ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Олимпийските игри 1896-1980 - Справочник

7,50 лв

6,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Съставители: Богомил Янков Костов, Николай Ничев Георгиев
Година: 1984
Формат: голям
Корица: мека
Страници: 384

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВА 037-36

 

Справочникът „Олимпийскитеигри (1890—1980)" предлага на читателите кратка историческа справка за олимпийските игри и тяхното възобновяване през 1896 г. от Пиер дьо Кубертен. Той дава възможност на читателите да се запознаят с развитието, принципите и идеите на олимпийското движение, с неговите символи, девиз, ръководни органи, дава се списък и годината на създаването на националните олимпийски комитети и международните спортни федерации.
Изданието предлага систематизирани сведения за всички олимпийски игри, за градовете, в които са се състояли, за броя на участниците и тяхното класиране от първо до шесто място — индивидуално и отборно, по спортове, подредени по азбучен ред. Посочено е разпределението на медалите и неофициалното класиране на държавите по точки. Специално място е отделено на участието на България в олимпийските игри — числен състав на спортистите и тяхното класиране, спечелени медали и на приноса на отделните спортове, списък на нашите олимпийски шампиони, сребърни и бронзови медлисти.

Справочникът е предназначен за широк кръг читатели. физкултурни дейци и специалисти, треньори, спортисти.

 

КЪМ ЧИТАТЕЛЯ

Благородните и хуманни принципи и идеи на Пиер дьо Кубертен, провъзгласени при възобновяването на съвременните олимпийски игри, намериха широк отзвук сред световната спортна общественост. Тези игри се превърнаха във вълнуващ празник, който обединява младежта от цял свят в името на мира и прогреса, на дружбата между народите и на хармоничното развитие на личността.
Важен етап в развитието на олимпийското движение е включването в него на Съветския съюз през 1951 г. и участието на съветски спортисти на XV олимпийски игри през 1952 г. Съветският съюз и другите социалистически страни активно съдействуват за демократизиране на олимпийското движение, за неговото укрепване и разширяване, за да изпълнява то с успех своите идеи и принципи, да играе важна роля в утвърждаването на физкултурата и спорта като действен фактор за мира и дружбата. Свой принос в това отношение дава и Народна република България.
Съвременните средства за масова информация (печат, телевизия, радио) спомагат да се разшири още повече ичтересът към олимпийските игри, правят милиони хора непосредствени зрители и слушатели на тези състезания. Повишен е интересът към тях и на българската спортна общественост.
Предлаганият справочник ще удовлетвори интереса на спортната общественост към олимпийски игри и спортни постижения, ще даде отговор на редица вълнуващи ги въпроси Той сьдържа най-важните данни за олимпийските игри от 1896 до 1980 г.
Справочникът е предназначен за широк кръг читатели. Читателят ще намери кратка историческа справка за възобновяването на съвременните олимпийски игри, за идеите и принципите на олимпийското движение, неговата структура, цели и задачи, регламент на игрите и др. Посочени са градовете, организирали ОМ, с кратка характеристика за тях и таблица за неофициалното класиране - отначало по разпределение на медалите, а от 1924г. и по точки.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar