ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Пластмасите в строителството

21,25 лв

17,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Автор: Н. Гудев, Н. Петров, С. Пеев
Година: 1963
Формат: голям
Корица: твърда
Страници: 208

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 8-3

 

В книгата с разгледано приложението на пластмасите в жилищното и промишленото строителство. Особсно внимание е обърнато на подовите настилки, на облицовките, на тръбите и арматурата, на изолациите с млтериали от пластмаси. Разгледан е и въпросът за приложение на пластмасите като конструктивни елементи. Описани са боите, лаковете, лепилата и китовете от пластмаси и начините на тянхното приготвяне и употреба. Направена е преценка на икономическага ефективност на пластмасовите строителни материали за нашите условия въз основа на проучвания на авторие.
С много фигури. детайлии и с текст е показано правилното проектиране и прилагане на строителните, материали от пластмаси. Обстойно са разгледани материалите, произвеждани у нас и внасяните от чужбина. Описани са нашият и чуждестранният опит в тази област.
Книгата е предназначена за инженери, химици, техници и бригадири. Тя може да се ползува също от студентите при Инжинерно--строителния и Химичнотехнологичния институт, както и от всеки, който се интересува от приложението на пластмасите и строителството.

 

Участието на авторите в написването на книгата е, както следва:

С. Ст. Пеев е написал първите две заглавни от глава I;

Н. Ст. Петров "Ипорка", "Пенополивинилхлорид" и "Пенополиуретан" от глава VII, VIII, XI и "Перхлорвинилови лакове" и "Пластбетони" от глава X;

Н. К. Гудев — всички останали глави глави.

 

УВОД

На Октомврийския пленум на ЦК на БКП (1959 г.) се прие грандиозна програма за преустрояване на строителството на индустриални основи за революционни промени в досегашния начин на строителство. Осъществяването на тази програма е немислимо без широкото внедряване на нови строителни материали, с приложението на които се допринася за увеличаване степента на завършеност на монтажните елементи, за олекотяването им, за поевтиняване на строителството, за увеличаване дълготрайността на строителните съоръжения и пр.
В този прелом на строителство големи надежди се възлагат на пластмасите. Като строителни материали те се употребяват сравнително отскоро и се оказват сполучливи заместители на традиционните строителни материали. Пластмасите могат да се употребяват и като самостоятелен строителен материал.
Производството на строителни материали от пластмаси в нашата прана започна през 1957- 1958 г. Въпреки липсата на местни суровини за добиването на синтетични полимери приложението им в строителството взема все по-широки размери. През I960 г. са употребени 200 000 м2 мека подова настилка върху текстилна основа (от тях 66 000 м2 местно производство), около 50 т полиетиленови тръби, 40 т тръби от поливинилхлорид, 5-8 т профили и линейни изделия, 150 т стиропор, около 200 т бои, лакове и замазки за строителни цели, около 120 т лепила за ламелен паркет и др. В промишленото и в жилищното строителство през 1957 —1960 г. са внедрени още около 100 т монолитни подове от иоливннилацетат, 150 т полиизобутилен, около 200 т винипласт (винидур), около 60 т фаолит и др.
Ако се вземе пред вид употребата на пластмасите в другите отрасли — електропромишлеността, санитарно-хигиенната промишленост и др., годишно у нас се употребяват около 750 т пластамсови изделия или около 25 % от общото количество на пластмасите. Нуждите на строителството обаче за периода 1961 —1965 г. са от 6000 до 14 000 т годишно.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar