ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Майките също са секси

10,00 лв

5,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 50 %)

Не е в наличност

Автор: Kати Уинкс, Ан Семанс
Година: 2007
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 352

Отстъпка - 50%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

Как да съхраним страстта, докато отглеждаме децата си?
Родили сте своето първо бебе или се грижите за поотрасналото си дете и едва намирате време да останете насаме с партньора си? Както и да е, сигурно като повечето майки ще признаете, че желанието ви да се наслаждавате на секса не е изчезнало. То просто е затрупано някъде под всички нови отговорности, появили се след раждането. Сега книгата „Майките също са секси" ще ви разкрие как да постигнете така желаната хармония между радостта от майчинството и щастието в секса.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

Увод............................................7

1 глава

Защо майките са по-добри любовници................15

2 глава

Повярвай в красотата на тялото си!..................41

3 глава

Хубавият секс започва от теб.......................73

4 глава

Понякога го искаш много, друг път не...............87

5 глава

Как да разговаряш с партньора си за секс.......117

6 глава

Да имаш всичко: секс, здрав разум и здрав сън 153

7 глава

Как да разпалиш пламъците на желанието.......201

8 глава

Да преоткрием секса.............................259

9 глава

Сексът и самотната майка.........................295

10 глава

Здравословен секс - щастливо семейство........329


УВОД

МАЙКИТЕ ПРАВЯТ СЕКС
НИМА!

От мига, 6 който заговорихме за написването на тази книга, разбрахме, ме сме на прав път.  Родителите веднага откликнаха с любопитство и ентусиазъм на идеята ни и поклащаха глави в  знак на одобрение, докато онези, които все още дори не се бяха решили да имат деца, имаха  любезно-оза-дачен вид. Но нима някой можеше да ги вини за това? Макар че са изписани купища  книги за майчинството и за секса, двете теми продължават да се разглеждат по-скоро отделно,  отколкото заедно. Книгите за родители никога не обръщат внимание на промените, които ще  настъпят в сексуалния живот на майката заради изискванията, които налага отглеждането на  деца. Книгите за родители, посветени на секса и интимните взаимоотношения, предлагат съвети  за „съхраняване на пламъка“, които се основават на създаването на илюзия, че нямаме деца. Но  нито една от тях не казва, че ако се отнасяме с уважение към собствената си сексуалност и й  се наслаждаваме през всички етапи от живота ни, ще дадем положителен пример, благодарение на  който децата ни ще израснат отговорни и сексуално удовлетворени възрастни хора.

Книгата „Майките също са секси“ е насочена към жените, които искат да постигнат хармония  между радостта от пълноценния сексуален живот и радостта от майчинството. Ние предлагаме  съвети, истински случаи и практическа информация за секса и родителството, подкрепени от  мненията на медицински специалисти, сексолози и най-ценните специалисти от всички -самите  майки.

ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА МАЙКИТЕ

Макар че ни се иска да вярваме, че всички родители могат да открият полезна информация и  мнения в тази книга, тя е написана на първо място и преди всичко за майките. Ние сме  непреклонни в увереността си, че майките имат нужда от своя собствена книга и я заслужават,  защото сексуалният им живот твърде дълго е бил в сянка. Жените просто не са възпитавани да  изразяват сво-бодно сексуалността си, а майките са между чука и наковалнята на социалните  предразсъдъци, според които майчинството и сексуалността са вза-имно изключващи се понятия.  Повечето майки могат да потвърдят, че желанието да имат пълноценен сексуален живот не е  изчезнало с раждането на децата им. То просто е затрупано под лавината на несъвместимите  изисквания към времето и вниманието им. Сексуалният живот на жената е подложен на значителни  промени от мига, в който реши да има дете. Тя е принудена да си проправя път през тези  промени, насочвана единствено от откъслечна информация, подхвърлена случайно от някоя мила  медицинска сестра или от разказите за преживяванията на словоохотлива приятелка. Стотиците  майки, които посещават форуми на сексуална тематика в уебсайтовете за родители, разказвайки  си за какво ли не, като се започне от пониженото сексуално желание, та до най-шантавите  сексуални фантазии, разкриват силна-та необходимост за открито обсъждане на сексуалните  въпроси.

Само трябва да попиташ една майка за сексуалния й живот и ще получиш отговори, вариращи от  „Секс? Какво е това?“ до „По-хубаво е отвсяко-га, но изискваше много усилия.“ Ако имаш  партньор, сигурно няма да се изненадаш, че според статистиките родителите, които живеят с  децата си, посвещават едва около двадесет минути седмично за интимности помежду си. Ако си  сама, вероятно се чудиш как да успееш да се посветиш изцяло на децата си, без да  пренебрегваш собствените си желания. Може би си посегнала към тази книга, защото липсата на  секс те кара да копнееш за „добрите стари дни“ или може би си любопитна да откриеш как  появата на новата ти майчинска сила и страст са в състояние да подобрят сексуалния ти живот.  И в двата случая се надяваме, че на тези страници ще откриеш много информация, която ще  провокира установените ти представи за секса и ще стимулира сексуалното ти желание.

ДА ДАДЕМ ДУМАТА НА МАЙКИТЕ

Целта ни беше разговорът за сексуалността на майките да отразява вълненията и преживяванията  на всички тях - омъжени и самотни, хетеросексуални и лесбийки, приемни и биологически,  затова обявихме проучване на няколко места в интернет. Представете си колко бяхме радостни,  когато получихме над седемстотин въодушевени и искрени отзиви. Писаха ни жени, чиито  преживявания показват различни нюанси от майчинската сексуалност - от самоуверени богини на  плодовитостта, които се наслаждават на истинско сексуално възраждане, до майки, обременени  от практическите и културните ограничения спрямо своята сексуалност. Цитати от техните  горчиви и често хумористични изповеди са включени в тази книга, а забележките им ни водеха  при писането на тази книга.

Длъжни сме да благодарим на майките, които споделиха своите мисли - не само защото  пожертваха част от ценното си свободно време, за да дадат своя принос към тази книга, но и  защото историите им разкриват как всеки аспект на майчинството оказва влияние върху  сексуалния им живот: от шеметното препускане на променливите хормони до предизвикателството  да изведеш на преден план личното си удоволствие, когато на сцената на живота ти вече има и  деца. Нашата цел е да подходим колкото се може по-задълбочено в утвърждаването на  идентичността на майката като сексуално същество. В книгата говорим за твоя сексуален  „партньор“: неутрално понятие, което умишлено употребяваме, тъй като изследването на  сексуалността важи с еднаква сила, независимо дали си омъжена или пък имаш мимолетна  забежка.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ ТАЗИ КНИГА

Независимо дали се бориш с променливата представа за сексуалността си, или си любопитна защо  изпитваш необуздана потребност за секс, или пък нямаш партньор и се нуждаеш от съвети как да  се запознаеш с нови хора, тук ще намериш помощ. Първите няколко глави са посветени на  най-същностните компоненти, които определят отношението на една жена към собствената й  сексуалност, т.е. сексуалната себепредстава, самочувствието, мастурбацията, желанието и  общуването. Следващите глави са посветени на трудностите, с които може да се сблъска една  майка в любовния и сексуалния си живот, и включват практически съвети как да превърнеш секса  в свой приоритет, как да споделяш отговорността за пълноценен сексуален живот с партньора  си, как да поддържаш сексуалния си живот, ако нямаш партньор, и как да разшириш сексуалния  си опит. За да стимулираме градивна промяна в живота ти, книгата е осеяна с над сто  лесноприложими „горещи“ съвети, предназначени да ти помогнат да се наслаждаваш на  по-интензивна и по-удовлетворя-ваща сексуалност.

КОИ СМЕ НИЕ

Ние сме приятелки за цял живот и колеги, мотивирани от философията, че всеки има право на  щастлив, здравословен сексуален живот. Заедно сме написали два наръчника за секс, които  предлагат актуална информация и практически съвети за това как да се радваш на безопасни и  удовлетворяващи сексуални експерименти. Първата ни книга „Хармонични вибрации. Наръчник за  секс“ се роди вследствие на дългогодишната ни работа като продавачки на вибратори в  еротичния търговски център Good Vibrations - американска верига сексмагазини и центрове за  сексуална информация, чието начало е поставено през 1975 г. от сексоложката Джоани Бланк, в  Сан франциско, собственост на няколко жени. Втората ни книга „Женски наръчник за секс в  интернет“ беше вдъхновена от признателността ни към приноса на Глобалната мрежа за  сексуалните права и себеизявата на жените. Докато пишехме двете си книги, имахме възможност  да надникнем смело в спалните на обикновените жени и мъже на всякаква възраст и с всякакви  житейски истории. Животът и работата ни са посветени на развитието на женската сексуална  еманципация. Ан е била автор на онлайн рубриката „Сексът и родителството“ на известното  американско списание Hip Мата и постоянен сътрудник в уебсайт, посветен на женската  сексуалност. Кати е здравен консултант в калифорнийската Дарителска банка за сперма, където  осигурява информация и подкрепа на жени и мъже, които стават родители благодарение на  сперма, дарена от донори.

КАКТО ПОЖЕЛАЕШ ТИ

Ние осъзнаваме, че книгите със съвети, особено книгите за родители, могат да те накарат да  се чувстваш сякаш си се върнала в училище и се мъчиш да се справиш с възложените ти задачи  за домашно - след като си успяла да попиеш подробностите, свързани с един етап на развитие,  ти си поемаш дъх и се отправяш към следващия. Ако ти или детето ти изоставате, започва да ти  се струва, че нещо не е наред или че изпускаш някакви страхотни възможности. Последното  нещо, което бихме искали да с-е случи с читателите на „Майките също са секси“, е да се  почувстват неспособни в резултат на нашите съвети или на опита на другите майки. Ние ти  предлагаме методи, информация и най-вече те насърчаваме да изследваш майчинската си  сексуалност, но те приканваме да уважаваш собствения си опит и изследвайки сексуалността си,  да вървиш в крачка със себе си.
Преди всичко ние искаме да те изпратим по пътя ти с благодарност и похвали. Изисква се кураж  и решителност, за да отправиш предизвикателство към културните условности, според които  майките трябва по-скоро да правят саможертви, отколкото да следват истинските си сексуални  желания. Надяваме се, че тази книга ще ти даде вдъхновение и идеи, за да се стремиш към  живот, изпълнен със сексуално удоволствие.

СЪДЪРЖАНИЕ

Увод............................................7

1 глава

Защо майките са по-добри любовници................15

2 глава

Повярвай в красотата на тялото си!..................41

3 глава

Хубавият секс започва от теб.......................73

4 глава

Понякога го искаш много, друг път не...............87

5 глава

Как да разговаряш с партньора си за секс.......117

6 глава

Да имаш всичко: секс, здрав разум и здрав сън 153

7 глава

Как да разпалиш пламъците на желанието.......201

8 глава

Да преоткрием секса.............................259

9 глава

Сексът и самотната майка.........................295

10 глава

Здравословен секс - щастливо семейство........329


УВОД

МАЙКИТЕ ПРАВЯТ СЕКС
НИМА!

От мига, 6 който заговорихме за написването на тази книга, разбрахме, ме сме на прав път.

Родителите веднага откликнаха с любопитство и ентусиазъм на идеята ни и поклащаха глави в

знак на одобрение, докато онези, които все още дори не се бяха решили да имат деца, имаха

любезно-оза-дачен вид. Но нима някой можеше да ги вини за това? Макар че са изписани купища

книги за майчинството и за секса, двете теми продължават да се разглеждат по-скоро отделно,

отколкото заедно. Книгите за родители никога не обръщат внимание на промените, които ще

настъпят в сексуалния живот на майката заради изискванията, които налага отглеждането на

деца. Книгите за родители, посветени на секса и интимните взаимоотношения, предлагат съвети

за „съхраняване на пламъка“, които се основават на създаването на илюзия, че нямаме деца. Но

нито една от тях не казва, че ако се отнасяме с уважение към собствената си сексуалност и й

се наслаждаваме през всички етапи от живота ни, ще дадем положителен пример, благодарение на

който децата ни ще израснат отговорни и сексуално удовлетворени възрастни хора.

Книгата „Майките също са секси“ е насочена към жените, които искат да постигнат хармония

между радостта от пълноценния сексуален живот и радостта от майчинството. Ние предлагаме

съвети, истински случаи и практическа информация за секса и родителството, подкрепени от

мненията на медицински специалисти, сексолози и най-ценните специалисти от всички -самите

майки.

ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА МАЙКИТЕ

Макар че ни се иска да вярваме, че всички родители могат да открият полезна информация и

мнения в тази книга, тя е написана на първо място и преди всичко за майките. Ние сме

непреклонни в увереността си, че майките имат нужда от своя собствена книга и я заслужават,

защото сексуалният им живот твърде дълго е бил в сянка. Жените просто не са възпитавани да

изразяват сво-бодно сексуалността си, а майките са между чука и наковалнята на социалните

предразсъдъци, според които майчинството и сексуалността са вза-имно изключващи се понятия.

Повечето майки могат да потвърдят, че желанието да имат пълноценен сексуален живот не е

изчезнало с раждането на децата им. То просто е затрупано под лавината на несъвместимите

изисквания към времето и вниманието им. Сексуалният живот на жената е подложен на значителни

промени от мига, в който реши да има дете. Тя е принудена да си проправя път през тези

промени, насочвана единствено от откъслечна информация, подхвърлена случайно от някоя мила

медицинска сестра или от разказите за преживяванията на словоохотлива приятелка. Стотиците

майки, които посещават форуми на сексуална тематика в уебсайтовете за родители, разказвайки

си за какво ли не, като се започне от пониженото сексуално желание, та до най-шантавите

сексуални фантазии, разкриват силна-та необходимост за открито обсъждане на сексуалните

въпроси.

Само трябва да попиташ една майка за сексуалния й живот и ще получиш отговори, вариращи от

„Секс? Какво е това?“ до „По-хубаво е отвсяко-га, но изискваше много усилия.“ Ако имаш

партньор, сигурно няма да се изненадаш, че според статистиките родителите, които живеят с

децата си, посвещават едва около двадесет минути седмично за интимности помежду си. Ако си

сама, вероятно се чудиш как да успееш да се посветиш изцяло на децата си, без да

пренебрегваш собствените си желания. Може би си посегнала към тази книга, защото липсата на

секс те кара да копнееш за „добрите стари дни“ или може би си любопитна да откриеш как

появата на новата ти майчинска сила и страст са в състояние да подобрят сексуалния ти живот.

И в двата случая се надяваме, че на тези страници ще откриеш много информация, която ще

провокира установените ти представи за секса и ще стимулира сексуалното ти желание.

ДА ДАДЕМ ДУМАТА НА МАЙКИТЕ

Целта ни беше разговорът за сексуалността на майките да отразява вълненията и преживяванията

на всички тях - омъжени и самотни, хетеросексуални и лесбийки, приемни и биологически,

затова обявихме проучване на няколко места в интернет. Представете си колко бяхме радостни,

когато получихме над седемстотин въодушевени и искрени отзиви. Писаха ни жени, чиито

преживявания показват различни нюанси от майчинската сексуалност - от самоуверени богини на

плодовитостта, които се наслаждават на истинско сексуално възраждане, до майки, обременени

от практическите и културните ограничения спрямо своята сексуалност. Цитати от техните

горчиви и често хумористични изповеди са включени в тази книга, а забележките им ни водеха

при писането на тази книга.

Длъжни сме да благодарим на майките, които споделиха своите мисли - не само защото

пожертваха част от ценното си свободно време, за да дадат своя принос към тази книга, но и

защото историите им разкриват как всеки аспект на майчинството оказва влияние върху

сексуалния им живот: от шеметното препускане на променливите хормони до предизвикателството

да изведеш на преден план личното си удоволствие, когато на сцената на живота ти вече има и

деца. Нашата цел е да подходим колкото се може по-задълбочено в утвърждаването на

идентичността на майката като сексуално същество. В книгата говорим за твоя сексуален

„партньор“: неутрално понятие, което умишлено употребяваме, тъй като изследването на

сексуалността важи с еднаква сила, независимо дали си омъжена или пък имаш мимолетна

забежка.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ ТАЗИ КНИГА

Независимо дали се бориш с променливата представа за сексуалността си, или си любопитна защо

изпитваш необуздана потребност за секс, или пък нямаш партньор и се нуждаеш от съвети как да

се запознаеш с нови хора, тук ще намериш помощ. Първите няколко глави са посветени на

най-същностните компоненти, които определят отношението на една жена към собствената й

сексуалност, т.е. сексуалната себепредстава, самочувствието, мастурбацията, желанието и

общуването. Следващите глави са посветени на трудностите, с които може да се сблъска една

майка в любовния и сексуалния си живот, и включват практически съвети как да превърнеш секса

в свой приоритет, как да споделяш отговорността за пълноценен сексуален живот с партньора

си, как да поддържаш сексуалния си живот, ако нямаш партньор, и как да разшириш сексуалния

си опит. За да стимулираме градивна промяна в живота ти, книгата е осеяна с над сто

лесноприложими „горещи“ съвети, предназначени да ти помогнат да се наслаждаваш на

по-интензивна и по-удовлетворя-ваща сексуалност.

КОИ СМЕ НИЕ

Ние сме приятелки за цял живот и колеги, мотивирани от философията, че всеки има право на

щастлив, здравословен сексуален живот. Заедно сме написали два наръчника за секс, които

предлагат актуална информация и практически съвети за това как да се радваш на безопасни и

удовлетворяващи сексуални експерименти. Първата ни книга „Хармонични вибрации. Наръчник за

секс“ се роди вследствие на дългогодишната ни работа като продавачки на вибратори в

еротичния търговски център Good Vibrations - американска верига сексмагазини и центрове за

сексуална информация, чието начало е поставено през 1975 г. от сексоложката Джоани Бланк, в

Сан франциско, собственост на няколко жени. Втората ни книга „Женски наръчник за секс в

интернет“ беше вдъхновена от признателността ни към приноса на Глобалната мрежа за

сексуалните права и себеизявата на жените. Докато пишехме двете си книги, имахме възможност

да надникнем смело в спалните на обикновените жени и мъже на всякаква възраст и с всякакви

житейски истории. Животът и работата ни са посветени на развитието на женската сексуална

еманципация. Ан е била автор на онлайн рубриката „Сексът и родителството“ на известното

американско списание Hip Мата и постоянен сътрудник в уебсайт, посветен на женската

сексуалност. Кати е здравен консултант в калифорнийската Дарителска банка за сперма, където

осигурява информация и подкрепа на жени и мъже, които стават родители благодарение на

сперма, дарена от донори.

КАКТО ПОЖЕЛАЕШ ТИ

Ние осъзнаваме, че книгите със съвети, особено книгите за родители, могат да те накарат да

се чувстваш сякаш си се върнала в училище и се мъчиш да се справиш с възложените ти задачи

за домашно - след като си успяла да попиеш подробностите, свързани с един етап на развитие,

ти си поемаш дъх и се отправяш към следващия. Ако ти или детето ти изоставате, започва да ти

се струва, че нещо не е наред или че изпускаш някакви страхотни възможности. Последното

нещо, което бихме искали да с-е случи с читателите на „Майките също са секси“, е да се

почувстват неспособни в резултат на нашите съвети или на опита на другите майки. Ние ти

предлагаме методи, информация и най-вече те насърчаваме да изследваш майчинската си

сексуалност, но те приканваме да уважаваш собствения си опит и изследвайки сексуалността си,

да вървиш в крачка със себе си.
Преди всичко ние искаме да те изпратим по пътя ти с благодарност и похвали. Изисква се кураж

и решителност, за да отправиш предизвикателство към културните условности, според които

майките трябва по-скоро да правят саможертви, отколкото да следват истинските си сексуални

желания. Надяваме се, че тази книга ще ти даде вдъхновение и идеи, за да се стремиш към

живот, изпълнен със сексуално удоволствие.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar