ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Възпитание, което започва преди раждането

12,00 лв

9,60 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Автор: Омраам Микаел Айванхов / Omraam
Година: 2020
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 180

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

СЪДЪРЖАНИЕ

Да образоваме първо родителите
Възпитание, което започва преди раждането
Един план за бъдещето на човечеството
Грижете се за децата си!
Едно ново разбиране за майчината любов
Магическото слово
Никога не оставяйте детето да бездейства
Подгответе децата за техния живот на възрастни
Съхранявайте у децата чувството за вълшебство
Любов, но не и слабост
Възпитание и образованиеВЪЗПИТАНИЕ, КОЕТО ЗАПОЧВА ПРЕДИ РАЖДАНЕТО

Когато пожелаят да имат дете, повечето хора си въобразяват, че онова, което зависи от тях, за да постигнат това си желание, се ограничава само до действията им на физически план. Всичко останало (телосложението на детето, неговият характер, дарби, способности, качества, недостатъци) зависи от случайността, или от Божията Воля, за която самите родители нямат твърде ясна и точна представа. И тъй като са чували да се говори за законите на наследствеността, те предполагат, че детето непременно ще прилича физически и духовно на своите родители, на баба си, на дядо си, на някой чичо или леля... На тях даже не им хрумва, че биха могли да направят нещо, което да подпомогне или да възпрепятства тази прилика, нито че, в един по-общ план, биха могли да изберат какво да бъде това дете. Е, добре, точно в това отношение те се заблуждават – родителите имат силата да въздействат върху детето, което ще дойде да се въплъти в тяхното семейство.
Още преди зачеването родителите трябва да се подготвят, за да могат да привлекат възвишен дух. Защото едно висше същество може да приеме да се въплъти само при същества, които вече са достигнали определено ниво на чистота и овладяване на себе си. Това, което е важно за едно такова същество, е не да влезе в богато или известно семейство (в някои случаи тези същества дори предпочитат по-скромни семейства, където няма да рискуват да бъдат изкушавани от лесен и охолен живот), а да получи от родителите, при които ще се въплъти, материално и генетично наследство, което няма да спъва духовната работа, заради която е решило да дойде на Земята. Твърде малко мъже и жени притежават необходимите качества, за да се въплътят чрез тях велики духове. Затова Земята е населена с толкова обикновени хора, с толкова болни, с толкова престъпници, вместо да бъде населена с Божества.
И тъй, Учението на Всемирното Бяло Братство учи мъжа и жената какво състояние на духа, каква чистота трябва да постигнат, подготвяйки се за зачеването на едно дете, а също и как да изберат момента за това зачеване според най-доброто и благотворно влияние на планетите. Как могат хората да паднат толкова ниско, че да оставят на случайността едно толкова важно събитие като зачеването на дете? Точно тогава трябва да се поиска помощта на Небето, присъствието на Ангели, за да може да бъде привлечен един мощен, светъл дух, който ще бъде благодетел на човечеството. Но не – хората търсят подкрепа в алкохола и не знам какво още, а често дори мъжът точно в този момент се държи като животно: изнасилва жена си, която започва да храни към него чувства на отвращение, презрение, отмъстителност... Защо се учудвате тогава, че след това на бял свят се появява чудовище?
Но нека да разгледаме по-подробно въпроса за зачеването.
За да се роди едно дете, трябва бащата да даде семето на майката, която да доведе оплодения зародиш до зрялост. Впрочем може да се каже, че бащата е създателят, а майката – тази, която съгражда формата. Семето, което бащата дава, е екстракт, концентрат от неговата собствена квинтесенция. Всичко онова, което той е преживял, и всичко, което преживява в момента, се отпечатва там, в семето. Така че, в зависимост от начина си на живот, бащата дава семе с по-високо или по-ниско качество.
Често съм ви обяснявал как целият ни начин на живот се записва, се регистрира вътре в нас, в хромозомите на нашите клетки. Всяка клетка притежава своя памет. Излишно е човек да играе театър пред другите, показвайки се внимателен, честен, милосърден: онова, което той мисли и чувства вътрешно, е това, което се записва и предава по наследство от поколение на поколение1. И ако това, което е вече записано и предадено, са болести и пороци, напразно ще търсите професори, училища и лечители, за да се излекува детето! Нищо не може да се направи, твърде късно е. Всичко се предава и ако то не се прояви в първото дете, ще се прояви във второто или третото. Хората трябва да разберат, че Природата е изключително точна, прецизна и истинна в своите прояви.
Грешка е да се счита, че това, което мъжът дава на жената в момента на зачатието, има винаги една и съща природа. Ако мъжът никога не е работил върху себе си, за да се облагороди и пречисти, той ще даде на майката семето на съвсем обикновено същество или дори на престъпник.
Да вземем един пример. Вие може би ще го намерите за не особено поетичен, но най-малкото е ясен и красноречив. Предназначението на една чешма е да дава вода. Тази вода може да бъде мътна или кристалночиста. От онзи, който постоянно поддържа в себе си лоши мисли и чувства, може да потече само мръсна вода, докато онзи, който непрестанно работи за Доброто, за Светлината, раздава само кристалночиста, живителна вода. Да, не се учудвайте: семето, което мъжът дава на жената в момента на зачатието, е различно в зависимост от нивото на неговото развитие.
Също както семенцето, посято в земята, носи в себе си предопределението си на дърво или цвете, така и семето, което бащата дава на майката, носи вече в себе си предопределението за това, което ще стане от детето, неговите способности и дарби или точно обратното – неговите слабости и недостатъци. Колкото до майката – през деветте месеца на бременността тя доставя материалите, които служат за осъществяването на предопределението, и по този въпрос също мога да ви разкрия изключително интересни и важни неща.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar