 лв

7,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Автор: Учителя Петър Дънов / Беинса Дуно
Година: 2013
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 326

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

За едно явление да се обясни, няма само един начин. Най-малко две обяснения са потребни за всяко едно явление; щом е едно обяснението, то не е вярно.
Всяка теория е наполовина права и наполовина не е вярна. Една от максимите на една стара окултна школа е: „Всяка истина е наполовина истина и всяка лъжа е наполовина лъжа". Значи, в лъжата има половина истина и в истината има половина лъжа.
Злото е непроявена Любов. Всяко нещо, което не е проявено, е зло. След като се прояви това нещо, става добро.

Учителят

 

Предговор:


Заживееш ли в Истината, ще бъдеш неразбран от хората, но ще се разбираш със себе си. Колко хубаво е да си неразбран.

Търсещият светлина е в тъмнина. Търсещият тъмнина е в по-голяма тъмнина. Само истинният излиза от омагьосания кръг.

Нещата са неразбрани, когато гледаш чрез очите на карма. Казвам: Гледай с очите на Бога.

Казвам: Какво може да разбере нечистият, жадният за илюзии? Много може да разбере, той ще разбере заблужденията и те ще го разберат.

Тъмните са слепи в светлината. Светлите са слепи в тъмнината. Любящите сияят в Бога.

Болестите са благодат. Болестите идват да коригират кривото мислене. Болестите атакуват непоправимото. Време е да разберем красотата на болестите – те са еликсир.

Любовта е велик Разрушител. Тя ще разруши всичко земно, всичко нечисто. Слава на Разрушителя, защото ще остане само чистото, божественото.

Без страдания ще си останете невежи. Без мъчнотии ще се влошите. Страданията и мъчнотиите са призоваване за завръщане.

Колкото и да се взираш, само Бог е виждащ.

Хората дишат въздух, това е неразбиране; трябва да се диша Любов и Безкрайност, а въздухът е второстепенен.

Ако искаш да разбереш, трябва да станеш чист. Щом станеш чист, неразбраното се изявява, разбраното се разхубавява.

Не можеш да разбереш пътя си, не можеш да го видиш, не можеш да го търсиш, не можеш да го говориш и обясняваш, но можеш да проникнеш в него и да го преживееш.

Съществува неразбрана опасност в света, тя е за всички културни хора; тя не обича културата, тя се прекланя само пред смиреночистите и любящомъдрите.

Когато неразбирането те управлява, светът те управлява. Когато си в разбирането, Бог те управлява. Това разбиране е пак неразбираемо, но е ясно.

Който е достигнал до ясното неразбиране, е блажен. Той знае, че тайната на живота може да се обясни само безмълвно чрез строго определено преживяване на Бога. Преживяваш Го – неразбирането си остава, но вече си повлечен от изумлението и вдъхновението.

Който е разбрал разбраното, е оглупял. Който е разбрал неразбраното, той попада във всякаква ситуация и прозира, че в нея няма абсолютно никакъв недостатък.

Учителят ми позволи да проникна в него, в дъното Му: проникнах и не Го разбрах, придобих ясното неразбиране и узнах, че не ми трябва друг еликсир, друга бездна, не ми трябва друго богатство, защото кое е това, което може да замени Безкрая.

Всяко изясняване Го прави все по-неизразим, и така аз вървя от неизразимото към все по неизразимото; това е моят чуден, прекрасен и неясен път. Неясен, но не го разменям за нищо на света.

Елеазар Хараш

Август, 2012 г.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar