ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Геоморфология на българското черноморско крайбрежие и шелф

21,25 лв

17,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Не е в наличност

Автор: Вл. Попов
Година: 1974
Формат: голям
Корица: твърда
Страници: 268

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Кат. номер: ВO-97-24

 

През годините на социалистическото строителство рязко нарасна интересът към Българското Черноморско крайбрежие. В големи мащаби се усвояват неговите курортно-туристически, минерални, водни, почвени и други ресурси, израснаха курортни комплекси с международна известност, развива се нова промишленост, строят се пристанища, бързо се променя обликът на селищата, обновява се инфраструктурата на крайбрежните райони. Този преобразователен процес ще продължи да се развива и в бъдеще още по-интензивно и ще обхваща нови райони. Проблемите, свързани с комплексното използуване на природната среда и нейните ресурси, с нейното преобразяване и оптимизиране и опазването водите на Черно море от замърсяване, стават едни от най-актуалните. Изработват се териториално-устройственн планове, конто да канализират едно правилно, комплексно изграждане, развитие и опазване на всички крайбрежни черноморски ландшафти.
Всичко това изисква задълбочено познаване на физикогеографските условия в техните пространствени диференциации.
Първостепенна роля в комплекса от тези условия естествено принадлежи на надводния и подводния релеф и на процесите, конто са го формирали и които постоянно и сега го изменят.
Авторите на тази книга, ръководени от желанието да допринесат зa едно задълбочено познаване на геоморфологията на крайбрежната ивица и шелфа, включително и прякото изучаване на някои съвременни морфогенетични процеси, необходимо за различните видове строителство, проведоха системни многогодишни изследвания на Българското Черноморско крайбрежие, съчетано с едромащабно геоморфоложко картиране и теодолитно нивелиране на терасния комплекс, свлачищата и други.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar