ПОРЪЧКА
(празна)

Категории

Езотеричен пътеводител към Свещените седем Рилски езера - Esoteric Guide to the Sacred Rila Lakes

5,00 лв

4,00 лв

(ЦЕНА НА КНИГИ НАМАЛЕНИ С 20 %)

Внимание: Последни книги в наличност!

Консултант: Климент Гигов
Година: 2011
Формат: среден
Корица: мека
Страници: 68

Отстъпка - 20%

Повече детайлиwww.knigi-bg.com

ВО 147-96

 

Всяко от Свещените Седем Езера съответства на съответния план, физически, нисш астрален, висш астрален, ментален, причинен, духовен и божествен:

• Първото езеро - Махарзи или „голямата почивка" -езеро отговарящо на т. нар. физически план, намира се на надморска височина 2095 метра. Най-голямата дълбочина в него е 11 метра.

• Второто езеро Елбур - „Бог е силният", това е езерото на изпитанията, тук се намира хижа Седем Рилски езера, известна като старата хижа. Свързано е с нисшата област на астралния свят. Разположено е на 2184 метра надморска височина. Най-плиткото езеро, с дълбочина 2,5 метра. Отвсякъде заобиколено с пътеки.

• Третото езеро или Балдер Дару, Това означава „Онзи, който дава благата". Свързано е с висшата област на астралния свят. Разположено е западно от Второто езеро на 2216 метра надморска височина. Има три разклона, затуй го наричат и Трилистника. Дълбочина - 6,5 метра. За разлика от другите езера, то изтича от две места. На изток към второто езеро и на северозапад към р. Джерман.

• Четвърто езеро - Близнаците или Ио-Колнар. Свързано е с менталния свят. Разположено югозападно от Третото езеро на 2243 метра надморска височина. Съставено е от две части свързани с тесен процеп. Вътрешният близнак е едно от най-мистичните места на Езерата. Оградено е на юг с почти отвесни скали, на североизток от връх Харамията, външната северна част на Близнака е с полегати брегове, обрасли с трева и хвойна. Това е най-дългото езеро 790 метра, с най-голяма площ - 91 декара. Вътрешният Близнак е с дълбочина 27,5 метра. Втичането на водата в него става от три езера - Седмо, Шесто и Пето. При безводие, връзката между двете му половини се прекъсва.

• Пето езеро - Махабур или „Бъбрека". Махабур преведено означава Големият и силният. Мястото на Духа. Свързано е с т.нар. каузален или причинен свят, света на душите. Намира се на 2282 метра надморска височина. Най-голямо по обем, средна дълбочина 14 метра, най-голямата му дълбочина е 28 метра. Площ - 85 декара. Западните му брегове са скалисти и стръмни. Източните са полегати. Завършващи с голяма поляна, за която Петър Дънов е казал, че на нея ще се събират в бъдеще хора, ще кацат летателни апарати, ще се срещат от различни континенти хора.

• Шесто езеро - Сърцето. Свързано е с духовния свят. Има формата на сърце. Разположено на юг от Петото езеро. Намира се на височина 2440 метра. Това е най-дълбокото ледниково езеро. Има площ 68 декара, дълго е 380 метра и широко - 240 метра. На североизток изтичат водите му и се вливат в Четвърто.

• Седмо езеро - Шемхаа или главата. Това е място на Мъдростта. Свързано е с Божествения свят. Разположено на надморска височина 2535 метра. Средна дълбочина 4,5 метра и най-голяма дълбочина 9 метра. Подхранва се от снеговете и дъждовете и от един извор, разположен на южната му страна. Изтича на север към Вътрешния Близнак.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

Еконт Офис - 5,00 лева
Еконт Адрес - 7,00 лева

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
за поръчки над 50 лева


® 2011 Atar